Н У Х Т

Методичний семінар від зовнішньої стейкхолдерки і фахівчині-практика на кафедрі експертизи харчових продуктів

08 лютого 2024

Методичний семінар від зовнішньої стейкхолдерки і фахівчині-практика на кафедрі експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів за ініціативи гарантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, доцентки Світлани Усатюк відбувся методичний онлайн-семінар «Законодавчі вимоги до харчових виробництв малих потужностей, зокрема виробництва алкоголю».

Гостьова спікерка – зовнішня стейкхолдерка, начальниця сектору оцінки відповідності підприємств харчової галузі науково-технічного центру оцінки виробництв та підтвердження відповідності систем управління ДП «Укрметртестстандарт» Ганна Бірюкова.

До участі у семінарі також долучились здобувачі освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Лекторка надала характеристику визначення поняття «малі потужності», вказала на відмінності у його трактуванні у законодавстві України: Законах України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», наказі Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, що ґрунтуються на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Фахівчиня висвітлила основні вимоги до виробництв малої потужності, які відрізняються залежно від виду продукції, що випускається підприємством. Також вона приділила значну увагу питанню проведення атестації виробництв малої потужності та здійснення аудиту виробництва, дотриманню операторами ринку вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Ганна Бірюкова надала обґрунтовані відповіді на запитання присутніх, висловила побажання й надалі проводити спільні освітньо-наукові заходи та залучати більшу кількість здобувачів вищої освіти до проходження практичної підготовки на базі ДП «Укрметртестстандарт».

Представлена на методичному семінарі інформація буде використана викладачами у навчальному процесі підготовки здобувачів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», під час виконання здобувачами освіти бакалаврських і магістерських кваліфікаційних робіт, а також у науковій діяльності.

Опублікований: 08-02-2024
Читайте також:
До Дня пам’яті жертв Голокосту

У День пам’яті жертв Голокосту в Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся відкритий захід по вшануванню пам’яті розстріляних, закатованих і знищених на території України євреїв і представників інших національностей «Трагедія Голокосту – трагедія  проти людяності», організований викладачем Ольгою Стеблиною. Зникають покоління, які пер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До Дня пам’яті жертв Голокосту 27 січня 2017

У обговоренні пріоритетів економічних реформ взяли участь викладачі і студенти кафедри міжнародної економіки

Викладачі та студенти кафедри міжнародної економіки відвідали Форум «Порядок денний нового парламенту: діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади», під час якого лідери політичних сил разом із лідерами бізнес-спільноти та експертами обговорили пріоритети економічних реформ. Організатором форуму виступила Національна бізнес-коаліція, яка о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У обговоренні пріоритетів економічних реформ взяли участь викладачі і студенти кафедри міжнародної економіки 30 вересня 2019

Викладач факультету автоматизації і комп’ютерних систем розповів про автоматизацію ліцеїстам Львівщини

Сьогодні доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Олег Клименко прочитав гостьову лекцію по автоматизації одинадцятикласникам Наварійського ліцею. Лектор розповів про застосування автоматизації, як у побутовій так і у промисловій сферах. Старшокласників зацікавила тема про нові технології, з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладач факультету автоматизації і комп’ютерних систем розповів про автоматизацію ліцеїстам Львівщини 07 лютого 2025

У перспективу розвитку дуальної освіти

З метою впровадження на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування дуальної освіти при підготовці здобувачів освітніх ступенів «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» і «Магістр» освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових виробництв» у рамках продовження пл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У перспективу розвитку дуальної освіти 07 березня 2023