На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів денної та заочної форм здобуття освіти, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».
Під керівництвом викладачів кафедри, здобувачі під час навчання в магістратурі проводили дослідження в багатьох напрямках із розроблення нових рецептур, удосконалення технологій, здійснювали підбір сировини від виробників, які працюють із дотриманням стратегії сталого розвитку, розробляли заходи щодо перероблення браку тощо з метою підвищення ефективності виробництва, розширення асортименту. Крім науково-дослідної частини у кожній роботі було проведено технологічні розрахунки, розроблено комплекс заходів щодо підбору технологічного обладнання, планування заходів для впровадження HACCP у проєктах нових підприємств і на діючих підприємствах.
Захищаючи роботи, здобувачі впевнено відповідали на запитання членів екзаменаційної комісії. Захист декількох кваліфікаційних робіт відбувся англійською мовою, зокрема Євгена Годунка (керівниця – професорка Віра Юрчак), Віталія Непийводи (керівниця – професорка Юлія Камбулова) та Василя Білохатнюка (керівниця – професорка Олена Білик).
Роботу екзаменаційних комісій очолив стейкхолдер, голова Об’єднання підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» Олександр Васильченко. Згідно з наказом у складі комісії також працювали завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, професорка Юлія Камбулова, гарантка освітньої програми, професорка Олена Білик. Підсумовуючи результати захистів здобувачів, Олександр Васильченко висловив свої позитивні враження від представлених робіт, теми яких актуальні для промисловості.
Зважаючи на вичерпні відповіді на запитання членів комісії, усім здобувачам одноголосно присвоїли освітній ступінь «Магістр». Колектив кафедри вітає здобувачів із захистом і бажає успіхів та наснаги у професійній діяльності.