Н У Х Т

11 студентів НУХТ – переможці Всеукраїнського конкурсу «Харчові технології»

30 листопада 2018

11 студентів НУХТ – переможці Всеукраїнського конкурсу «Харчові технології»

28 листопада на базі нашого університету відбувся ІІ етап конкурсу «Харчові технології-2019», ініційованого благодійним Фондом Бориса Колеснікова. Відкриття конкурсу відбулося 27 вересня 2018 року.

Загалом конкурс «Харчові технології 2019» об'єднав 1 000 студентів харчових вузів із Києва, Харкова, Красногорівки, Луцька, Дніпра, Одеси, Умані, Сум, Чернігова, Миколаєва, Кривого Рогу та Херсону.

Під час І етапу, що відбувся 1 листопада, конкурсанти із понад 20 закладів освіти написали комплексні тести із профільних предметів. Головним завданням етапу було окреслити коло творчої, мотивованої та знаючої молоді із цікавими бізнес-ідеями.

Другий етап полягав у представленні конкурсантами власних розробок та їх аргументованому захисті. Виступи фіналістів та актуальність студентських проектів оцінювали члени журі: директор м'ясокомбінату компанії «АПК Інвест» Іван Башкир, начальник виробничого відділу «Конті» Тетяна Курчаева, начальник відділу біологічного контролю «Артвайнері» Олена Зелена і начальник відділу технічного контролю «Артвайнері» Наталія Золотар.

На розсуд виробників були представлені різноманітні проекти, присвячені питанням продуктів оздоровчого харчування, вегетаріанству, бізнес-проекти закладів харчування. У  роботах конкурсантів були охоплені практично всі сфери виробництва харчової галузі, пов’язані із кондитерськими і хлібобулочними виробами, енергетичними напоями на основі рослинної сировини, сирами та масляними сумішами, продуктами для діабетиків і вегетаріанців. Особливу увагу заслуговували і соціальні проекти, направлені на створення закладів для людей із обмеженими можливостями.

Врешті фахівцями були обрані 30 найкращих студентських стартапів у сфері харчових технологій. Серед них бізнес-рішення із розроблення технології приготування шоколадних батончиків для профілактики ракових захворювань; проект пекарні-кав'ярні сімейного типу для людей із фізичними особливостями; ідея online-платформи для створення власного молочного продукту; пивне морозиво і його рецептура; сирний продукт із використанням екстракту сочевиці; технологія виробництва оздоровчих кондитерських виробів із гарбуза; ін'єктування м'яса для шашлику і багато інших.

Винагородою для переможців стала поїздка до Кельну (Німеччина), на одну з кращих європейських виставок кондитерських виробів і снеків ISM 2019, що відбудеться в січні 2019 року. Вони проведуть два дні на форумі, де їх чекає знайомство з новинками та інноваціями кондитерської промисловості (сировина, технології виробництва солодощів, морозива, випічки, снеків), презентації та майстер-класи від зарубіжних фахівців, відвідування стендів провідних світових і вітчизняних брендів. У студентів також буде можливість домовитися про обмін досвідом і стажування на кращих виробництвах світу.

Приємно відзначити, що до числа переможців увійшли 11 студентів нашого університету: Андрій Базаров, Володимир Самарін, Олександр Дуборезов, Владислав Жуплій, Анна Пахольченко, Артур Михалевич, Валерія Скуйбіда, Дмитро Сіжко, Вікторія Сапіга, Дарина Юрченко, Наталія Баранова.

Вітаємо наших переможців!

Опублікований: 30-11-2018
Читайте також:
Естафету успішних захистів прийняли бакалаври-заочники Кам’янець-Подільської філії НУХТ

У Кам’янець-Подільській філії НУХТ відбувся захист кваліфікаційних бакалаврських робіт здобувачів вищої освіти заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології». Екзаменаційну комісію очолила доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Наталія Фалендиш. До складу Екзаменаційно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Естафету успішних захистів прийняли бакалаври-заочники Кам’янець-Подільської філії НУХТ 19 лютого 2020

Магістранти-першокурсники освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» представили результати плідної праці

На кафедрі експертизи харчових продуктів під керівництвом професорки кафедри Оксани Шульги у рамках дисципліни «Науково-дослідницький практикум» відбувся науковий семінар, під час якого здобувачі освітнього ступеня «магістр» презентували результати своєї науково-дослідної роботи. Напрями досліджень обиралися відповідно до тематики майбутньої квалі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-першокурсники освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» представили результати плідної праці 05 червня 2023

Третьокурсники-екологи дізнавалися, як вирішують екологічні проблеми на хлібокомбінаті №6

10 квітня студенти-екологи 3 курсу разом із доцентом кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксаною Салавор побували на дочірньому підприємстві ВАТ «Київхліб» «Хлібокомбінат № 6». «Київхліб» – найбільший столичний виробник хліба, хлібобулочних і кондитерських виробів, що вже понад 85 років утримує провідні позиції у галузі вітчизняного хлібо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники-екологи дізнавалися, як вирішують екологічні проблеми на хлібокомбінаті №6 11 квітня 2019

Випускний спеціальності «Виробництво харчової продукції» у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

8 лютого 2019 року у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося урочисте вручення дипломів випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції». Понад 40 юнаків і дівчат, здобувши професійну освіту, поповнили лави фахівців у сфері технології приготування харчової продукції. З-поміж цьогорічних випускників були й ті...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускний спеціальності «Виробництво харчової продукції» у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 11 лютого 2019