На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар «Удосконалення технології алкогольних напоїв та технології спиртової бражки».
До загального обговорення були представлені доповіді аспірантів кафедри: «Удосконалення технології алкогольних напоїв новими природними та наноматеріалами» Ірини Савченко, «Удосконалення технології алкогольних напоїв. Удосконалення способів підготовки сортівки» Лесі Тарасюк, «Удосконалення технології алкогольних напоїв з використанням антиоксидантів» Олександра Острика (керівниця усіх трьох – доцентка Світлана Олійник), а також «Удосконалення технології спиртової бражки з використанням сумісного зброджування крохмалевмісної і цукровмісної сировини» Германа Марущака (керівник – доцент Роман Кириленко).
Науковці представили роботи у наступних напрямах досліджень: комплексне оцінювання інноваційних вітчизняних розробок у технології алкогольних напоїв, дослідження використання сумішей мікропористих фільтрувальних матеріалів під час підготовки води питної у виробництві напоїв лікеро-горілчаного виробництва, використання рослинної пряно-ароматичної сировини для збагачення міцних напоїв антиоксидантами та радіопротекторами, удосконалення технології спиртової бражки з виростанням сумісного зброджування крохмалевмісної і цукровмісної сировини.
Доповіді викликала значну зацікавленість присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідачів.
У обговоренні брали участь завідувач кафедри Анатолій Куц, професори та доценти кафедри.
Усім здобувачам побажали творчих успіхів і надалі плідно працювати у обраному напрямку досліджень згідно зі своєю тематикою.