Н У Х Т

Масляна-Fest на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

06 march 2019

Масляна-Fest на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

6 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу розгорнулося чергове яскраве й масштабне дійство – вперше дружна й велика факультетська родина організувала й провела Масляна-Fest.

З самого ранку у технологічних лабораторіях панувала творча атмосфера – адже бажання позмагатися, чиї млинці найсмачніші, найкрасивіші, найтонші і, головне – найоригінальніші, виявили аж 16 команд. На старт кулінарних змагань вийшли і новачки – першокурсники, і більш досвідчені студенти другого курсу, і вже майже корифеї – третьокурсники.

Перш ніж приступити до чародійства на кухні, команди мали обрати капітана, придумати назву команди, визначити рецептуру та концепцію приготування й розробити технологічну карту відповідно до рецептури на 15 порцій страви. Чому так багато? А щоб вистачило частування на всіх – і викладачів, і студентів, і гостей факультету – Масляна ж!

Та першими насолодитися млинцевими шедеврами, а також побачити весь процес їх приготування й «підгледіти» фірмові родзинки кожної команди змогло журі у складі начальника відділу рекламно-виставкової та інформаційної діяльності Юлії Цой, завідувача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександри Нєміріч, заступника декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з навчальної роботи Наталії Бондар, доцента кафедри туристичного та готельного бізнесу Любові Івченко, технолога ресторану при готелі «Fairmont Grand Hotel», випускниці факультету Наталії Лемеш. Ох, і нелегко ж їм прийшлося! Різнобарв’я рецептур, кольорів, смаків, харизма й креатив учасників робили вибір най-найкращих із найкращих дуже важким.

Команда «Любчики» (група ХЧ-1-2) готувала млинці на кокосовому молоці з додавання у тісто мигдального борошна з полуничним соусом і прикрасила страву Бізе. «Стожарки» (група ГС-3-5) дивувала різнокольоровими млинцями, додавши у тісто натуральні барвники з червоноголової капусти, буряка і шпинату. «Сахара не надо» (група ГС-2-4) приготувала два види млинців – на основі шпинату з фетою та на мінеральній воді з авокадо і лососем. Команда «Темний шоколад» (група ГС-1-7) запросила у банановий рай, почастувавши класичними млинцями зі сметанним кремом з бананом, а дивувала елементами молекулярної кухні – солодкою червоною і чорною ікрою. «Блин Блинский» (група ГС-1-8) спробувала поєднати кілька кухонь, їх млинці мали начинку з тунця з вершковим сиром і додатковий гарнір із овочів. «Winners» (група ГС-2-9а) і «Капітошки» (збірна команда спеціальності «Харчові технології») пригощали французькими млинчиками «Креп Сюзетт» – тоненькими з карамелізованим апельсином і коньячно-апельсиновим соусом. У «Winners» були ще й млинці на мінеральній воді з цибулевим конфітюром. «Як по маслу» (група ГС-3-4) представила млинчики на кефірі й млинцевий торт «Монастирська хата». «Млинці від туристиків» (група ТУ-1-10) скористалася природними барвниками й презентувала млинці у кольорах факультету, а начинкою слугували фрукти. «Блин и Оладушки» (група ГС-1-9а) зробила шоколадні млинці з начинкою з м’якого сиру й вишні та подала їх із соусом зі згущеного молока з какао. «БЕМС» (група ХЧ-2-2) готувала м’ятно-шпинатні млинці з полуничним і апельсиновим соусом та карамелізованим апельсином. «Happy Cakes» (група ГС-1-5) віддала перевагу класичним млинцям, які начинила фруктами і маскарпоне й подала з морозивом і карамеллю. «За бортом» (група ГС-2-8) пригощала млинцями з фореллю, сиром, зеленню та свіжими огірками. «Сміхотунчики» (група ХЧ-3-14ск) запропонувала мікс смаків – м’ятно-шпинатні млинці з білими карпатськими грибами й сьомгою, декоровані чорною й червоною ікрою та їстівними фіалками. «Юні кулінари» (група ХЧ-3-2) запропонувала сирні млинці з додаванням до тіста шинки, обсмажені у паніровці. А «Едельвейс» (групи ХЧ-1-3 та ХЧ-1-1) додала до тіста кероб й начинила млинці м’яким сиром із ромом, прикрасивши ананасом і заспиртованою у м’яті вишнею.

