Н У Х Т

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з «Біотехнології»: підсумкова конференція 2025

11 квітня 2025

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з «Біотехнології»: підсумкова конференція 2025

10 квітня 2025 року на базі кафедри біотехнології і мікробіології відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології». Цей щорічний захід об’єднує талановиту молодь з усієї України, яка працює над вирішенням актуальних завдань сучасної біотехнології в різних її напрямах.

Роботу конференції відкрили вітальними словами деканка факультету біотехнології і екологічного контролю Наталія Грегірчак і завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков. Вони привітали всіх учасників із виходом до фінального етапу, побажали продуктивного наукового обговорення та нових звершень у майбутньому.

Захист наукових робіт відбувся у межах трьох секцій: «Харчова та сільськогосподарська біотехнологія», «Промислова та екологічна біотехнологія» і «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія».

Учасники презентували результати досліджень, присвячених широкому колу тем: від розроблення функціональних продуктів харчування, біозасобів для сільського господарства, оптимізації технологій ферментації до створення нових фармацевтичних субстанцій, генетичної інженерії та біоінформатики.

Кожну роботу уважно розглянуло високопрофесійне журі, до складу якого увійшли провідні фахівці з біотехнології з університетів України, зокрема: д.б.н., професорка Тетяна Пирог (НУХТ), к.т.н., доцентка Наталія Грегірчак (НУХТ), д.т.н., професор Віктор Стабніков (НУХТ), к.т.н., доцентка Вікторія Красінько (НУХТ), к.б.н., доцентка Оксана Скроцька (НУХТ), д.б.н., професорка Людмила Буценко (НУХТ), к.б.н., доцентка Інна Лич (НУХТ), к.с.-г.н., професорка Олена Щербак (ДБУ), д.с.-г.н., декан Михайло Гиль (МНАУ), д.с.-г.н., доцентка Оксана Кляченко (НУБіП), д.фарм.н., професорка Наталя Хохленкова (НФаУ), к.т.н., доцентка Романа Петріна (ЛП).

За результатами рецензій і відкритого обговорення, конкурсна комісія визначила переможців. Приємно відзначити, що найвищі нагороди здобули студенти з різних куточків України – від Львова до Миколаєва, від Харкова до Одеси.

Серед переможців секції «Харчова та сільськогосподарська біотехнологія»:

• Диплом І ступеня – Анна Марчук та Олександра Шудрик (НУ «Львівська політехніка»), Анастасія Бодюл (МНАУ)
• Диплом ІІ ступеня – Ольга Муйло (ЛНУВМБТ ім. Ґжицького), Єлизавета Дідур (НУБіП), Олег Висоцький (НУХТ)
• Диплом ІІІ ступеня – Анастасія Бовтрук (НУХТ), Олексій Шпаков (МНАУ), Станіслав Фурманець (НУБіП)

Секція «Промислова та екологічна біотехнологія» відзначила таких учасників:

• Диплом І ступеня – Олексій Курило (НУ «Львівська політехніка»), Олександра Савчук (НУХТ)
• Диплом ІІ ступеня – Поліна Приходько (НФаУ), Анастасія Кулаківська (НУ «Львівська політехніка»), Микола Сидоренко (НУХТ)
• Диплом ІІІ ступеня – Аліна Литвинова (ДБТУ), Андрій Семчук (НУ «Львівська політехніка»), Анна Сафонова (ДНУ ім. О.Гончара), Віталій Сліпченко (УДУНТ)

У секції «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія» найкращими стали:

• Диплом І ступеня – Марія Проценко (НУХТ), Юрій Трач (ЛНУ ім. І. Франка)
• Диплом ІІ ступеня – Марія Марченко (ОНУ ім. І.І. Мечникова), Артур Рибчук (ЛНУ ім. І. Франка), Антон Полунін (НУХТ)
• Диплом ІІІ ступеня – Євген Корсунський (ХАІ), Мирослава Фоменко (ДБТУ), Анастасія Кірда (НУХТ)

Конференція вкотре довела, що українська біотехнологічна наука має потужний потенціал, а студентська молодь – високий рівень підготовки, креативність і прагнення до змін.

Щиро вітаємо переможців, їхніх наукових керівників та всі навчальні заклади, які підтримують розвиток наукової молоді! Бажаємо подальших наукових звершень, реалізації амбітних ідей і впевненого руху вперед!

Опублікований: 11-04-2025
Читайте також:
Здобувачі й викладачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів в гостях у «Ch. Hansen Україна»

У сучасному світі харчова промисловість постійно розвивається, працюючи над створенням продуктів, які були б не тільки смачні, але й безпечні та корисні для споживачів. При досягненні цієї мети наукові дослідження та інновації є невід'ємною частиною процесу розроблення нових харчових продуктів. Компанія «Ch. Hansen Україна» – це транснаціональна б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі й викладачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів в гостях у «Ch. Hansen Україна» 02 жовтня 2023

Подорож у минуле: історія розвитку інженерної думки в Україні

Здобувачі групи ОХ-1-2 разом зі старшим викладачем кафедри іноземних мов професійного спрямування Андрієм Пазяком подискутували англійською мовою щодо історії розвитку інженерії в Україні. Готуючись до обговорення, студенти здійснили ґрунтовне дослідження, намагаючись знайти цікаві і маловідомі факти з історії технічного розвитку нашої держави. Во...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у минуле: історія розвитку інженерної думки в Україні 20 листопада 2023

Ректор відзначив наукову молодь

7-11 квітня в нашому університеті вирував традиційний науковий фестиваль – Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». У 2025 році вона зібрала цвіт молодих наукових талантів із усіх куточків України та світу вже у 91-й раз. Жодні виклики сьог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ректор відзначив наукову молодь 18 квітня 2025

«Wine» на черговому засіданні Movie Club

Кафедра іноземних мов професійного спрямування продовжує активно застосовувати різноманітні форми для навчання іноземній мові, зокрема англійській, і всебічного розвитку здобувачів вищої освіти, серед яких незмінною популярністю користується Movie Club. 13 листопада доцентка Ольга Нежива і старша викладачка Людмила Юрчук провели чергове засідання ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Wine» на черговому засіданні Movie Club 14 листопада 2024