Про процеси первинного та вторинного забруднення сировини на етапах виробництва, заходи з контролю рівнів цього забруднення, урахування умов і термінів зберігання сировини та продукції на етапах її виробництва, забезпечення мікробіологічних показників безпечності сировини та готової продукції студенти-біотехнологи 4 курсу дізнаються з дисципліни «Мікробіологія, санітарія, гігієна виробництв з основами НАССР».
Одним із ключових моментів курсу є ознайомлення здобувачів освіти з методами мікробіологічного контролю виробництва продукції на етапах технологічного процесу, які дають змогу впливати на санітарний стан виробництв і забезпечувати випуск безпечної екологічно чистої продукції.
І вже вкотре на лекцію з альтернативних методів мікробіологічного контролю був запрошений начальник відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО» Артем Слободянюк. Здобувачі освіти не тільки дізналися про хромогенні середовища, що використовуються при виявленні різних груп мікроорганізмів, але і побачили сучасні автоматизовані лабораторії контролю якості продуктів, ознайомилися з новітніми методами мікробіологічного контролю. А саме головне дізналися – як знаннями можна заробити кошти!
Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології та здобувачі освіти щиро вдячні фахівцю за таку цікаву і пізнавальну лекцію.