Доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш, Анна Грищенко та Анастасія Шевченко взяли участь в онлайн-тренінгу «Органічний модуль (ЕU)», присвяченому органічному законодавству ЄС2018/848. Тема тренінгу – «Органічне законодавство ЄС 2018/848».
Тренінг організований Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державною установою «Офіс з розвитку підприємництва та експорту та органом сертифікації «Органік Стандарт» у співпраці з Громадською спілкою «Органічна ініціатива» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).
Спікерами виступили провідні фахівці органу сертифікації «Органік Стандарт».
Про державну підтримку у виході на експорт для представників органічного сектору доповів заступник директора Державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Литвин.
Також були розглянуті: загальні вимоги до органічного виробництва відповідно до Регламенту Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 2018/848; вимоги до органічного рослинництва (у тому числі щодо насіння та садівного матеріалу) та органічного грибівництва, до заготівлі дикорослих продуктів, до органічного виробництва перероблених харчових продуктів і кормів; питання щодо органічного виробництва вина та до виробництва інших продуктів включених до органічного Регламенту ЄС.
Цікавою і дуже корисною була доповідь про обіг і маркування органічної продукції та експорту.
Весь матеріал, представлений на тренінгу, буде використано для підготовки магістрів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів».
Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів висловлює вдячність українському сертифікаційному органу «Органік Стандарт» і особисто його директору Сергію Галашевському за можливість взяти участь у тренінгу.