Н У Х Т

Магістранти «вдихнули» сучасну біотехнологію з гостьовою лекторкою з Repligen

05 december 2025

Магістранти «вдихнули» сучасну біотехнологію з гостьовою лекторкою з Repligen

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулася гостьові лекція від випускниці, нині провідної спеціалістки компанії Repligen, що задає світові інженерні стандарти у рішеннях для біотехнологічних і біофармацевтичних процесів, Євгенії Рудковської.

Євгенія не просто розповіла про тренди, а продемонструвала, як виглядає біотехнологічний downstream-процес сьогодення: передові технології фільтрування, хроматографічного очищення, інженерні рішення, що змінюють логіку виробництва, і підходи, які дозволяють працювати «на випередження».

Особливий «вау-ефект» викликав блок про VPS – технологію спектроскопії, де поглинання вимірюють при різних відстанях між джерелом світла і детектором. Жодної пробопідготовки, максимум точності та аналіз у реальному часі. Майбутнє? Ні! Уже реальність.

До дискусії долучилися не лише магістранти освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», а й здобувачі магістерського ступеня освітньої програми «Інжиніринг фармацевтичних та біотехнологічних виробництв». Така міждисциплінарність створює саме те середовище, де народжуються інженерні рішення нового рівня.

Вдячні Євгенії Рудковській за натхнення, професійну щедрість і той чудовий приклад, який вона подає нашим студентам. Пишаємося нашими випускниками і з нетерпінням чекаємо на нові зустрічі!

Published on: 05-12-2025
Read also:
У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція

24 листопада в університеті відбулася VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», яку традиційно щоосені проводять на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. До роботи конференції долучилися науковці із провідних профільних закладів вищої освіти Польщі, Словакії, Грузії т...

READ YOURSELF

У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція 25 november 2020

Завершилася професійна практика магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» у Польщі

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся успішний захист звітів за результатами проходження професійної практики в Природничому університеті у Любліні (Польща) здобувачами першого курсу освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 181 «Харчові технології» в рамках освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервуванн...

READ YOURSELF

Завершилася професійна практика магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» у Польщі 19 february 2024

Свято знань, мрій і надій: випуск бакалаврів ННІ ЕіУ НУХТ–2025

27 червня в актовій залі університету відбулася урочиста подія – випуск бакалаврів Навчально-наукового інституту економіки і управління. Цей день став символом завершення важливого етапу в житті наших студентів і початком нового – професійного. Святкова атмосфера, щирі усмішки випускників, зворушені батьки та натхненні викладачі – усе це зробило з...

READ YOURSELF

Свято знань, мрій і надій: випуск бакалаврів ННІ ЕіУ НУХТ–2025 01 july 2025

Випускниця НУХТ – комерційний директор «Kalush Orchestra»

Днями завершився 66-й пісенний конкурс «Євробачення-2022», тріумфальну перемогу у якому здобув український гурт «Kalush Orchestra». Щирий і душевний трек «Стефанія», у якому присутній український етнокод, полонив світ. До цієї грандіозної перемоги долучилася випускниця нашого університету Олександра Білобров, яка є комерційним директором гурту. Са...

READ YOURSELF

Випускниця НУХТ – комерційний директор «Kalush Orchestra» 20 may 2022