Н У Х Т

Фахівці університету знайомилися з міжнародною співпрацею у сфері вищої освіти за програмою Жан Моне

18 січня 2019

Фахівці університету знайомилися з міжнародною співпрацею у сфері вищої освіти за програмою Жан Моне

Сучасні тенденції європейської освіти дають змогу українським студентам, науковцям та організаціям, діяльність яких пов’язана зі сферами розвитку молоді, освіти, культури та спорту взяти участь у наймасштабнішій сучасній програмі академічного обміну Erasmus+.

Національний Еразмус+ офіс в Україні у тісній співпраці з Представництвом ЄС в Україні забезпечує допомогу та підтримку Виконавчому агентству з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури щодо запровадження в Україні Програм ТЕМПУС, ЕРАЗМУС+ у сфері вищої освіти.

У Національному офісі даної програми відбувся семінар «Міжнародна співпраця у сфері вищої освіти за програмою Жан Моне» для представників навчальних, громадських і наукових установ України. Метою діяльності напряму Жан Моне є активізація євроінтеграційного дискурсу, сприяння удосконаленню євроінтеграційних студій, залучення закладів вищої освіти до дослідження євроінтеграційних процесів і поширення ідей Об’єднаної Європи. В.о. завідувача кафедри інформатики Сергій Грибков та доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Наталія Володченкова взяли активну участь у цьому заході.

Тютором даної програми є менеджер напряму Жан Моне – Петро Крайнік. Під час семінару кожний учасник отримав вичерпну інформацію про напрями діяльності, умови, види та форми участі по різних видах програм Жана Моне.

Найбільшу зацікавленість викликала програма «Модулі Жана Моне», яка надає змогу розробити, викладати та проводити дослідження у різних напрямах із обов’язковим впровадженням євроінтеграційних тематик або досліджень, що спеціалізуються на європейських студіях.

У співпраці з Представництвом ЄС в Україні, НЕО в Україні є контактним центром для всіх зацікавлених потенційних учасників, бенефіціарів і стейкхолдерів щодо заходів ЕАСЕА та Європейської Комісії в сфері (вищої) освіти.

Опублікований: 18-01-2019
Читайте також:
Фахівець зі сертифікації органічного виробництва в Україні за стандартами ЄС прочитав лекцію нашим здобувачам освіти

7 квітня 2021 року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися гостьова онлайн-лекція та науковий семінар щодо органічного виробництва харчової продукції в Україні та її експорту в різні країни світу. Лекцію прочитав директор ТОВ «Органік стандарт» Сергій Галашевський. Компанія «Органік стандарт» здійснює сертифікацію ор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівець зі сертифікації органічного виробництва в Україні за стандартами ЄС прочитав лекцію нашим здобувачам освіти 08 квітня 2021

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів підвищують рівень своєї кваліфікації

На кафедрі експертизи харчових продуктів уже стало традицією проводити наукові семінари з тренеркою-консультанткою ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ», висококваліфікованою фахівчинею з ISO 22000, FSSC 22000, HACCP, ISO 9001; аудиторкою систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів міжнародних органів сертифікації DQS GmbH, TGS International Cert...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів підвищують рівень своєї кваліфікації 29 червня 2023

Здобувачі-фінансисти долучаються до онлайн-заходів Нацбанку України

Бакалаври-фінансисти першого та другого року навчання разом із доценткою кафедри фінансів Ганною Рогановою взяли активну участь у Zoom-конференції від Національного банку України «Гроші, як засіб комунікації». Фахівець музею грошей НБУ Роман Рілов акцентував увагу здобувачів на суттєвих елементах оновлення номінального ряду гривні. Лектор обґрунт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-фінансисти долучаються до онлайн-заходів Нацбанку України 18 травня 2021

Лекції від експерта служби SES на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У рамках міжнародної програми організації SES (Senior Expert Service, Germany), заснованої за підтримки провідних бізнес-асоціацій та уряду Німеччини, на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися лекції за участю експерта з Німеччини, доктора природничих наук Martin Ehret. Згідно з планом проєкту, розробленим на кафедрі,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекції від експерта служби SES на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 03 лютого 2021