Н У Х Т

До університету завітав віце-президент університету Патанжалі (Харідвар, Індія)

11 травня 2018

До університету завітав віце-президент університету Патанжалі (Харідвар, Індія)

На запрошення ректора університету, професора Анатолія Українця до НУХТ завітав віце-президент університету Патанжалі (Харідвар, Індія), президент Духовного Ведичного Центру Даянанд, Навчального і благодійного товариства (Нью Делі), попечитель Фонду Пілот Баба Гуан Сангам, голова Центру дитячої освіти (Делі), доктор Вачаспати Кульвант.

Шановний гість поспілкувався з ректором Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи Олександром Шевченком. У ході зустрічі йшлося про започаткування співпраці щодо навчання студентів з Індії у нашому виші, стажування наших викладачів в університеті Патанжалі, відкриття Центру аюрведи на базі НУХТ. Відповідний меморандум буде підписаний найближчим часом.

Доктор Вачаспати Кульвант ближче познайомився з нашим навчальним закладом. Він відвідав факультет готельно-ресторанної справи, де оглянув навчальні лабораторії й поспілкувався з деканом Віктором Доценком, завідувачем кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександрою Нєміріч та студентами, а також пригостився аюрведичними чаєм та десертами. Побував у лабораторіях кафедр автоматизації та інтелектуальних систем керування й інтегрованих автоматизованих систем управління, де його гостинно зустріли професор Анатолій Ладанюк, доценти Ярослав Смітюх, Олександр Пупена, Дмитро Місюра й детально розповіли про технічне оснащення навчального процесу приладами провідних світових виробників. Гість зацікавився суттю лабораторної роботи, що саме виконували студенти, й отримав вичерпні роз’яснення з усіх питань, які у нього виникли. Наступною зупинкою стали навчально-наукові лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, де доктор Кульвант знайшов багато цікавого для себе й дотичного до питань, які вивчає впродовж всього життя. Доценти Вікторія Красінько і Віктор Стабніков детально познайомили фахівця з роботою колективу кафедри й науковими здобутками студентів. Спілкуючись із юними науковцями-біотехнологами, гість наголосив на важливості оприлюднення результатів наукових досліджень перед якомога ширшою міжнародною аудиторією. Ще на одній кафедрі побував індійський спеціаліст у перший день свого перебування в нашому університеті – технології цукру і підготовки води. Тут завідувач кафедри Наталія Гусятинська і професор Олена Грабовська презентували спеціальності, за якими на кафедрі готують фахівців. Доктор Вачаспати Кульвант зацікавився технологіями очищення питної води й шляхами вирішення проблем забруднення вод в Україні.

Доктор Кульвант перебуватиме в університеті до 24 травня. Протягом двох тижнів він читатиме лекції з Аюрведи для усіх бажаючих. Перша лекція відбудеться у понеділок, 14 травня о 10:00 в актовій залі університету. Її тема – «Концептуальна еволюція в Аюрведі: з точки зору Ґуни». Приходьте, буде цікаво!

Опублікований: 11-05-2018
Читайте також:
День прав людини на занятті з англійської мови

10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини (Human Rights Day). Саме у цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини. Загальна декларація прав людини є видатним документом в історії людства. Цим документом закріплено, що права людини – невід’...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День прав людини на занятті з англійської мови 13 грудня 2021

Над вдосконаленням моделі управління якістю навчання працюють викладачі кафедри експертизи харчових продуктів

Підготовка висококваліфікованих спеціалістів, конкурентоспроможних на ринку праці, вимагає сучасного підходу до організації освітнього процесу, аналізу та вдосконалення педагогічної діяльності. Тому за результатами захисту кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над вдосконаленням моделі управління якістю навчання працюють викладачі кафедри експертизи харчових продуктів 30 червня 2020

На замітку вступнику: студентський челендж «#Чому БТЕК»

Незабаром розпочнеться вступна компанія 2021, тому кожний вступник повинен визначитися з вибором вишу для подальшого навчання, щоб здобути фах, який дасть перспективи в житті. Але майбутнє не побудуєш тільки на тому, що визначишся з фахом, який тобі по душі, – його ще потрібно належно освоїти. Адже успіху досягають добре підготовлені фахівці. Отже,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На замітку вступнику: студентський челендж «#Чому БТЕК» 11 травня 2021

Новий навчальний рік – нові серйозні дисципліни

Магістратура – це як новий челендж у сфері знань. У розкладі магістрантів-біотехнологів першого року навчання з’явилися нові серйозні дисципліни, серед яких і «Системи менеджменту якості у виробництві». Ця дисципліна хоч і цікава, однак опанувати її самостійно досить важко. Слід зазначити, що у межах курсу магістранти мають змогу розглянути такі ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний рік – нові серйозні дисципліни 25 вересня 2020