Н У Х Т

До університету завітав віце-президент університету Патанжалі (Харідвар, Індія)

11 травня 2018

До університету завітав віце-президент університету Патанжалі (Харідвар, Індія)

На запрошення ректора університету, професора Анатолія Українця до НУХТ завітав віце-президент університету Патанжалі (Харідвар, Індія), президент Духовного Ведичного Центру Даянанд, Навчального і благодійного товариства (Нью Делі), попечитель Фонду Пілот Баба Гуан Сангам, голова Центру дитячої освіти (Делі), доктор Вачаспати Кульвант.

Шановний гість поспілкувався з ректором Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи Олександром Шевченком. У ході зустрічі йшлося про започаткування співпраці щодо навчання студентів з Індії у нашому виші, стажування наших викладачів в університеті Патанжалі, відкриття Центру аюрведи на базі НУХТ. Відповідний меморандум буде підписаний найближчим часом.

Доктор Вачаспати Кульвант ближче познайомився з нашим навчальним закладом. Він відвідав факультет готельно-ресторанної справи, де оглянув навчальні лабораторії й поспілкувався з деканом Віктором Доценком, завідувачем кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександрою Нєміріч та студентами, а також пригостився аюрведичними чаєм та десертами. Побував у лабораторіях кафедр автоматизації та інтелектуальних систем керування й інтегрованих автоматизованих систем управління, де його гостинно зустріли професор Анатолій Ладанюк, доценти Ярослав Смітюх, Олександр Пупена, Дмитро Місюра й детально розповіли про технічне оснащення навчального процесу приладами провідних світових виробників. Гість зацікавився суттю лабораторної роботи, що саме виконували студенти, й отримав вичерпні роз’яснення з усіх питань, які у нього виникли. Наступною зупинкою стали навчально-наукові лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, де доктор Кульвант знайшов багато цікавого для себе й дотичного до питань, які вивчає впродовж всього життя. Доценти Вікторія Красінько і Віктор Стабніков детально познайомили фахівця з роботою колективу кафедри й науковими здобутками студентів. Спілкуючись із юними науковцями-біотехнологами, гість наголосив на важливості оприлюднення результатів наукових досліджень перед якомога ширшою міжнародною аудиторією. Ще на одній кафедрі побував індійський спеціаліст у перший день свого перебування в нашому університеті – технології цукру і підготовки води. Тут завідувач кафедри Наталія Гусятинська і професор Олена Грабовська презентували спеціальності, за якими на кафедрі готують фахівців. Доктор Вачаспати Кульвант зацікавився технологіями очищення питної води й шляхами вирішення проблем забруднення вод в Україні.

Доктор Кульвант перебуватиме в університеті до 24 травня. Протягом двох тижнів він читатиме лекції з Аюрведи для усіх бажаючих. Перша лекція відбудеться у понеділок, 14 травня о 10:00 в актовій залі університету. Її тема – «Концептуальна еволюція в Аюрведі: з точки зору Ґуни». Приходьте, буде цікаво!

Опублікований: 11-05-2018
Читайте також:
Ювілейний «Золотий каштан» підвів підсумки

12 листопада на базі нашого університету відбулася підсумкова конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан», на якій свої наукові роботи захистили цьогорічні переможці конкурсу. Конкурс був започаткований у 2000 році Клубом пакувальників України й з того часу проводитьс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ювілейний «Золотий каштан» підвів підсумки 12 листопада 2019

На високому рівні виконали й захистили кваліфікаційні роботи магістранти кафедри біохімії та екологічного контролю

У зв’язку із загостренням екологічних проблем на території нашої держави, на виробництві все гостріше постає питання про пошук висококваліфікованого спеціаліста-еколога. Тож не дарма, з року в рік на кафедрі біохімії та екологічного контролю відбувається випуск магістрів-екологів, які своєю діяльністю можуть перешкодити утворенню шкідливих токсичн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На високому рівні виконали й захистили кваліфікаційні роботи магістранти кафедри біохімії та екологічного контролю 20 лютого 2017

Широкий спектр виробництв у кваліфікаційних роботах бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

У нинішні непрості часи для нашої держави одним із пріоритетів є випуск здобувачів, що закінчують чотирирічне навчання. 17 червня в оnline-форматі на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкий спектр виробництв у кваліфікаційних роботах бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 20 червня 2022

Біотехнологи НУХТ талановиті в усіх сферах!

Здобувач кафедри біотехнології і мікробіології Владислав Гресько вже не один рік займається фігурним катанням. При чому йому вдається поєднувати навчання в магістратурі за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» та професійний спорт. Минулої осені Владислав виборов перемогу в осінньому кубку Білоруського союзу ковзанярів. А влітку цього ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи НУХТ талановиті в усіх сферах! 04 вересня 2020