Варто відзначити, що з пательнями всі були на «ти», впевнено трималися, чітко розподілили між собою обов’язки, дотримувалися всіх санітарно-гігієнічних вимог приготування і правил техніки безпеки, тримали свої робочі місця в чистоті й всі вклалися у відведений на змагання час.

            І хоч як не важко було журі, та свій вердикт воно винесло:

Гран-прі – команда «Сміхотунчики»
1 місце – команди першого курсу «Блин Блинский» і «Happy Cakes» та команда третього курсу «Стожарки»
Переможці у номінаціях:
«Найдружніша команда» – «За бортом»
«Найвіртуозніший кухар» – Олег Пригродський (команда «Сміхотунчики»)
«Млинчики на зірку Мішлен» – «Темний шоколад»
«Найтонший млинчик» – «Капітошки»
«Найкраще оформлення млинчика» – «БЕМС»
«Найвищий переворот млинчика» – «Млинці від туристиків»
«Найоригінальніша рецептура» – «Любчики».

Переможці отримали подарунки – сертифікати на майстер-клас від «Львівської майстерні шоколаду», сертифікати на відвідини бару «Квіткова мафія», мережі веганських кафе і ресторанів «Vegano Hooligano Family», квитки до кінотеатру «Київ». А найвіртуозніший кухар Олег Пригродський тепер має світшот із символікою факультету.

Після напружених змагань, настав час відпочити – всі разом – і команди, і їх вболівальники, і гості фестивалю щедро пригощалися млинцями та робили пам’ятні фото у тематичній фотозоні, обладнаній стараннями й фантазією студентської ради факультету. Гарний настрій, нові знання, чудові враження – а значить, Масляна-Fest вдалася на славу! Бо, як слушно зауважив один із активних учасників дійства, ведучий Данило Маслов, – ГРТБ має смак!      

Published on: 07-03-2019
Read also:
Стартували! Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2019!

Чому так відбувається, що цей день водночас є і найочікуванішим, і найстрашнішим для більшості студентів? Тому, що тут вирують емоції та почуття! 6 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти бакалаврів-біотехнологів. Успішних захистів, а також показати свої вміння, знання і навички побажали присутнім завідувач кафедри Тетя...

READ YOURSELF

Стартували! Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2019! 07 june 2019

Дозвілля під час воєнного стану

Нині Україна переживає найскладніший період в своїй новітній історії. Дякуючи ЗСУ, колективи закладів вищої освіти мають можливість продовжувати навчально-виховний процес. Зосереджувати свою увагу лише на новинах з фронту психологи не рекомендують, потрібні періоди відпочинку. Саме прогулянки, відвідування музеїв, театрів сприяють відпочинку нервов...

READ YOURSELF

Дозвілля під час воєнного стану 22 november 2022

Обраний новий голова Первинної профспілкової організації працівників НУХТ

22 вересня 2021 року в актовій залі університету з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулася позачергова виборна профспілкова конференція Первинної профспілкової організації працівників Національного університету харчових технологій. Від адміністрації університету на конференції був присутній проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, в...

READ YOURSELF

Обраний новий голова Первинної профспілкової організації працівників НУХТ 22 september 2021

НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200

Оприлюднені результати шістнадцятого академічного рейтингу українських закладів вищої освіти ТОП-200 Україна-2022, у якому наш університет посів 29 місце з 200 представлених у рейтингу закладів вищої освіти. Укладачі рейтингу враховували всебічну діяльність університетів і сучасні тенденції розвитку вищої освіти, що зазнає глибинних змін у результ...

READ YOURSELF

НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200 07 july 2022