Н У Х Т

Активність, прозорість та академічний вплив

30 липня 2025

Активність, прозорість та академічний вплив

У липневому випуску глобального Ranking Web of Universities (Webometrics) наш університет посів 5533 позицію серед майже 32 тисяч інституцій із понад 200 країн світу, включених до його оновленої редакції. Водночас НУХТ займає 55 місце серед українських вишів.

Рейтинг іспанської дослідницької групи Cybermetrics Lab укладається з 2004 року і публікується двічі на рік. Він оцінює не лише наукові досягнення університетів, а й їхню присутність та активність в інтернет-просторі. На відміну від багатьох інших систем, Webometrics охоплює університети та інститути з усього світу, поєднуючи бібліометричні та вебометричні показники. Це дає можливість оцінити роль вишів у генерації та поширенні знань.

Укладачі рейтингу зазначають, що потужна веб-присутність – це відображення активності, прозорості та академічного впливу закладу. Саме тому зростання обсягів якісного цифрового контенту, відкритих електронних публікацій і наукової комунікації є одним із ключових чинників успішності у глобальному рейтингу.

Цього разу дослідники проаналізували 31 870 університетів світу. Приємно, що серед тисяч вишів у рейтингу уже традиційно присутній і наш заклад освіти. Цей результат є свідченням, що попри всі виклики воєнного часу, ми продовжуємо активно працювати над забезпеченням найвищої якості освітніх послуг і наукових досліджень. Ми постійно вдосконалюємося, і уже з цього вересня наші студенти здобуватимуть освіту і за нашими традиційними, і за низкою нових, надзвичайно актуальних освітніх програм, розроблених у тісній колаборації з роботодавцями.

НУХТ – широкі можливості для самореалізації і перший пріоритет для вступників, що мріють про перспективну й високооплачувану роботу!

Опублікований: 30-07-2025
Читайте також:
Про вимоги до органічних харчових продуктів від фахівчині зі сертифікації та якості

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів», з дисципліни «Нормативно-правова база виробництва органічних харчових продуктів», яку прочитала провідна фахівчиня зі сертифікаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про вимоги до органічних харчових продуктів від фахівчині зі сертифікації та якості 26 листопада 2021

У Науково-технічній бібліотеці університету працює тематична книжкова виставка з нагоди Всесвітнього дня охорони праці

Щороку наприкінці квітня відзначається Всесвітній день охорони праці. У цьому році він проходить під девізом «Захищене і здорове покоління». За останніми оцінками Міжнародної організації праці через нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання щорічно помирають 2,78 мільйони працівників. Близько 2,4 мільйонів (86,3%) смертей викликані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Науково-технічній бібліотеці університету працює тематична книжкова виставка з нагоди Всесвітнього дня охорони праці 14 травня 2018

Розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку»

23 квітня 2019 року розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку» в рамках проекту програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+Жан Моне Кафедра FoodPro (#587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Модуль EcoPro (# 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE). З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи НУХТ О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку» 24 квітня 2019

Актуальні під час епідемії COVID-19 питання впливу ксенобіотиків на організм людини вивчають третьокурсники-екологи

Студенти 3 курсу спеціальності «Екологія», освітньої програми «Екологія та екоменеджмент», вивчаючи дисципліну «Основи екологічної токсикології», мають змогу дізнатися багато цікавої інформації про токсичні речовини, потенційну небезпеку їх впливу на організми й екосистеми, механізми токсичної дії, а також методи діагностики, профілактики і лікуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні під час епідемії COVID-19 питання впливу ксенобіотиків на організм людини вивчають третьокурсники-екологи 06 квітня 2020