Н У Х Т

Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

20 травня 2019

Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

Магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Юлія Гайдук взяла участь у головному заході, присвяченому проблемам харчування, – XII науково-практичній конференції з міжнародною участю «Сучасні аспекти раціонального харчування», що працювала 14-15 травня 2019 року в Києві. Організаторами конференції виступили Міністерство охорони здоров’я, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Асоціація дієтологів України, група компаній «Мед експерт», генеральним спонсором виступила компанія «Herbalife Nutrition».

Впродовж двох днів фахівці різних спрямувань ділилися досвідом щодо того, як жителі України можуть себе забезпечити здоровим раціоном. Питання важливості харчування обумовлене тим, що це в високій мірі впливає на стан здоров’я та якість життя. Саме харчування виступає найважливішим аспектом, упевнено переганяючи інші фактори впливу, такі як спадковість, екологія, умови праці, тощо.

На конференції було представлене дослідження харчування населення та освітні проекти; інноваційне та персоніфіковане харчування: сьогодення та перспективи; вітаміни, мінерали та інші мінорні харчові речовини; мікробіом кишківника: огляд останніх досліджень; рекомендації по харчуванню для різних категорій населення; профілактичне харчування, та багато інших цікавих тем.

Наша магістрантка скористалася нагодою познайомитися з Йонатаном Яромом (директор департаменту медицини в центрі спортивної медицини Олімпійського комплексу Medix, Тель-Авів, Ізраїль) та взяти активну участь у його лекціях-майстер-класах «Інновації у сучасному харчуванні», «Спортивне харчування: сучасні можливості забезпечення оптимальної ефективності». Дуже інформативною була й лекція «Роль харчування та дієтичних добавок» Олександра Мартинчука (саме він є науковим секретарем щорічної науково-практичної конференції і членом наглядової ради Асоціації дієтологів України).

У ході XIІ науково-практичної конференції «Сучасні аспекти раціонального харчування» учасникам представили просту, зрозумілу і легку ілюстрацію, з чого повинне складатись раціональне харчування українця. У кулуарах конференції можна було поспілкуватися з різними представниками компаній: «Takeda», «Arterium», «Danone» та ін.

Після конференції всі учасники, які повністю відвідали дводенні лекції, в тому числі Юля Гайдук, отримали сертифікати від Асоціації дієтологів України.

 

Опублікований: 20-05-2019
Читайте також:
Відповідно до світових стандартів

Фонд навчальної літератури поповнився підручником «Гігієнічні вимоги до проектування обладнання харчових виробництв». Автори підручника – доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олена Чепелюк і старший викладач цієї ж кафедри Юрій Доломакін та доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відповідно до світових стандартів 29 січня 2018

Робота секції «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія» Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

З метою пошуку обдарованої студентської молоді, зацікавленої таким сучасним напрямком розвитку світової економіки як біотехнологія, та створення умов для її творчого росту, активізації науково-дослідної роботи студентів у нашому університеті відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робота секції «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія» Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 12 квітня 2021

Пишаємось нашими випускниками: Юлія Олефіренко!

Нещодавно на офіційній сторінці «Дельта Вілмар Україна» з’явилася чергова публікація з серії «Гордість компанії», після прочитання якої у викладачів кафедри біотехнології і мікробіології також виникло відчуття гордості за свою вихованку. Адже зовсім недавно Юлія Олефіренко, а саме вона стала героїнею згаданої публікації, була студенткою і виконувал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пишаємось нашими випускниками: Юлія Олефіренко! 23 жовтня 2020

Весняний профорієнтаційний марафон кафедри біотехнології і мікробіології триває

Уже позаду і весняний День відкритих дверей і майстер-класи весняних канікул, що проводили на кафедрі біотехнології і мікробіології (БТМ) для школярів Київщини, але профорієнтаційна робота не припиняється. Так, погожого весняного дня доцент кафедри БТМ Світлана Тетеріна відвідала ліцей суспільно-природничого профілю №293 Деснянського району м. Києв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весняний профорієнтаційний марафон кафедри біотехнології і мікробіології триває 05 квітня 2019