Н У Х Т

Літературно-мистецький захід зі вшанування пам'яті Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

12 березня 2020

Літературно-мистецький захід зі вшанування пам'яті Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Щороку в березні викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування проводять заходи, присвячені вшануванню пам'яті Тараса Шевченка. Цьогоріч 11 березня відбувся літературно-мистецький захід під назвою «Творчість Т.Г. Шевченка у перекладах», присвячений 206-річниці з дня народження нашого славетного поета і пророка. Свято розпочалося аудіозаписом пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» – словами, якими починається «Кобзар».

Ведучі свята студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Ірина Ткачук і Анна Рябовол озвучували цікаві факти, пов'язані з історією перекладів творів Тараса Шевченка та авторами цих перекладів.

Звучали вірші Т.Шевченка українською, англійською, французькою та німецькою мовами у виконанні студентів інститутів і факультетів НУХТ. Пісню «Ой, поле, полечко…» чутливо та неперевершено заспівав акапела аспірант  факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Євген Амаріца. А на завершення відбулися конкурси та вікторина на краще знання біографії й творчості поета.

Викладачі кафедри визначили найкращих читців свята поезії Тараса Григоровича.

Переможцями в декламуванні англійською мовою стали:
1 місце – Анастасія Охмакевич (група БТ 1-1)
2 місце – Ганна Бородуля (група БТ 1-2)
3 місце – Марина Грищенко (група БТ 1- 1)

Найкращими читцями українською мовою були визнані:
1 місце – Андріана Кузик  (група Ті 1-3)
2 місце – Дарина Мороз (група Ті 1-5)
3 місце – Вікторія Доктор (група ГС 1- 7)

Наприкінці ведучі свята та переможці конкурсу були нагороджені солодкими призами.

Опублікований: 12-03-2020
Читайте також:
Виробнича практика – невід’ємна частина навчального процесу

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулися онлайн-захисти виробничих практик здобувачами 1 та 2 курсів освітнього ступеня «Бакалавр» та 1 курсу освітнього ступеня «Магістр». Під час практик здобувачі дистанційно досліджувати проблематику туристичної та готельної діяльностей, яку висвітлили у своїх звітах. Також відвідували онлайн конф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробнича практика – невід’ємна частина навчального процесу 02 липня 2020

Професійні компетенції викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зростають

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів не втрачають нагоди підвищити свої професійні компетенції, тому з радістю скористалися можливістю пройти стажування на одному з провідних підприємств косметичної промисловості – ТОВ «АСТРА КОСМЕТИК», яке є cтейкхолдером освітньої програми «Хімічна технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійні компетенції викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів зростають 04 липня 2022

Реальні кейси у кваліфікаційних роботах магістрантів-обліковців

На кафедрі обліку і аудиту відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрантів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» денної та заочної форми здобуття освіти. У роботах були розкриті актуальні питання щодо обліку, аналізу та аудиту розрахунків з оплати праці, готової продукції та витрат пов’язаних з нею, власного капіталу, зобов’язань підприєм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реальні кейси у кваліфікаційних роботах магістрантів-обліковців 24 грудня 2024

Викладачі НУХТ – у молодіжних ініціативах

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, Посол Всесвітнього Альянсу Молоді Марія Омельченко взяла участь у міжнародному онлайн-моделюванні засідання Європейського Парламенту (Model European Parliament, MEP), організованому ініціативою «Посли європейської молоді в Україні». Захід був присвячений детальному знайомству з роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ – у молодіжних ініціативах 26 серпня 2025