Н У Х Т

Науковий семінар відбувся на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

11 june 2021

Науковий семінар відбувся на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар «Удосконалення технології алкогольних напоїв та технології спиртової бражки».

До загального обговорення були представлені доповіді аспірантів кафедри: «Удосконалення технології алкогольних напоїв новими природними та наноматеріалами» Ірини Савченко, «Удосконалення технології алкогольних напоїв. Удосконалення способів підготовки сортівки» Лесі Тарасюк, «Удосконалення технології алкогольних напоїв з використанням антиоксидантів» Олександра Острика (керівниця усіх трьох – доцентка Світлана Олійник), а також «Удосконалення технології спиртової бражки з використанням сумісного зброджування крохмалевмісної і цукровмісної сировини» Германа Марущака (керівник – доцент Роман Кириленко).

Науковці представили роботи у наступних напрямах досліджень: комплексне оцінювання інноваційних вітчизняних розробок у технології алкогольних напоїв, дослідження використання сумішей мікропористих фільтрувальних матеріалів під час підготовки води питної у виробництві напоїв лікеро-горілчаного виробництва, використання рослинної пряно-ароматичної сировини для збагачення міцних напоїв антиоксидантами та радіопротекторами, удосконалення технології спиртової бражки з виростанням сумісного зброджування крохмалевмісної і цукровмісної сировини.

Доповіді викликала значну зацікавленість присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідачів.

У обговоренні брали участь завідувач кафедри Анатолій Куц, професори та доценти кафедри.

Усім здобувачам побажали творчих успіхів і надалі плідно працювати у обраному напрямку досліджень згідно зі своєю тематикою. 

Published on: 11-06-2021
Read also:
Викладання лекційного матеріалу англійською мовою – позитивний досвід кафедри експертизи харчових продуктів

Відповідно до Стратегічного плану розвитку Національного університету харчових технологій на 2021-2025 рр. 14 березня поточного року з дисципліни «Харчові алергени» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» проведено заняття англійською мовою «Methods of detect...

READ YOURSELF

Викладання лекційного матеріалу англійською мовою – позитивний досвід кафедри експертизи харчових продуктів 16 march 2023

Плідне засідання вченої ради університету

29 лютого відбулося перше в 2024 році планове засідання вченої ради університету. Членів ради, що зібралися у залі засідань, привітав ректор Олександр Шевченко і виконав приємну місію – вручив відзнаки – нагрудні знаки «За академічні заслуги» завідувачці кафедри маркетингу Ользі Пєтуховій і завідувачу кафедри теплоенергетики та холодильної техніки ...

READ YOURSELF

Плідне засідання вченої ради університету 29 february 2024

Міжнародна співпраця для вирішення актуальної проблеми забруднення довкілля мікропластиком

Наші студенти з великим захопленням долучаються до участі у різних міжнародних програмах та обмінах. Тож, магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології першого року навчання Ірина Ковшар скористалася нагодою і стала повноправною виконавицею міжнародного Українсько-Латвійського проєкту «Мікробно-зв’язаний мікропластик у нейстоні міжфазної повер...

READ YOURSELF

Міжнародна співпраця для вирішення актуальної проблеми забруднення довкілля мікропластиком 19 october 2021