Н У Х Т

Магістранти-біотехнологи прослухали лекцію від міжнародних експертів з біоенергетики

30 січня 2023

Магістранти-біотехнологи прослухали лекцію від міжнародних експертів з біоенергетики

Днями магістрантам-біотехнологам, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Промислова біотехнологія», випала нагода взяти участь у міжнародній події – експертній онлайн-дискусії з провідними спеціалістами у сфері виробництва біогазу, президентом американської компанії Unconventional Gas Solutions (UGS) Марком Страубом, головою правління Біоенергетичної асоціації України Георгієм Гелетухою та представником української компанії із виробництва біогазу MNC GROUP Миколою Дем'яненком.

Розглядали перспективи виробництва біометану в Україні, переваги мембранної технології збагачення біогазу та намагалися відповісти на питання Bio-LNG чи Bio-CNG та чи реальний експорт біометану до країн ЄС?

Наші магістранти дізналися, що виробництво біометану у Україні має кілька перспектив: використання потенціалу біоресурсів, які є відходами, токсичними для довкілля, але одночасно й енергетично цінною сировиною, що може бути використана для виробництва біометану; розвиток альтернативних джерел енергії: виробництво біометану може стати одним із ключових джерел альтернативної енергії для України та допомогти встановленню енергоназалежності нашої країни; розвиток сільського господарства: виробництво біометану може стати одним із ключових секторів для розвитку сільського господарства України, створити нові робочі місця та підтримати сільське господарство.

Цікавою і корисною для опанування магістрантами дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля» стала розглянута під час заходу інформація щодо методів виробництва біометану. Наші здобувачі дізналися про різні підходи, що використовуються до біоконверсії органічної сировини залежно від використовуваної сировини і бажаної хімічної структури цільового енергетичного продукту.

Також, завдяки додатковим запитанням, які глядачі могли задати лекторам після конференції, магістранти змогли ще більше поглибити свої знання, дізнавшись, наприклад, що біометан може бути розглянутий як перспективна сировина для отримання GTL (Gasto Liquids Technologies) палива. Наразі ведуться активні дослідження з метою розроблення технологій для конверсії біометану в GTL-паливо. Однак, варто зазначити, що необхідно досягти високої ефективності та низької ціни для забезпечення економічної вигідності та комерційної можливості для такого використання біометану.

Отже, ця міжнародна подія стала цікавим досвідом неформальної самоосвіти магістрантів-біотехнологів у рамках вивчення ними дисципліни «Біоенергетика та охорона довкілля» і, безсумнівно, допоможе краще опанувати теми, присвячені технологічним особливостям одержання біометану.

Опублікований: 30-01-2023
Читайте також:
Як здобувачі вибіркову дисципліну опановували

Завершується надважкий навчальний рік, і на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершується опанування вибіркової дисципліни «Основи технології тортів і тістечок». Не зважаючи на такі складні умови навчання, викладачі готували інформативні презентації та розміщували їх на сайті дистанційного навчання нашого університету. За...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як здобувачі вибіркову дисципліну опановували 08 червня 2022

Здобувачі освіти презентують свої наукові ідеї у секції «Машини та технології пакування»

5 квітня викладачі та здобувачі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки зібрались разом у межах секції «Машини та технології пакування» для проведення 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». На конференцію здобувачі надали свої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти презентують свої наукові ідеї у секції «Машини та технології пакування» 06 квітня 2023

Завершилися захисти магістрантів освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів денної та заочної форм здобуття освіти, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Під керівництвом викладачів кафедри, здобувачі під час н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти магістрантів освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 18 грудня 2024

Впевнені кроки до професії майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи

З 7 квітня по 4 травня 2025 року здобувачі четвертого курсу і третього курсу скороченої форми навчання денної форми здобуття освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» (спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа») проходили переддипломну практику на підприємствах гостинності. Студенти були направлені до ключових готелів с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впевнені кроки до професії майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи 13 травня 2025