Н У Х Т

Атестація виконання курсових робіт триває

23 квітня 2020

Атестація виконання курсових робіт триває

Два дні поспіль тривала атестація виконання курсових робіт магістрантами кафедри біотехнології і мікробіології. Для цього були створені три різні комісії, які працювали у відведений час на платформі Zoom.

Дуже насиченою була презентація робіт здобувачами, які виконують експериментальні науково-дослідні роботи. Адже у науці мало встановити чи виявити певний факт. Необхідно дати йому пояснення, встановити механізм та порівняти отримані результати із даними інших авторів наукової спільноти.

Комісією були прослухані різні доповіді. Так, Назар Видасов працює над встановленням впливу інсуліну на експресію білків цитоскелету, проліферативну та метаболічну активність пухлинних клітин, а також на міжклітинну адгезію клітин раку молочної залози з високим ступенем злоякісності, що дозволить виявити інформативні показники порушень роботи їх метаболічної системи і визначити можливість пошуку нових шляхів боротьби з даним типом пухлини. Сергій Вискірко вивчає ферменти желатинази, які беруть участь у протеолізі позаклітинного матриксу, процесах фізіологічної та патологічної реорганізації тканин організму при онкологічних захворюваннях і розглядаються як ключові молекули, що супроводжують процес метастазування та дисемінації пухлинних клітин.

Серед доповідачів було багато талановитої молоді. Зокрема, Наталя Клименко та Катерина Солошенко здобули перемогу на цьогорічному Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Наталя досліджує можливість інтенсифікації синтезу ауксинів продуцентом поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii ІМВ В-7405 за наявності попередника біосинтезу в середовищі культивування, а також антимікробні щодо фітопатогенних бактерій властивості ПАР, синтезованих за присутності триптофану. Катерина вивчає імуномодулюючі та антибактеріальні властивості високомолекулярних білків козиного молозива.

Марина Ярош – переможниця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія». Вона досліджує можливість біоконверсії суміші відпрацьованої соняшникової олії з іншими субстратами в мікробний екзополісахарид етаполану. Також вивчає особливості синтезу етаполану на суміші енергетично надлишкових субстратів.

Мирослав Хоньків займається підбором бактеріального складу комбінованого препарату для силосування сільськогосподарських рослин, на основі Lactobacillus buhneri 3806 і здійснює оптимізацію умов культивування бактеріальних клітин. Він, разом із Наталею та Катериною, отримали премію на наукові дослідження за результатами конкурсу наукових проектів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум».

Вітаємо магістрантів із успішною атестацією та бажаємо їм подальших успіхів і перемог!

Опублікований: 23-04-2020
Читайте також:
Нове поповнення книжкової полички студентів спеціальності «Енергетичне машинобудування»

Вийшов друком рекомендований вченою радою Національного університету харчових технологій підручник «Плодоовочесховища. Проектування, оптимізація, розрахунки» для студентів спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування», одним із авторів якого є доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Андрій Форсюк.  У підручнику надана методологія п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення книжкової полички студентів спеціальності «Енергетичне машинобудування» 22 жовтня 2018

Методики відновлення внутрішньої рівноваги для наших здобувачів і викладачів

У продовження співпраці НУХТ і Громадської організації «Хартфулнес Інститут» в Україні за ініціативи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася онлайн-лекція на тему «Як обирати серцем в часи всесвітньої невизначеності». Лекторами виступили тренерка медитації «Heartfulness», енергопрактикиня, РhD, доцентка Ольга Васянович та ї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методики відновлення внутрішньої рівноваги для наших здобувачів і викладачів 10 червня 2025

Визначено строки подання заяв про акредитацію та відомостей про самооцінювання у новому навчальному році

На своєму засіданні 22 серпня Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти затвердило графік прийняття заяв про акредитацію та відомостей про самооцінювання освітніх програм від закладів вищої освіти у 2023/24 навчальному році. У новому навчальному році акредитуватимуться сім освітніх програм нашого університету. Наразі до акредитаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначено строки подання заяв про акредитацію та відомостей про самооцінювання у новому навчальному році 28 серпня 2023

У освітньому онлайн-просторі кафедри готельно-ресторанної справи – бренд-шеф і засновник Асоціації шеф-кухарів Півдня України

На кафедрі готельно-ресторанної справи у рамках вивчення дисципліни «Конкурентоспроможність та інновації в готельній індустрії» за ініціативи лекторки дисципліни, доцентки Тетяни Нікітіної відбувся гостьовий лекторій «Відкриття нових закладів ресторанного господарства в умовах економічної кризи та воєнного стану». Гостьовий лектор – бренд-шеф мере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У освітньому онлайн-просторі кафедри готельно-ресторанної справи – бренд-шеф і засновник Асоціації шеф-кухарів Півдня України 26 жовтня 2023