Н У Х Т

Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею

14 march 2025

Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею

На запрошення викладачок кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик та Юлії Бондаренко лабораторне заняття з дисципліни «Науково-дослідницький практикум» для магістрантів освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів» провела постдокторантка Федеральної вищої школи Цюріха (Швейцарія), PhD Марія Гріцевич.

Заняття було присвячене вивченню реологічних характеристик харчових систем і проведене англійською мовою. Викладачка детально ознайомила студентів із принципами роботи таких приладів, як фаринограф, альвеограф, екстенсограф, реотест, пояснивши їх призначення та особливості застосування в аналізі структурно-механічних властивостей тіста. Заняття супроводжувалося демонстраційними відео, які не лише ілюстрували процес проведення досліджень на зазначених приладах, а й допомагали студентам краще зрозуміти принципи інтерпретації отриманих результатів, їх вплив на якість кінцевого продукту та практичне застосування у виробничих умовах.

Марія Гріцевич також поділилася власним досвідом оцінювання структурно-механічних властивостей різних тістових систем, у тому числі безглютенових, та виконання науково-дослідної роботи в лабораторіях європейського університету.

Студенти та викладачі щиро вдячні Марії Гріцевич за змістовне та інформативне заняття, яке сприяло розширенню професійних компетенцій здобувачів вищої освіти.

Published on: 14-03-2025
Read also:
Біоцементація як альтернатива асфальтному покриттю

Нещодавно журналісти телеканалу 1+1 завітали на кафедру біотехнології і мікробіології НУХТ із метою підготовки сюжету щодо можливості реалізації в Україні наукових доробок вітчизняних учених у галузі біоцементації. Інтерв’ю на дану тему дав доктор технічних наук, доцент кафедри Віктор Стабніков. Ним був розроблений і протестований у пілотному вироб...

READ YOURSELF

Біоцементація як альтернатива асфальтному покриттю 08 may 2019

Кваліфікацію бакалавра з комп’ютерно-інтегрованих технологічних процесів і виробництв підтвердили студенти успішним захистом дипломних проектів

Студенти 4-го курсу кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління успішно захистили свої бакалаврські проєкти. Цього року комісія відзначила високу якість більшості робіт. Деякі з них мали дослідницький характер, що свідчить про зацікавленість молодих спеціалістів у поглиблених знаннях із нових напрямків у промисловій автоматиз...

READ YOURSELF

Кваліфікацію бакалавра з комп’ютерно-інтегрованих технологічних процесів і виробництв підтвердили студенти успішним захистом дипломних проектів 20 june 2019

Перша гостьова лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

Уже традиційно для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів», перша лекція з дисципліни «Основні принципи та вимоги до органічних харчових продуктів» (лекторка дисципліни – доцентка Наталія Фалендиш) була гостьовою. Її прочитав виконавчий директор Федерації ор...

READ YOURSELF

Перша гостьова лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» 06 september 2023