Н У Х Т

Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею

14 березня 2025

Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею

На запрошення викладачок кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик та Юлії Бондаренко лабораторне заняття з дисципліни «Науково-дослідницький практикум» для магістрантів освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів» провела постдокторантка Федеральної вищої школи Цюріха (Швейцарія), PhD Марія Гріцевич.

Заняття було присвячене вивченню реологічних характеристик харчових систем і проведене англійською мовою. Викладачка детально ознайомила студентів із принципами роботи таких приладів, як фаринограф, альвеограф, екстенсограф, реотест, пояснивши їх призначення та особливості застосування в аналізі структурно-механічних властивостей тіста. Заняття супроводжувалося демонстраційними відео, які не лише ілюстрували процес проведення досліджень на зазначених приладах, а й допомагали студентам краще зрозуміти принципи інтерпретації отриманих результатів, їх вплив на якість кінцевого продукту та практичне застосування у виробничих умовах.

Марія Гріцевич також поділилася власним досвідом оцінювання структурно-механічних властивостей різних тістових систем, у тому числі безглютенових, та виконання науково-дослідної роботи в лабораторіях європейського університету.

Студенти та викладачі щиро вдячні Марії Гріцевич за змістовне та інформативне заняття, яке сприяло розширенню професійних компетенцій здобувачів вищої освіти.

Опублікований: 14-03-2025
Читайте також:
Фотоміст «ВишиванкаDay» кафедри іноземних мов професійного спрямування об’єднав українців Австрії, Польщі, Канади, Франції, Австралії

Фотоміст «ВишиванкаDay» провела кафедра іноземних мов професійного спрямування зі своїми рідними, колегами, друзями, знайомими з Австрії, Польщі, Канади, Франції, Австралії тощо. Бо вишиванка – це одяг-оберіг, одяг-дань поваги своєму корінню, найдавніше мистецтво наших предків, душа України. На вишиванці можна побачити весь світ: квіти, птахи, твар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фотоміст «ВишиванкаDay» кафедри іноземних мов професійного спрямування об’єднав українців Австрії, Польщі, Канади, Франції, Австралії 16 травня 2019

Постійно професійно вдосконалюються та розвиваються викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

9 квітня 2025 р. у рамках WorldFood GastroDays у Міжнародному виставковому центрі відбулася конференція «Бекстейдж закладу громадського харчування», яка об’єднала керівників, управлінців, шефів, фахівців-практиків і власників бізнесу сфери HoReCa. Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи, професорка Тетяна Сильчук, старша викладачка Олена Тищ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійно професійно вдосконалюються та розвиваються викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 14 квітня 2025

Медіастійкість: безпека в епоху штучного інтелекту

Днями викладачки кафедри маркетингу і кафедри економічної теорії Навчально-наукового інституту економіки і управління Ірина Ніколаєнко та Лілія Ісмаїлова взяли участь у тренінгу з медіастійкості. Вони мали можливість зануритися в сучасні аспекти медіаграмотності, цифрової безпеки та роботи з інструментами штучного інтелекту. На заході було висвітл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Медіастійкість: безпека в епоху штучного інтелекту 22 січня 2025

У найдрібніших деталях з питань академічної доброчесності розібралася завідувачка кафедри фізики

Якісна освіта базується на засадах академічної доброчесності. Академічна доброчесність у вищій освіті – це безліч дилем і щоденних викликів. Тому розвитку культури академічної доброчесності у нашому закладі й, зокрема, на кафедрі фізики, приділяється велика увага. Враховуючи актуальність цієї теми та бажання розібратися у найдрібніших деталях з пи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У найдрібніших деталях з питань академічної доброчесності розібралася завідувачка кафедри фізики 18 листопада 2022