Н У Х Т

Фахівці університету знайомилися з міжнародною співпрацею у сфері вищої освіти за програмою Жан Моне

18 січня 2019

Фахівці університету знайомилися з міжнародною співпрацею у сфері вищої освіти за програмою Жан Моне

Сучасні тенденції європейської освіти дають змогу українським студентам, науковцям та організаціям, діяльність яких пов’язана зі сферами розвитку молоді, освіти, культури та спорту взяти участь у наймасштабнішій сучасній програмі академічного обміну Erasmus+.

Національний Еразмус+ офіс в Україні у тісній співпраці з Представництвом ЄС в Україні забезпечує допомогу та підтримку Виконавчому агентству з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури щодо запровадження в Україні Програм ТЕМПУС, ЕРАЗМУС+ у сфері вищої освіти.

У Національному офісі даної програми відбувся семінар «Міжнародна співпраця у сфері вищої освіти за програмою Жан Моне» для представників навчальних, громадських і наукових установ України. Метою діяльності напряму Жан Моне є активізація євроінтеграційного дискурсу, сприяння удосконаленню євроінтеграційних студій, залучення закладів вищої освіти до дослідження євроінтеграційних процесів і поширення ідей Об’єднаної Європи. В.о. завідувача кафедри інформатики Сергій Грибков та доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Наталія Володченкова взяли активну участь у цьому заході.

Тютором даної програми є менеджер напряму Жан Моне – Петро Крайнік. Під час семінару кожний учасник отримав вичерпну інформацію про напрями діяльності, умови, види та форми участі по різних видах програм Жана Моне.

Найбільшу зацікавленість викликала програма «Модулі Жана Моне», яка надає змогу розробити, викладати та проводити дослідження у різних напрямах із обов’язковим впровадженням євроінтеграційних тематик або досліджень, що спеціалізуються на європейських студіях.

У співпраці з Представництвом ЄС в Україні, НЕО в Україні є контактним центром для всіх зацікавлених потенційних учасників, бенефіціарів і стейкхолдерів щодо заходів ЕАСЕА та Європейської Комісії в сфері (вищої) освіти.

Опублікований: 18-01-2019
Читайте також:
Ще один молодий науковець кафедри готельно-ресторанної справи готується до захисту дисертаційної роботи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся розширений науковий семінар «Удосконалення технології хлібобулочних виробів геродієтичного призначення» аспіранта Олега Бортічука. Науковий керівник – д.т.н., професор Віктор Доценко. У доповіді були розкриті основні положення наукової роботи – удосконалення технології хлібобулочних виробів шляхом зб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один молодий науковець кафедри готельно-ресторанної справи готується до захисту дисертаційної роботи 26 червня 2018

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання

21 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися захисти магістрантів денної форми навчання за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Екзаменаційна комісія засідала у дві зміни і оцінила 13 представлених робіт. Аудиторія, де проходив захист, була багатолюдною, адже підтримати своїх колег прийшли студенти 3 і 4 курсів бака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання 22 лютого 2019

Четвертокурсники-хімтехнологи прокачують навички роботи в хімічній лабораторії

Для вирішення багатьох технологічних завдань у галузі хімічної технології необхідні практичні навички роботи в хімічній лабораторії стосовно техніки безпеки, техніки лабораторних робіт, таймменеджменту, роботи в команді, взаємодії з ментором. Це дає змогу не лише закріпити й поглибити теоретичні знання, а й прокачати власні soft skills. Тому четве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники-хімтехнологи прокачують навички роботи в хімічній лабораторії 16 вересня 2022

Захистилися бакалаври освітньої програми «Облік і аудит»

17 лютого 2023 року відбувся захист здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування», освітньої програми «Облік і аудит». Екзаменаційна комісія у складі гарантки освітньої програми, к.е.н, доцентки Наталії Кудренко (головчиня ЕК), к.е.н, доценток Ольги Михайленко, Людмили Духновської та секретарки Лю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захистилися бакалаври освітньої програми «Облік і аудит» 20 лютого 2023