Н У Х Т

Методичні семінари – колеги діляться досвідом

22 березня 2023

Методичні семінари – колеги діляться досвідом

Цього тижня на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки проводиться багато цікавих заходів. Один із них – методичний семінар «Про особливості роботи аудиторій А 405, А 403 під час викладання курсу «Прикладна механіка» (доповідач – к.т.н., доцент Володимир Костюк).

Доповідач відзначив, здобувачі яких спеціальностей вивчають дисципліну «Прикладна механіка», зупинився на завданнях, викладених у робочій програмі дисципліни та окремо – на тематиці лабораторних робіт, що проводяться на матеріальній базі кафедри, у лабораторії деталей машин (каб. А-405) і лабораторії теорії механізмів і машин (каб. А-403).

Загалом під час навчання виконується шість лабораторних робіт, які повністю забезпечені відповідними приладами та налаштуваннями.

Наприклад, під час виконання роботи зі структурного аналізу важільних механізмів використовуються різноманітні їх моделі. Вони є унікальними за будовою та у необхідній кількості.

Також у навчальному процесі використовуються моделі кулачкових механізмів і механічні передачі різних видів, які формують у здобувачах уявлення про будову машин.

Виконання інших робіт забезпечується лабораторними діючими пристроями, які дають можливість здобувачам зрозуміти сутність методів виготовлення зубчастих коліс, їх геометричні параметри; особливості визначення коефіцієнта тертя в підшипниках кочення; влаштування редукторів, підшипників; принципи побудови та використання транспортуючих машин – стрічкових, пластинчастих, скребкових конвеєрів та елеваторів.

Лабораторні роботи здобувачами виконуються з використанням дистанційної платформи навчання, а також інтернет-комунікацій у зумі, з демонстрацією установок і викладення порядку їх виконання.

Навчальний процес в межах курсу дисципліни «Прикладна механіка» проводиться на високому професійному рівні з повною віддачею викладача. Логічно, послідовно, з використанням необхідної матеріальної бази лабораторій деталей машин (каб. А-405) і теорії механізмів і машин (каб. А-403) у здобувачів формуються компетентності висококваліфікованих фахівців.

Опублікований: 22-03-2023
Читайте також:
Майстер-клас від команди Євгена Клопотенка для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи у змішаному форматі відбувся натхненний і захопливий кулінарний захід, присвячений інноваційним підходам у приготуванні звичних продуктів: гороху, коренеплодів і різних круп за участі операційного шефа мережі закладів Євгена Клопотенка, здобувача спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтринг» Іллі К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від команди Євгена Клопотенка для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 12 листопада 2025

11 студентів НУХТ – переможці Всеукраїнського конкурсу «Харчові технології»

28 листопада на базі нашого університету відбувся ІІ етап конкурсу «Харчові технології-2019», ініційованого благодійним Фондом Бориса Колеснікова. Відкриття конкурсу відбулося 27 вересня 2018 року. Загалом конкурс «Харчові технології 2019» об'єднав 1 000 студентів харчових вузів із Києва, Харкова, Красногорівки, Луцька, Дніпра, Одеси, Умані, Сум, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

11 студентів НУХТ – переможці Всеукраїнського конкурсу «Харчові технології» 30 листопада 2018

Відбувся ІІІ Ювілейний кулінарний діджитал-конкурс «Масниця-FEST 2024»

Фінішував кулінарний конкурс «Масниця-FEST 2024» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Цьогорічний конкурс став третім, ювілейним, а відбувся в освітньому діджитал-просторі під гаслом «Об’єднані українськими традиціями». Традиційно конкурс організовано з ініціативи деканки Віти Цирульнікової та заступни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся ІІІ Ювілейний кулінарний діджитал-конкурс «Масниця-FEST 2024» 25 березня 2024

Наслідки воєнного стану в Україні для сфери гостинності оцінювали викладачі й здобувачі освіти

31 березня викладачі й здобувачі освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедри готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка НУХТ на запрошення Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету взяли участь у кр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наслідки воєнного стану в Україні для сфери гостинності оцінювали викладачі й здобувачі освіти 03 квітня 2023