Н У Х Т

Erasmus – new experience, emotions and opportunities

31 october 2024

Erasmus – new experience, emotions and opportunities

Магістрантка освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Олександра Васильєва розпочала навчання на факультеті фізико-математичних і природничих наук Інституту біології у Щецині (Польща) за програмою міжнародної мобільності Erasmus+.

Спочатку для всіх учасників обміну провели вітальну сесіє з представниками університету, де ознайомили з правилами, можливостями та особливостями навчання; наголосили на важливості академічної і культурної адаптації та познайомили з клубом «Erasmus Student Network» (ESN), який проводить заходи для студентів Erasmus і допомагає освоїтися в новому місці. Організовані клубом зустрічі, екскурсії та культурні вечори, значно полегшують адаптацію і дозволяють швидше познайомитися з іншими студентами з різних країн.

Перші дні навчання були дуже продуктивними. У межах дисципліни «Statistical methods in biology» вивчаються основи статистики, важливі як у повсякденному житті кожної людини так і для аналізу даних, організації наукових досліджень і написання наукових робіт.

Заняття з дисципліни «Basic histology for animal cell culture» були особливо захопливими. Перша лекція присвячена епітеліальним тканинам, де студенти детально розглядали їх структуру, особливості та функції. Мали можливість працювати зі світловим мікроскопом, досліджуючи різні зразки тканин та гістологічні препарати.

На зустрічі з дисципліни «Biological methods of water assessment» учасники проєкту дізналися про організацію майбутніх піших прогулянок, під час яких будуть збирати зразки води для оцінювання якості місцевих водних ресурсів. Ці польові дослідження дозволять не лише проводити практику в лабораторії, але й спробувати самим організувати собі повноцінне дослідження.

Дискусії з дисципліни «Introduction to Conservation Biology» були дуже жвавими, студенти обговорювали важливість збереження біорізноманіття. На кожному занятті заплановані презентації за обраними темами, а також є можливість взяти участь у міжнародній конференції із захисту тварин. Це великий шанс дізнатися про нові ініціативи у сфері охорони природи. Також завдяки можливості коригування свого Learning Agreement, нашій магістрантці вдалося доєднатися до курсів польської мови, що дуже допомагає у повсякденному житті й спілкуванні з місцевими.

Так само вирує і позанавчальне життя! За час, проведений у мобільності, учасники вже встигли побувати у декількох музеях Щецина, прогулятися різними куточками міста, спробувати місцеву кухню, пройтися вздовж річки Одра. Також з’їздили на Балтійське море, де насолоджувалися неймовірними пейзажами та свіжим морським повітрям. Нещодавно відбулася поїздка на невеличку ферму, де можна було побачити та погодувати різних тварин, а також насолодитися мальовничими краєвидами. У найближчих планах є подорож до Берліну та Варшави – ще одна можливість відкрити для себе нову культуру і дізнатися більше про історію Європи.

Завдяки програмі Erasmus наша біотехнологиня отримала унікальну можливість не тільки розширити свої професійні знання, але й познайомитися з новими культурами, людьми, традиціями та підвищити рівень самостійності. Олександра впевнена, що цей досвід допоможе їй стати впевненішою у своїй сфері та відкрити нові горизонти для майбутнього розвитку.

Published on: 31-10-2024
Read also:
Міжнародний досвід у виноробстві для біотехнологів

Усі ми чудово знаємо, що Франція є однією з провідних країн у галузі виноробства у світі, тому можливість відвідати гостьову лекцію Мікробіологічні рішення для вініфікації білих вин» біолога та генетика Філіпа Марулло з Науково-дослідного інституту вина і виноградарства Франції, до якої долучились здобувачі бакалаврату освітньо-професійної програми...

READ YOURSELF

Міжнародний досвід у виноробстві для біотехнологів 27 september 2024

Гість кафедри технології молока і молочних продуктів – відомий джелатер’є

24 березня в Європі святкують День Gelato. І так співпало, що саме 24 березня 2021 року для бакалаврів і магістрів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології», кафедрою технології молока і молочних продуктів була організована гостьова лекція «Моя професія – джелатер’є». Гість кафедри – Массімо Джеларті (Максим Голубєв), відомий  в Ук...

READ YOURSELF

Гість кафедри технології молока і молочних продуктів – відомий джелатер’є 25 march 2021

Молоді викладачі НУХТ виступають опонентами на захистах дисертацій

Наукові школи нашого університету мають давні традицій й заслужений авторитет. Приємно, що наукова спільнота дослухається і до думки наших молодих учених. Так, доцентка кафедри технології консервування Ольга Дущак увійшла до складу разової спеціалізованої вченої ради з розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії ...

READ YOURSELF

Молоді викладачі НУХТ виступають опонентами на захистах дисертацій 28 july 2025

Гідно представляємо Україну на міжнародній науковій арені!

Дослідження науковців кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, що ведуться у співпраці з Укрвинпром, Ukrainian Wine Institute та європейськими партнерами, були високо оцінені експертною відбірковою комісією за актуальність і необхідність впровадження у виробництво. Серед тисячі інших досліджень роботи наших учених були відібрані для...

READ YOURSELF

Гідно представляємо Україну на міжнародній науковій арені! 01 october 2024