Н У Х Т

Масляна-Fest на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

06 березня 2019

Масляна-Fest на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

6 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу розгорнулося чергове яскраве й масштабне дійство – вперше дружна й велика факультетська родина організувала й провела Масляна-Fest.

З самого ранку у технологічних лабораторіях панувала творча атмосфера – адже бажання позмагатися, чиї млинці найсмачніші, найкрасивіші, найтонші і, головне – найоригінальніші, виявили аж 16 команд. На старт кулінарних змагань вийшли і новачки – першокурсники, і більш досвідчені студенти другого курсу, і вже майже корифеї – третьокурсники.

Перш ніж приступити до чародійства на кухні, команди мали обрати капітана, придумати назву команди, визначити рецептуру та концепцію приготування й розробити технологічну карту відповідно до рецептури на 15 порцій страви. Чому так багато? А щоб вистачило частування на всіх – і викладачів, і студентів, і гостей факультету – Масляна ж!

Та першими насолодитися млинцевими шедеврами, а також побачити весь процес їх приготування й «підгледіти» фірмові родзинки кожної команди змогло журі у складі начальника відділу рекламно-виставкової та інформаційної діяльності Юлії Цой, завідувача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександри Нєміріч, заступника декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з навчальної роботи Наталії Бондар, доцента кафедри туристичного та готельного бізнесу Любові Івченко, технолога ресторану при готелі «Fairmont Grand Hotel», випускниці факультету Наталії Лемеш. Ох, і нелегко ж їм прийшлося! Різнобарв’я рецептур, кольорів, смаків, харизма й креатив учасників робили вибір най-найкращих із найкращих дуже важким.

Команда «Любчики» (група ХЧ-1-2) готувала млинці на кокосовому молоці з додавання у тісто мигдального борошна з полуничним соусом і прикрасила страву Бізе. «Стожарки» (група ГС-3-5) дивувала різнокольоровими млинцями, додавши у тісто натуральні барвники з червоноголової капусти, буряка і шпинату. «Сахара не надо» (група ГС-2-4) приготувала два види млинців – на основі шпинату з фетою та на мінеральній воді з авокадо і лососем. Команда «Темний шоколад» (група ГС-1-7) запросила у банановий рай, почастувавши класичними млинцями зі сметанним кремом з бананом, а дивувала елементами молекулярної кухні – солодкою червоною і чорною ікрою. «Блин Блинский» (група ГС-1-8) спробувала поєднати кілька кухонь, їх млинці мали начинку з тунця з вершковим сиром і додатковий гарнір із овочів. «Winners» (група ГС-2-9а) і «Капітошки» (збірна команда спеціальності «Харчові технології») пригощали французькими млинчиками «Креп Сюзетт» – тоненькими з карамелізованим апельсином і коньячно-апельсиновим соусом. У «Winners» були ще й млинці на мінеральній воді з цибулевим конфітюром. «Як по маслу» (група ГС-3-4) представила млинчики на кефірі й млинцевий торт «Монастирська хата». «Млинці від туристиків» (група ТУ-1-10) скористалася природними барвниками й презентувала млинці у кольорах факультету, а начинкою слугували фрукти. «Блин и Оладушки» (група ГС-1-9а) зробила шоколадні млинці з начинкою з м’якого сиру й вишні та подала їх із соусом зі згущеного молока з какао. «БЕМС» (група ХЧ-2-2) готувала м’ятно-шпинатні млинці з полуничним і апельсиновим соусом та карамелізованим апельсином. «Happy Cakes» (група ГС-1-5) віддала перевагу класичним млинцям, які начинила фруктами і маскарпоне й подала з морозивом і карамеллю. «За бортом» (група ГС-2-8) пригощала млинцями з фореллю, сиром, зеленню та свіжими огірками. «Сміхотунчики» (група ХЧ-3-14ск) запропонувала мікс смаків – м’ятно-шпинатні млинці з білими карпатськими грибами й сьомгою, декоровані чорною й червоною ікрою та їстівними фіалками. «Юні кулінари» (група ХЧ-3-2) запропонувала сирні млинці з додаванням до тіста шинки, обсмажені у паніровці. А «Едельвейс» (групи ХЧ-1-3 та ХЧ-1-1) додала до тіста кероб й начинила млинці м’яким сиром із ромом, прикрасивши ананасом і заспиртованою у м’яті вишнею.

