Н У Х Т

Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

20 may 2019

Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

Магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Юлія Гайдук взяла участь у головному заході, присвяченому проблемам харчування, – XII науково-практичній конференції з міжнародною участю «Сучасні аспекти раціонального харчування», що працювала 14-15 травня 2019 року в Києві. Організаторами конференції виступили Міністерство охорони здоров’я, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Асоціація дієтологів України, група компаній «Мед експерт», генеральним спонсором виступила компанія «Herbalife Nutrition».

Впродовж двох днів фахівці різних спрямувань ділилися досвідом щодо того, як жителі України можуть себе забезпечити здоровим раціоном. Питання важливості харчування обумовлене тим, що це в високій мірі впливає на стан здоров’я та якість життя. Саме харчування виступає найважливішим аспектом, упевнено переганяючи інші фактори впливу, такі як спадковість, екологія, умови праці, тощо.

На конференції було представлене дослідження харчування населення та освітні проекти; інноваційне та персоніфіковане харчування: сьогодення та перспективи; вітаміни, мінерали та інші мінорні харчові речовини; мікробіом кишківника: огляд останніх досліджень; рекомендації по харчуванню для різних категорій населення; профілактичне харчування, та багато інших цікавих тем.

Наша магістрантка скористалася нагодою познайомитися з Йонатаном Яромом (директор департаменту медицини в центрі спортивної медицини Олімпійського комплексу Medix, Тель-Авів, Ізраїль) та взяти активну участь у його лекціях-майстер-класах «Інновації у сучасному харчуванні», «Спортивне харчування: сучасні можливості забезпечення оптимальної ефективності». Дуже інформативною була й лекція «Роль харчування та дієтичних добавок» Олександра Мартинчука (саме він є науковим секретарем щорічної науково-практичної конференції і членом наглядової ради Асоціації дієтологів України).

У ході XIІ науково-практичної конференції «Сучасні аспекти раціонального харчування» учасникам представили просту, зрозумілу і легку ілюстрацію, з чого повинне складатись раціональне харчування українця. У кулуарах конференції можна було поспілкуватися з різними представниками компаній: «Takeda», «Arterium», «Danone» та ін.

Після конференції всі учасники, які повністю відвідали дводенні лекції, в тому числі Юля Гайдук, отримали сертифікати від Асоціації дієтологів України.

 

Published on: 20-05-2019
Read also:
Випуск Навчально-наукового інституту харчових технологій-2024

15 березня в актовій залі НУХТ відбулося вручення дипломів магістрам Навчально-наукового інституту харчових технологій. Привітати випускників прийшли дирекція інституту, завідувачі й викладачі випускових кафедр, студенти молодших курсів. Завітали до університету батьки і друзі винуватців урочистостей. З привітальним словом до випускників звернулис...

READ YOURSELF

Випуск Навчально-наукового інституту харчових технологій-2024 18 march 2024

Ступінь PhD – здобуто!

3 червня 2025 року відбувся успішний захист дисертації «Розроблення технології морозива ацидофільно-сироваткового низьколактозного» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» аспірантом кафедри технології молока і молочних продуктів Артуром Михалевичем. Наукова керів...

READ YOURSELF

Ступінь PhD – здобуто! 05 june 2025

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання

8 червня розпочали серію захистів кваліфікаційних бакалаврських робіт здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професор Василь Пасічний очолив Екзаменаційну комісію, до складу якої увійшли доценти Оксана Топчій, Олексан...

READ YOURSELF

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання 09 june 2021

Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024

Представники НУХТ, експерти НАЗЯВО: директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, доцентка, к.т.н. Олена Подобій, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи, доцентка, к.т.н. Лариса Шаран, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т.н. Олег Кузьмін, асистентка цієї ж кафедри Мар...

READ YOURSELF

Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024 30 september 2024