Н У Х Т

Erasmus – new experience, emotions and opportunities

31 october 2024

Erasmus – new experience, emotions and opportunities

Магістрантка освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Олександра Васильєва розпочала навчання на факультеті фізико-математичних і природничих наук Інституту біології у Щецині (Польща) за програмою міжнародної мобільності Erasmus+.

Спочатку для всіх учасників обміну провели вітальну сесіє з представниками університету, де ознайомили з правилами, можливостями та особливостями навчання; наголосили на важливості академічної і культурної адаптації та познайомили з клубом «Erasmus Student Network» (ESN), який проводить заходи для студентів Erasmus і допомагає освоїтися в новому місці. Організовані клубом зустрічі, екскурсії та культурні вечори, значно полегшують адаптацію і дозволяють швидше познайомитися з іншими студентами з різних країн.

Перші дні навчання були дуже продуктивними. У межах дисципліни «Statistical methods in biology» вивчаються основи статистики, важливі як у повсякденному житті кожної людини так і для аналізу даних, організації наукових досліджень і написання наукових робіт.

Заняття з дисципліни «Basic histology for animal cell culture» були особливо захопливими. Перша лекція присвячена епітеліальним тканинам, де студенти детально розглядали їх структуру, особливості та функції. Мали можливість працювати зі світловим мікроскопом, досліджуючи різні зразки тканин та гістологічні препарати.

На зустрічі з дисципліни «Biological methods of water assessment» учасники проєкту дізналися про організацію майбутніх піших прогулянок, під час яких будуть збирати зразки води для оцінювання якості місцевих водних ресурсів. Ці польові дослідження дозволять не лише проводити практику в лабораторії, але й спробувати самим організувати собі повноцінне дослідження.

Дискусії з дисципліни «Introduction to Conservation Biology» були дуже жвавими, студенти обговорювали важливість збереження біорізноманіття. На кожному занятті заплановані презентації за обраними темами, а також є можливість взяти участь у міжнародній конференції із захисту тварин. Це великий шанс дізнатися про нові ініціативи у сфері охорони природи. Також завдяки можливості коригування свого Learning Agreement, нашій магістрантці вдалося доєднатися до курсів польської мови, що дуже допомагає у повсякденному житті й спілкуванні з місцевими.

Так само вирує і позанавчальне життя! За час, проведений у мобільності, учасники вже встигли побувати у декількох музеях Щецина, прогулятися різними куточками міста, спробувати місцеву кухню, пройтися вздовж річки Одра. Також з’їздили на Балтійське море, де насолоджувалися неймовірними пейзажами та свіжим морським повітрям. Нещодавно відбулася поїздка на невеличку ферму, де можна було побачити та погодувати різних тварин, а також насолодитися мальовничими краєвидами. У найближчих планах є подорож до Берліну та Варшави – ще одна можливість відкрити для себе нову культуру і дізнатися більше про історію Європи.

Завдяки програмі Erasmus наша біотехнологиня отримала унікальну можливість не тільки розширити свої професійні знання, але й познайомитися з новими культурами, людьми, традиціями та підвищити рівень самостійності. Олександра впевнена, що цей досвід допоможе їй стати впевненішою у своїй сфері та відкрити нові горизонти для майбутнього розвитку.

Published on: 31-10-2024
Read also:
Профком співробітників НУХТ вітає з професійним святом

Шановні наші освітяни! Прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем працівників освіти! Наша глибока повага вам, дорогі колеги, за високий професіоналізм, невтомний творчий пошук і прагнення виростити яскраві особистості, соціально активних громадян, справжніх патріотів України. Бажаємо міцного здоров’я, життєвої сили, енергії та наснаги для...

READ YOURSELF

Профком співробітників НУХТ вітає з професійним святом 30 september 2022

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології формованих картопляних чіпсів підвищеної харчової цінності» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса. Автором за...

READ YOURSELF

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 december 2019

Випускникам сертифікатних програм НУХТ вручили сертифікати про успішне завершення курсів

18 червня відбулося урочисте вручення сертифікатів випускникам сертифікатних програм «Професія сомельє і науково-практичні основи дегустації вин та алкогольних напоїв» і «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». У церемонії взяли участь проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, начальник навчально-методичного управл...

READ YOURSELF

Випускникам сертифікатних програм НУХТ вручили сертифікати про успішне завершення курсів 18 june 2019

Плідне стажування у Словацькій Республіці

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко повернулася зі стажування за програмою «The National Scholarship Programme of the Slovak Republic в AgroBioTech Research Centre of Slovak University of Agriculture in Nitra» (м. Нітра, Словацька Республіка). Стажування передбачало проведення наукових досліджень у...

READ YOURSELF

Плідне стажування у Словацькій Республіці 18 march 2024