Н У Х Т

Науковий семінар відбувся на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

11 червня 2021

Науковий семінар відбувся на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар «Удосконалення технології алкогольних напоїв та технології спиртової бражки».

До загального обговорення були представлені доповіді аспірантів кафедри: «Удосконалення технології алкогольних напоїв новими природними та наноматеріалами» Ірини Савченко, «Удосконалення технології алкогольних напоїв. Удосконалення способів підготовки сортівки» Лесі Тарасюк, «Удосконалення технології алкогольних напоїв з використанням антиоксидантів» Олександра Острика (керівниця усіх трьох – доцентка Світлана Олійник), а також «Удосконалення технології спиртової бражки з використанням сумісного зброджування крохмалевмісної і цукровмісної сировини» Германа Марущака (керівник – доцент Роман Кириленко).

Науковці представили роботи у наступних напрямах досліджень: комплексне оцінювання інноваційних вітчизняних розробок у технології алкогольних напоїв, дослідження використання сумішей мікропористих фільтрувальних матеріалів під час підготовки води питної у виробництві напоїв лікеро-горілчаного виробництва, використання рослинної пряно-ароматичної сировини для збагачення міцних напоїв антиоксидантами та радіопротекторами, удосконалення технології спиртової бражки з виростанням сумісного зброджування крохмалевмісної і цукровмісної сировини.

Доповіді викликала значну зацікавленість присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідачів.

У обговоренні брали участь завідувач кафедри Анатолій Куц, професори та доценти кафедри.

Усім здобувачам побажали творчих успіхів і надалі плідно працювати у обраному напрямку досліджень згідно зі своєю тематикою. 

Опублікований: 11-06-2021
Читайте також:
Молоді викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції діляться викладацьким досвідом

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите лекційне заняття «Характеристика різних видів тіста, їх технологічне призначення» старшого викладача Віри Зуйко з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» для студентів 4-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності 181 «Харчові технології». Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції діляться викладацьким досвідом 02 квітня 2018

Зустрічі з гаранткою освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова»

19 та 20 вересня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися зустрічі  здобувачів другого, третього і четвертого курсів бакалаврату з гаранткою освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» Світланою Старовойтовою. Викладачка розповіла про особливості освітньої програми НУХТ за спеціальні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічі з гаранткою освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» 22 вересня 2022

Практичні заняття, що розширюють професійний кругозір здобувачів

Магістранти освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів» в рамках дисципліни «Світові технології борошняних і кондитерських виробів» продовжують пізнавати унікальні технології хлібопечення різних країн світу. Черговим об’єктом вивчення стала традиційна ізраїльська хала. Хала – єврейський святков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні заняття, що розширюють професійний кругозір здобувачів 12 травня 2025

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася чергова онлайн-прем’єра відеовистави, створеної колективом акторів Театру на Подолі в межах арт-проєкту «Театр-360 градусів». У день народження Миколи Гоголя аматорський колектив представив глядачу своє бачення повісті «Шинель». Завдяки тому, що квитки на виставу протягом десяти днів були безкоштовними, до перегляду долучилися здобувачі Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

По особливому відзначили день народження Миколи Гоголя на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 12 квітня 2021