Н У Х Т

З органічним законодавством ЄС ознайомилися доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

21 червня 2023

З органічним законодавством ЄС ознайомилися доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш, Анна Грищенко та Анастасія Шевченко взяли участь в онлайн-тренінгу «Органічний модуль (ЕU)», присвяченому органічному законодавству ЄС2018/848. Тема тренінгу – «Органічне законодавство ЄС 2018/848».

Тренінг організований Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державною установою «Офіс з розвитку підприємництва та експорту та органом сертифікації «Органік Стандарт» у співпраці з Громадською спілкою «Органічна ініціатива» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Спікерами виступили провідні фахівці органу сертифікації «Органік Стандарт».

Про державну підтримку у виході на експорт для представників органічного сектору доповів заступник директора Державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Литвин.

Також були розглянуті: загальні вимоги до органічного виробництва відповідно до Регламенту Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 2018/848; вимоги до органічного рослинництва (у тому числі щодо насіння та садівного матеріалу) та органічного грибівництва, до заготівлі дикорослих продуктів, до органічного виробництва перероблених харчових продуктів і кормів; питання щодо органічного виробництва вина та до виробництва інших продуктів включених до органічного Регламенту ЄС.

Цікавою і дуже корисною була доповідь про обіг і маркування органічної продукції та експорту.

Весь матеріал, представлений на тренінгу, буде використано для підготовки магістрів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів».

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів висловлює вдячність українському сертифікаційному органу «Органік Стандарт» і особисто його директору Сергію Галашевському за можливість взяти участь у тренінгу.

Опублікований: 21-06-2023
Читайте також:
Команда кафедри теплоенергетики та холодильної техніки на STEM-дні Ліцею інформаційних технологій

Сьогодні викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки взяли участь у STEM-дні Ліцею інформаційних технологій № 79 імені Бориса Патона на тему «Презентація сучасних STEM-професій та STEM-компетентностей для учнів». У рамках заходу доцент Роман Грищенко провів майстер-клас «Енергомоделювання та адаптації будівель до зміни клімату (сучасн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда кафедри теплоенергетики та холодильної техніки на STEM-дні Ліцею інформаційних технологій 21 квітня 2025

Здобувачі освіти НУХТ запрошуються увійти до складу Студентського проєктного офісу, створеного при МОН

Керівникам органів студентського самоврядування та ініціатив нашого університету надійшов лист із запрошенням для здобувачів освіти увійти до персонального складу Студентського проєктного офісу, створеного при МОН для залучення студентської молоді до діяльності та рішень Міністерства освіти і науки України. Відповідний наказ розміщений на офіційном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти НУХТ запрошуються увійти до складу Студентського проєктного офісу, створеного при МОН 18 травня 2021

Заочники захищають курсові роботи

У відокремленому структурному підрозділі «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» відбувся захист курсових робіт з навчальної дисципліни «Основи менеджменту» студентів групи ГРС-2з спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної форми навчання.   Захист відбувався в онлайн-форматі з використанням сервісу Google M...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочники захищають курсові роботи 20 червня 2022

Мінімізація витрат та максимізація прибутку – мета виробництва

На кафедрі економічної теорії відбулася важлива подія – доцент кафедри Галина Кундєєва прочитала відкриту лекцію «Витрати виробництва» з дисципліни «Економікс» для здобувачів-бакалаврів спеціальності 073 «Менеджмент». Лектор із використанням мультимедійної презентації вичерпно і цікаво подала матеріал про формування виробничих витрат у короткостро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мінімізація витрат та максимізація прибутку – мета виробництва 05 листопада 2019