Варто відзначити, що з пательнями всі були на «ти», впевнено трималися, чітко розподілили між собою обов’язки, дотримувалися всіх санітарно-гігієнічних вимог приготування і правил техніки безпеки, тримали свої робочі місця в чистоті й всі вклалися у відведений на змагання час.

            І хоч як не важко було журі, та свій вердикт воно винесло:

Гран-прі – команда «Сміхотунчики»
1 місце – команди першого курсу «Блин Блинский» і «Happy Cakes» та команда третього курсу «Стожарки»
Переможці у номінаціях:
«Найдружніша команда» – «За бортом»
«Найвіртуозніший кухар» – Олег Пригродський (команда «Сміхотунчики»)
«Млинчики на зірку Мішлен» – «Темний шоколад»
«Найтонший млинчик» – «Капітошки»
«Найкраще оформлення млинчика» – «БЕМС»
«Найвищий переворот млинчика» – «Млинці від туристиків»
«Найоригінальніша рецептура» – «Любчики».

Переможці отримали подарунки – сертифікати на майстер-клас від «Львівської майстерні шоколаду», сертифікати на відвідини бару «Квіткова мафія», мережі веганських кафе і ресторанів «Vegano Hooligano Family», квитки до кінотеатру «Київ». А найвіртуозніший кухар Олег Пригродський тепер має світшот із символікою факультету.

Після напружених змагань, настав час відпочити – всі разом – і команди, і їх вболівальники, і гості фестивалю щедро пригощалися млинцями та робили пам’ятні фото у тематичній фотозоні, обладнаній стараннями й фантазією студентської ради факультету. Гарний настрій, нові знання, чудові враження – а значить, Масляна-Fest вдалася на славу! Бо, як слушно зауважив один із активних учасників дійства, ведучий Данило Маслов, – ГРТБ має смак!      

Опублікований: 06-03-2019
Читайте також:
Ректор підписав накази про зарахування вступників до бакалаврату на навчання за державним замовленням

9 серпня в університеті відбувся черговий важливий етап цьогорічної вступної кампанії – зарахування вступників на освітній ступінь «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на навчання за державним замовленням. В урочистій обстановці, за присутності фахівців Приймальної комісії університету і відбіркових комісій навчально-наукових інс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ректор підписав накази про зарахування вступників до бакалаврату на навчання за державним замовленням 10 серпня 2021

Рішення вченої ради університету з питання порядку призначення академічних стипендій на ІІ семестр

26 січня відбулося засідання вченої ради університету, на якому розглядалося питання «Про порядок призначення академічних стипендій студентам університету на ІІ семестр 2016-2017 н.р.». Після ґрунтовного обговорення зазначеного питання, вчена рада прийняла рішення, з яким можна ознайомитися тут.

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рішення вченої ради університету з питання порядку призначення академічних стипендій на ІІ семестр 26 січня 2017

Управлінські технології розвитку обговорили магістранти освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування»

Нещодавно магістранти кафедри економіки праці та менеджменту разом із викладачами здійснили огляд застосування управлінських технологій розвитку на прикладі відомих підприємств України. Ініціаторкою такого формату лекції стала доцентка кафедри Світлана Стахурська в межах дисципліни «Менеджмент організацій», учасники – магістранти спеціальності 073...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управлінські технології розвитку обговорили магістранти освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування» 07 листопада 2023

Критерії особистої інформаційної безпеки дослідили наші студенти

У Смілянському коледжі харчових технологій нашого університету відбулося відкрите заняття «Інформаційна безпека особистості» з дисципліни «Технології захисту інформації». Заняття проводилося в форматі круглого столу, під час якого студенти обговорили ризики та загрози, які існують в мережі Інтернет, дослідили надійність паролів, перевірили свій ци...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Критерії особистої інформаційної безпеки дослідили наші студенти 11 лютого 2020