Н У Х Т

Літературно-мистецький захід зі вшанування пам'яті Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

12 березня 2020

Літературно-мистецький захід зі вшанування пам'яті Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Щороку в березні викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування проводять заходи, присвячені вшануванню пам'яті Тараса Шевченка. Цьогоріч 11 березня відбувся літературно-мистецький захід під назвою «Творчість Т.Г. Шевченка у перекладах», присвячений 206-річниці з дня народження нашого славетного поета і пророка. Свято розпочалося аудіозаписом пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» – словами, якими починається «Кобзар».

Ведучі свята студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Ірина Ткачук і Анна Рябовол озвучували цікаві факти, пов'язані з історією перекладів творів Тараса Шевченка та авторами цих перекладів.

Звучали вірші Т.Шевченка українською, англійською, французькою та німецькою мовами у виконанні студентів інститутів і факультетів НУХТ. Пісню «Ой, поле, полечко…» чутливо та неперевершено заспівав акапела аспірант  факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Євген Амаріца. А на завершення відбулися конкурси та вікторина на краще знання біографії й творчості поета.

Викладачі кафедри визначили найкращих читців свята поезії Тараса Григоровича.

Переможцями в декламуванні англійською мовою стали:
1 місце – Анастасія Охмакевич (група БТ 1-1)
2 місце – Ганна Бородуля (група БТ 1-2)
3 місце – Марина Грищенко (група БТ 1- 1)

Найкращими читцями українською мовою були визнані:
1 місце – Андріана Кузик  (група Ті 1-3)
2 місце – Дарина Мороз (група Ті 1-5)
3 місце – Вікторія Доктор (група ГС 1- 7)

Наприкінці ведучі свята та переможці конкурсу були нагороджені солодкими призами.

Опублікований: 12-03-2020
Читайте також:
Солодкий день франківських кухариків

Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ уже кілька років поспіль є активним учасником проєкту «Літня школа лідерського росту «Я МОЖУ...», організованого Службою дітей Івано-Франківська. 3 липня кулінарна лабораторія нашого коледжу перетворилася на чарівну майстерню десертів. Під керівництвом майстрів виробничого навча...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Солодкий день франківських кухариків 04 липня 2025

Наукові пошуки наших здобувачів освіти продовжуються…

Продовжує працювати наша 88-а Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Молоді науковці кафедри технології консервування під керівництвом корифеїв галузі представляють свої стендові доповіді у постерній сесії підсекції «Технології консервув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові пошуки наших здобувачів освіти продовжуються… 03 травня 2022

Профком призначає дати проведення заходів

1 квітня 2025 року відбулося чергове засідання профкому. До порядку денного були включені питання, що стосувалися поточних і термінових рішень щодо визначення дат проведення заходів. По першому питанню про визначення дати та залучення викладацького складу, навчально-допоміжного персоналу та студентства до донації крові для потреб військового шпита...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком призначає дати проведення заходів 02 квітня 2025

Викладачі актуалізують знання щодо сучасних стандартів безпеки харчової продукції

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доцентки Юлія Фурманова, Ірина Корецька, Олена Павлюченко, Людмила Дейниченко та старший викладач Володимир Польовик відвідали міжнародний вебінар «Еволюція нової ери: сучасні технології для розумнішої харчової безпеки», організований редакторами видання Food S...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі актуалізують знання щодо сучасних стандартів безпеки харчової продукції 01 грудня 2022