Н У Х Т

Методичні семінари – колеги діляться досвідом

22 березня 2023

Методичні семінари – колеги діляться досвідом

Цього тижня на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки проводиться багато цікавих заходів. Один із них – методичний семінар «Про особливості роботи аудиторій А 405, А 403 під час викладання курсу «Прикладна механіка» (доповідач – к.т.н., доцент Володимир Костюк).

Доповідач відзначив, здобувачі яких спеціальностей вивчають дисципліну «Прикладна механіка», зупинився на завданнях, викладених у робочій програмі дисципліни та окремо – на тематиці лабораторних робіт, що проводяться на матеріальній базі кафедри, у лабораторії деталей машин (каб. А-405) і лабораторії теорії механізмів і машин (каб. А-403).

Загалом під час навчання виконується шість лабораторних робіт, які повністю забезпечені відповідними приладами та налаштуваннями.

Наприклад, під час виконання роботи зі структурного аналізу важільних механізмів використовуються різноманітні їх моделі. Вони є унікальними за будовою та у необхідній кількості.

Також у навчальному процесі використовуються моделі кулачкових механізмів і механічні передачі різних видів, які формують у здобувачах уявлення про будову машин.

Виконання інших робіт забезпечується лабораторними діючими пристроями, які дають можливість здобувачам зрозуміти сутність методів виготовлення зубчастих коліс, їх геометричні параметри; особливості визначення коефіцієнта тертя в підшипниках кочення; влаштування редукторів, підшипників; принципи побудови та використання транспортуючих машин – стрічкових, пластинчастих, скребкових конвеєрів та елеваторів.

Лабораторні роботи здобувачами виконуються з використанням дистанційної платформи навчання, а також інтернет-комунікацій у зумі, з демонстрацією установок і викладення порядку їх виконання.

Навчальний процес в межах курсу дисципліни «Прикладна механіка» проводиться на високому професійному рівні з повною віддачею викладача. Логічно, послідовно, з використанням необхідної матеріальної бази лабораторій деталей машин (каб. А-405) і теорії механізмів і машин (каб. А-403) у здобувачів формуються компетентності висококваліфікованих фахівців.

Опублікований: 22-03-2023
Читайте також:
МОН пропонує для обговорення проєкт Плану відновлення України

Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення проєкт Плану відновлення України в частині освіти і науки. У Плані напрацьовані пропозиції щодо пріоритетних реформ, ініціатив, проєктів нормативно-правових актів, прийняття та реалізація яких є необхідними у воєнний і післявоєнний періоди. Зауваження і пропозиції до проєкту Плану ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН пропонує для обговорення проєкт Плану відновлення України 19 серпня 2022

Вступники до магістратури НУХТ завершують складати вступні випробування

13 липня в університеті відбулися фахові вступні випробування для вступників до магістратури факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу за спеціальностями «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм», Навчально-наукового інституту економіки і управління та Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого за всіма сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники до магістратури НУХТ завершують складати вступні випробування 13 липня 2018

Першокурсники дискутують про харчування різних груп населення

5 травня 2022 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите онлайн-заняття асистента кафедри Артема Ущаповського з дисципліни «Основи нутриціології» для здобувачів вищої освіти першого курсу освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». На занятті були присутні в.о. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Лари...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники дискутують про харчування різних груп населення 10 травня 2022

Посвята в хлібопекарі першокурсників Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ

25 жовтня 2018 року в рамках декади циклової комісії технологічних дисциплін викладач Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ Оксана Присяжна та студенти четвертого курсу провели захід «Моя професія – моя гордість» для першокурсників спеціальності «Харчові технології». Метою заходу є ознайомлення студентів-першокурсників із обра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Посвята в хлібопекарі першокурсників Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ 25 жовтня 2018