Н У Х Т

Відкрита лекція з курсу «Аналітична хімія»

02 жовтня 2023

Відкрита лекція з курсу «Аналітична хімія»

Усім фахівцям відомо, що запорукою успішної кар'єри інженера-технолога є глибокі знання із хімічних дисциплін. Професорсько-викладацький склад кафедри харчової хімії увесь час наполегливо співпрацює з усіма випусковими кафедрами нашого університету над вдосконаленням навчальних курсів для більш сучасної підготовки здобувачів. Одним із найважливіших напрямів хімічної освіти майбутнього спеціаліста є вміння комплексно аналізувати продукти виробництва, сировину, пакувальні матеріали.

2-го жовтня на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція докторки хімічних наук, професорки Єлизавети Костенко з курсу «Аналітична хімія» для здобувачів хіміків-технологів групи ХТ-2-11. Лекція була присвячена розгляду основних теоретичних положень титриметричних методів аналізу.

На простих прикладах лекторкою продемонстровано важливість та актуальність використання зазначених методів при контролі якості харчової та фармацевтичної продукції, розглянуто особливості впливу заважаючих речовин та їх маскування. Детально було розглянуто способи приготування розчинів для застосування методів прямого титрування та методу нейтралізації, обчислення результатів дослідження. Особливу увагу викладачка приділила вибору індикаторів за допомогою розрахункового та графічного способів. Було дано визначення поняття буферних розчинів, розглянуто їх властивості та методи використання в аналітичній хімії.

Пані професорка надала рекомендації із застосування спеціальної наукової і довідкової літератури для більш детального опанування поданого розділу лекційного курсу, а також запросила майбутніх фахівців до наукової та виробничої співпраці.

Присутні на лекції викладачі щиро подякували колезі та побажали нових наукових і педагогічних досягнень!

Опублікований: 02-10-2023
Читайте також:
Викладачі підвищують рівень обізнаності у розробленні системи HACCP

28 вересня відбувся вебінар «Критичні контрольні точки і критичні межі в системі HACCP», що був проведений PROFI CLUB. PROFI CLUB – це найкращі професіонали в сфері HoReCa з високими світовими стандартами. Головними цілями PROFI CLUB є впровадження в ресторанному бізнесі найпрогресивніших управлінських методик і сучасного обладнання, популяризація ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі підвищують рівень обізнаності у розробленні системи HACCP 29 вересня 2023

МОН оприлюднило розподіл держзамовлення на кожну спеціальність і виш

На сайті МОН розміщений розподіл місць державного замовлення для вишів, що знаходяться в сфері управління Міністерства освіти і науки.  Зокрема, там є інформація про обсяги для широкого конкурсу, на фіксовані місця держзамовлення на бакалаврів, молодших спеціалістів, робітничі кадри за професіями загальнодержавного значення, прийому до докторантур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН оприлюднило розподіл держзамовлення на кожну спеціальність і виш 16 липня 2018

Рекомендації щодо перероблення борошна з низькими хлібопекарськими властивостями отримали четвертокурсники

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Дробот провела відкрите лекційне заняття для здобувачів 4 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій спеціальності 181 «Харчові технології» з дисципліни «Технології хлібобулочних  виробів». Згідно з програмою на лекції була розглянута тема «Особливості приготува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекомендації щодо перероблення борошна з низькими хлібопекарськими властивостями отримали четвертокурсники 17 листопада 2020

Широкий спектр проблем вирішують магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів

23 та 24 лютого 2017 року на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів, що завершили навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології», спеціалізацією «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Державну екзаменаційну комісію очолив професор кафедри технології і організац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкий спектр проблем вирішують магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів 27 лютого 2017