28 листопада на базі нашого університету відбувся ІІ етап конкурсу «Харчові технології-2019», ініційованого благодійним Фондом Бориса Колеснікова. Відкриття конкурсу відбулося 27 вересня 2018 року.
Загалом конкурс «Харчові технології 2019» об'єднав 1 000 студентів харчових вузів із Києва, Харкова, Красногорівки, Луцька, Дніпра, Одеси, Умані, Сум, Чернігова, Миколаєва, Кривого Рогу та Херсону.
Під час І етапу, що відбувся 1 листопада, конкурсанти із понад 20 закладів освіти написали комплексні тести із профільних предметів. Головним завданням етапу було окреслити коло творчої, мотивованої та знаючої молоді із цікавими бізнес-ідеями.
Другий етап полягав у представленні конкурсантами власних розробок та їх аргументованому захисті. Виступи фіналістів та актуальність студентських проектів оцінювали члени журі: директор м'ясокомбінату компанії «АПК Інвест» Іван Башкир, начальник виробничого відділу «Конті» Тетяна Курчаева, начальник відділу біологічного контролю «Артвайнері» Олена Зелена і начальник відділу технічного контролю «Артвайнері» Наталія Золотар.
На розсуд виробників були представлені різноманітні проекти, присвячені питанням продуктів оздоровчого харчування, вегетаріанству, бізнес-проекти закладів харчування. У роботах конкурсантів були охоплені практично всі сфери виробництва харчової галузі, пов’язані із кондитерськими і хлібобулочними виробами, енергетичними напоями на основі рослинної сировини, сирами та масляними сумішами, продуктами для діабетиків і вегетаріанців. Особливу увагу заслуговували і соціальні проекти, направлені на створення закладів для людей із обмеженими можливостями.
Врешті фахівцями були обрані 30 найкращих студентських стартапів у сфері харчових технологій. Серед них бізнес-рішення із розроблення технології приготування шоколадних батончиків для профілактики ракових захворювань; проект пекарні-кав'ярні сімейного типу для людей із фізичними особливостями; ідея online-платформи для створення власного молочного продукту; пивне морозиво і його рецептура; сирний продукт із використанням екстракту сочевиці; технологія виробництва оздоровчих кондитерських виробів із гарбуза; ін'єктування м'яса для шашлику і багато інших.
Винагородою для переможців стала поїздка до Кельну (Німеччина), на одну з кращих європейських виставок кондитерських виробів і снеків ISM 2019, що відбудеться в січні 2019 року. Вони проведуть два дні на форумі, де їх чекає знайомство з новинками та інноваціями кондитерської промисловості (сировина, технології виробництва солодощів, морозива, випічки, снеків), презентації та майстер-класи від зарубіжних фахівців, відвідування стендів провідних світових і вітчизняних брендів. У студентів також буде можливість домовитися про обмін досвідом і стажування на кращих виробництвах світу.
Приємно відзначити, що до числа переможців увійшли 11 студентів нашого університету: Андрій Базаров, Володимир Самарін, Олександр Дуборезов, Владислав Жуплій, Анна Пахольченко, Артур Михалевич, Валерія Скуйбіда, Дмитро Сіжко, Вікторія Сапіга, Дарина Юрченко, Наталія Баранова.
Вітаємо наших переможців!