Н У Х Т

Магістранти-біотехнологи прослухали лекцію від міжнародних експертів з біоенергетики

30 січня 2023

Магістранти-біотехнологи прослухали лекцію від міжнародних експертів з біоенергетики

Днями магістрантам-біотехнологам, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Промислова біотехнологія», випала нагода взяти участь у міжнародній події – експертній онлайн-дискусії з провідними спеціалістами у сфері виробництва біогазу, президентом американської компанії Unconventional Gas Solutions (UGS) Марком Страубом, головою правління Біоенергетичної асоціації України Георгієм Гелетухою та представником української компанії із виробництва біогазу MNC GROUP Миколою Дем'яненком.

Розглядали перспективи виробництва біометану в Україні, переваги мембранної технології збагачення біогазу та намагалися відповісти на питання Bio-LNG чи Bio-CNG та чи реальний експорт біометану до країн ЄС?

Наші магістранти дізналися, що виробництво біометану у Україні має кілька перспектив: використання потенціалу біоресурсів, які є відходами, токсичними для довкілля, але одночасно й енергетично цінною сировиною, що може бути використана для виробництва біометану; розвиток альтернативних джерел енергії: виробництво біометану може стати одним із ключових джерел альтернативної енергії для України та допомогти встановленню енергоназалежності нашої країни; розвиток сільського господарства: виробництво біометану може стати одним із ключових секторів для розвитку сільського господарства України, створити нові робочі місця та підтримати сільське господарство.

Цікавою і корисною для опанування магістрантами дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля» стала розглянута під час заходу інформація щодо методів виробництва біометану. Наші здобувачі дізналися про різні підходи, що використовуються до біоконверсії органічної сировини залежно від використовуваної сировини і бажаної хімічної структури цільового енергетичного продукту.

Також, завдяки додатковим запитанням, які глядачі могли задати лекторам після конференції, магістранти змогли ще більше поглибити свої знання, дізнавшись, наприклад, що біометан може бути розглянутий як перспективна сировина для отримання GTL (Gasto Liquids Technologies) палива. Наразі ведуться активні дослідження з метою розроблення технологій для конверсії біометану в GTL-паливо. Однак, варто зазначити, що необхідно досягти високої ефективності та низької ціни для забезпечення економічної вигідності та комерційної можливості для такого використання біометану.

Отже, ця міжнародна подія стала цікавим досвідом неформальної самоосвіти магістрантів-біотехнологів у рамках вивчення ними дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля» і, безсумнівно, допоможе краще опанувати теми, присвячені технологічним особливостям одержання біометану.

Опублікований: 30-01-2023
Читайте також:
Там, де всі свої: відбувся вражаючий вечір факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

28 листопада до тризіркового готелю «Титанік», що відзначав свій день народження, запросив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ). Тільки «всі свої» вщент заповнили актову залу університету – викладачі та студенти факультету й численні гості – проректори університету, директори навчально-наукових інститутів і декани факульте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Там, де всі свої: відбувся вражаючий вечір факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 28 листопада 2019

Самоудосконалення здобувачок-менеджерок персоналу на канікулах

11 січня 2024 року здобувачки 3 курсу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» Вікторія Овадюк, Тетяна Секретарук, Альбіна Горобець, Єлизавета Козаченко та Анастасія Стойка взяли участь у онлайн-вебінарі «Огляд основних змін в трудовому законодавстві 2023». Разом зі спікеркою, досвідченою експерткою з трудового законодавства системи «Е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Самоудосконалення здобувачок-менеджерок персоналу на канікулах 11 січня 2024

У режимі онлайн відбулася атестація педагогічних працівників у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

30 та 31 березня в Смілянському коледжі харчових технологій нашого університету відбулося засідання атестаційної комісії в режимі онлайн із використанням середовища Zoom. Атестація педагогічних працівників відбувалася з метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У режимі онлайн відбулася атестація педагогічних працівників у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 01 квітня 2020

За результатами захистів магістри кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів рекомендовані до вступу на третій освітній рівень навчання

З 14 по 17 лютого на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» денної форми навчання, що навчалися за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса». Карантинні заходи, спричинені панде...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За результатами захистів магістри кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів рекомендовані до вступу на третій освітній рівень навчання 18 лютого 2022