Н У Х Т

Методичні семінари – колеги діляться досвідом

22 березня 2023

Методичні семінари – колеги діляться досвідом

Цього тижня на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки проводиться багато цікавих заходів. Один із них – методичний семінар «Про особливості роботи аудиторій А 405, А 403 під час викладання курсу «Прикладна механіка» (доповідач – к.т.н., доцент Володимир Костюк).

Доповідач відзначив, здобувачі яких спеціальностей вивчають дисципліну «Прикладна механіка», зупинився на завданнях, викладених у робочій програмі дисципліни та окремо – на тематиці лабораторних робіт, що проводяться на матеріальній базі кафедри, у лабораторії деталей машин (каб. А-405) і лабораторії теорії механізмів і машин (каб. А-403).

Загалом під час навчання виконується шість лабораторних робіт, які повністю забезпечені відповідними приладами та налаштуваннями.

Наприклад, під час виконання роботи зі структурного аналізу важільних механізмів використовуються різноманітні їх моделі. Вони є унікальними за будовою та у необхідній кількості.

Також у навчальному процесі використовуються моделі кулачкових механізмів і механічні передачі різних видів, які формують у здобувачах уявлення про будову машин.

Виконання інших робіт забезпечується лабораторними діючими пристроями, які дають можливість здобувачам зрозуміти сутність методів виготовлення зубчастих коліс, їх геометричні параметри; особливості визначення коефіцієнта тертя в підшипниках кочення; влаштування редукторів, підшипників; принципи побудови та використання транспортуючих машин – стрічкових, пластинчастих, скребкових конвеєрів та елеваторів.

Лабораторні роботи здобувачами виконуються з використанням дистанційної платформи навчання, а також інтернет-комунікацій у зумі, з демонстрацією установок і викладення порядку їх виконання.

Навчальний процес в межах курсу дисципліни «Прикладна механіка» проводиться на високому професійному рівні з повною віддачею викладача. Логічно, послідовно, з використанням необхідної матеріальної бази лабораторій деталей машин (каб. А-405) і теорії механізмів і машин (каб. А-403) у здобувачів формуються компетентності висококваліфікованих фахівців.

Опублікований: 22-03-2023
Читайте також:
З новими можливостями співпраці з університетами Франції знайомилася доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу

Про нові можливості співпраці з університетами Франції, які відкрилися внаслідок початку нового етапу Програми ЄС Еразмус+ на 2021-2027 рр. дізналася доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Примак. На зустрічі, організованій на найвищому рівні державною агенцією Campus France за участі послів Франції в країнах Східного Партнерст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З новими можливостями співпраці з університетами Франції знайомилася доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу 05 травня 2021

Усе про перспективи подальшого навчання студентам коледжів від викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович відвідала Київський державний коледж туризму та готельного господарства, де зустрілася зі студентами, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». Насамперед Вікторія Дорохович розповіла про історію заснування Національного університету харчових тех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про перспективи подальшого навчання студентам коледжів від викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 28 листопада 2019

Викладання лекційного матеріалу англійською мовою – позитивний досвід кафедри експертизи харчових продуктів

Відповідно до Стратегічного плану розвитку Національного університету харчових технологій на 2021-2025 рр. 14 березня поточного року з дисципліни «Харчові алергени» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» проведено заняття англійською мовою «Methods of detect...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладання лекційного матеріалу англійською мовою – позитивний досвід кафедри експертизи харчових продуктів 16 березня 2023

Гаряча пора у молодих науковців

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися наукові семінари аспірантів Юлії Приходько «Вплив рецептурних компонентів на якість безглютенового хліба з крохмале-соргової суміші» (науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Дробот) і Галини Андронович «Дослідження впливу нас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаряча пора у молодих науковців 13 червня 2019