Н У Х Т

Літературно-мистецький захід зі вшанування пам'яті Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

12 march 2020

Літературно-мистецький захід зі вшанування пам'яті Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Щороку в березні викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування проводять заходи, присвячені вшануванню пам'яті Тараса Шевченка. Цьогоріч 11 березня відбувся літературно-мистецький захід під назвою «Творчість Т.Г. Шевченка у перекладах», присвячений 206-річниці з дня народження нашого славетного поета і пророка. Свято розпочалося аудіозаписом пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» – словами, якими починається «Кобзар».

Ведучі свята студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Ірина Ткачук і Анна Рябовол озвучували цікаві факти, пов'язані з історією перекладів творів Тараса Шевченка та авторами цих перекладів.

Звучали вірші Т.Шевченка українською, англійською, французькою та німецькою мовами у виконанні студентів інститутів і факультетів НУХТ. Пісню «Ой, поле, полечко…» чутливо та неперевершено заспівав акапела аспірант  факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Євген Амаріца. А на завершення відбулися конкурси та вікторина на краще знання біографії й творчості поета.

Викладачі кафедри визначили найкращих читців свята поезії Тараса Григоровича.

Переможцями в декламуванні англійською мовою стали:
1 місце – Анастасія Охмакевич (група БТ 1-1)
2 місце – Ганна Бородуля (група БТ 1-2)
3 місце – Марина Грищенко (група БТ 1- 1)

Найкращими читцями українською мовою були визнані:
1 місце – Андріана Кузик  (група Ті 1-3)
2 місце – Дарина Мороз (група Ті 1-5)
3 місце – Вікторія Доктор (група ГС 1- 7)

Наприкінці ведучі свята та переможці конкурсу були нагороджені солодкими призами.

Published on: 12-03-2020
Read also:
Корисні солодощі навчилися готувати наші здобувачі на майстер-класі від успішної випускниці

У рамках лабораторного заняття здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції освітнього ступеня «Бакалавр», освітньої програми «Технології харчування»  з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбувся майстер-клас «healthy sweets» випускниці кафедри Жанни Коробченко за участю викладачок, доценток Наталії Ст...

READ YOURSELF

Корисні солодощі навчилися готувати наші здобувачі на майстер-класі від успішної випускниці 10 september 2021

Професор кафедри технології зберігання та переробки зерна провів низку виїзних навчань-семінарів для працівників агрохолдингу

Професор кафедри технології зберігання та переробки зерна Ігор Гапонюк узяв участь у низці виїзних навчань-семінарів для працівників агрохолдингу. Перший із них був присвячений вирощуванню зерна й цукрових буряків та їх промисловому переробленню із застосуванням прогресивних технологій. Наш фахівець виклав теоретичний курс інноваційних технологій ...

READ YOURSELF

Професор кафедри технології зберігання та переробки зерна провів низку виїзних навчань-семінарів для працівників агрохолдингу 10 june 2019

Працедавці України визнають НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців

Працедавці України визнали НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців за технічними та економічними спеціальностями. Шанси випускника зайняти вакансію в престижній компанії дослідив журнал «Гроші». Укладачі «зарплатного» рейтингу зазначають, що компанії, що брали участь у дванадцятому рейтингу вишів «Грошей», неохоче оціню...

READ YOURSELF

Працедавці України визнають НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців 19 august 2019

Єднання у час війни!

У важкі часи надважлива підтримка однодумців і колег! Національний університет харчових технологій і Державний біотехнологічний університет (м. Харків), за ініціативи організаторки кулінарних шоу Тетяни Захарченко виступили співорганізаторами великого майстер-класу «Втілення мрій у шоколадних десертах і цукерках». 25 листопада кафедра технології х...

READ YOURSELF

Єднання у час війни! 28 november 2024