Н У Х Т

Магістранти «вдихнули» сучасну біотехнологію з гостьовою лекторкою з Repligen

05 грудня 2025

Магістранти «вдихнули» сучасну біотехнологію з гостьовою лекторкою з Repligen

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулася гостьові лекція від випускниці, нині провідної спеціалістки компанії Repligen, що задає світові інженерні стандарти у рішеннях для біотехнологічних і біофармацевтичних процесів, Євгенії Рудковської.

Євгенія не просто розповіла про тренди, а продемонструвала, як виглядає біотехнологічний downstream-процес сьогодення: передові технології фільтрування, хроматографічного очищення, інженерні рішення, що змінюють логіку виробництва, і підходи, які дозволяють працювати «на випередження».

Особливий «вау-ефект» викликав блок про VPS – технологію спектроскопії, де поглинання вимірюють при різних відстанях між джерелом світла і детектором. Жодної пробопідготовки, максимум точності та аналіз у реальному часі. Майбутнє? Ні! Уже реальність.

До дискусії долучилися не лише магістранти освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», а й здобувачі магістерського ступеня освітньої програми «Інжиніринг фармацевтичних та біотехнологічних виробництв». Така міждисциплінарність створює саме те середовище, де народжуються інженерні рішення нового рівня.

Вдячні Євгенії Рудковській за натхнення, професійну щедрість і той чудовий приклад, який вона подає нашим студентам. Пишаємося нашими випускниками і з нетерпінням чекаємо на нові зустрічі!

Опублікований: 05-12-2025
Читайте також:
У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція

24 листопада в університеті відбулася VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», яку традиційно щоосені проводять на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. До роботи конференції долучилися науковці із провідних профільних закладів вищої освіти Польщі, Словакії, Грузії т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція 25 листопада 2020

Гостьова лекція від стейколдерів для магістрантів освітньої програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах»

Гарною традицією є читання гостьових лекцій для здобувачів освіти кафедри технології цукру і підготовки води. Тож, 25 березня у межах вивчення дисципліни «Менеджмент якості та безпечності продуктів виробництва цукристих речовин» відбулася зустріч магістрантів з інженеркою з якості Новоржицького цукрового заводу Анною Андреєвою. У лекції «Особливос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від стейколдерів для магістрантів освітньої програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах» 26 березня 2024

Стажування у Латвії за програмою академічної мобільності

Завдяки участі у програмі академічної мобільності, студентки відділення туризму та готельно-ресторанної справи Волинського фахового коледжу НУХТ вирушили до столиці Латвії, міста Рига до Коледжу готельного бізнесу HOTEL BUSINESS SCHOOL. Це унікальна можливість не лише для професійного зростання, а й для культурного обміну та розширення світогляду. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стажування у Латвії за програмою академічної мобільності 27 червня 2025

Чому БТЕК? – з’ясовували під час чергового челенджу студентської ради факультету

З 24 по 31 жовтня відбувся челендж #ЧомуБТЕК, організатором якого виступив профорієнтаційний сектор студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю (заступниці голови сектору – Вікторія Самойленко (група БТ-2-1) і Анастасія Литвин (група БТ-3-4). Мета заходу – дізнатися, що свого часу спонукало здобувачів до вибору нашого уніве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чому БТЕК? – з’ясовували під час чергового челенджу студентської ради факультету 07 листопада 2023