Н У Х Т

Гостьова лекція для хімтехнологів від колористок компанії «Астра Косметікс»

22 november 2023

Гостьова лекція для хімтехнологів від колористок компанії «Астра Косметікс»

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів відбулася гостьова лекція «Сучасні інгредієнти, що формують колір косметичних засобів», яку для здобувачів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» прочитали хіміки-колористки компанії «Астра Косметікс» Ірина Івченко і Олександра Нелюбіна.

«Астра Косметікс» – потужна компанія, що займається розробленням ексклюзивних рецептур, тестуванням готових рецептур, розливанням сировини, а також повним обслуговуванням замовника від дизайну до виробництва готового приватного бренду. Виробництво стандартизовано відповідно до ISO 9001:2015 та ISO 22716:2007(GMP), що забезпечує якість кінцевого продукту.

Уже багато років компанія є партнером нашого університету – її фахівці читають гостьові лекції й проводять майстер-класи для здобувачів освіти, виступають стейкхолдерами освітніх програм спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», виробничі потужності й лабораторії підприємства є базами практики для наших студентів-хімтехнологів і місцем працевлаштування випускників.

Нинішні лекторки також свого часу отримали путівку у професійне життя на кафедрі, а тепер діляться своїм фаховим досвідом і знаннями з сьогоднішніми здобувачами освіти.

Спікерки дуже цікаво й ґрунтовно розповіли про те, як формується колір косметичних засобів й про різноманітні інновації в косметичній галузі. Говорили про кольорові добавки, натуральні і синтетичні барвники, органічні й неорганічні, а також тінтуючі та інкапсульовані пігменти. Роз’яснили, в чому полягає різниця між барвниками і пігментами та як здійснюється вибір кольорових добавок для косметичних продуктів. Навели сфери застосування пігментів і класифікацію ефектних пігментів.

Здобувачі освіти дізналися, що деякі барвники (харчові таніни, каротини, шафран та ін.) мають поліфункціональний характер і поряд із фарбувальними одночасно проявляють інші властивості – поверхнево активну, як емульгатори, смакову та ароматну, біологічну активність.

Цікавою для майбутніх фахівців була інформація про введення необроблених пігментів й особливості введення оброблених пігментів у готовий косметичний засіб та переваги оброблених пігментів.

Насичена лекція викликала бурхливе обговорення й безліч запитань до колористок, на які вони дали вичерпні відповіді.

Викладачі кафедри пишаються своїми випускницями, які не тільки постійно самовдосконалюються і розвивають вітчизняний косметичний продукт, але й сприяють підготовці чергового покоління спеціалістів. Такі лекції не тільки розширюють фахові знання здобувачів освіти, а й утверджують їх у правильності обраного професійного шляху. Здобувачі-хімтехнологи вдячні Ірині Івченко та Олександрі Нелюбіній за цікавий і корисний івент і з нетерпінням очікують на наступні зустрічі.

Published on: 22-11-2023
Read also:
Пригоди сімейки Адамс у НУХТ: відбувся вечір Навчально-наукового інституту економіки і управління

21 листопада відбувся довгоочікуваний вечір Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ (ННІ ЕіУ). Чому довгоочікуваний? Все просто – вечори цього структурного підрозділу нашого університету – це завжди інтрига, цікавий сюжет, до дрібниць виважена постановка, відмінна режисура, бездоганний смак, креатив і гумор, харизматична акторська...

READ YOURSELF

Пригоди сімейки Адамс у НУХТ: відбувся вечір Навчально-наукового інституту економіки і управління 21 november 2019

На старті виборчого процесу

11 лютого відбулося перше засідання Організаційного комітету з виборів ректора університету. У порядку денному були сім питань: обрання голови Оргкомітету, обрання заступників голови Оргкомітету, обрання секретаря Оргкомітету, обговорення наказу по університету про організацію виборів ректора, формування пакету положень, що стосуються виборчого про...

READ YOURSELF

На старті виборчого процесу 11 february 2020

Маємо ще одного чемпіона України!

У с. Яворів Львівської області на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру НКСІУ відбувся Чемпіонат України з біатлону серед юнаків і дівчат старшої вікової категорії. Насичена програма турніру включала чотири види змагань – короткі індивідуальні гонки, гонки переслідування, естафети та мас-старти. У Чемпіонаті взяли участь здобувачі освіт...

READ YOURSELF

Маємо ще одного чемпіона України! 29 december 2021

Молоді вчені – пакувальній індустрії

Викладачі і здобувачі освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого взяли активну участь у 20-й науковій конференції для молодих вчених «Новітні технології пакування». Організатори заходу – Клуб пакувальників України, Київський міжнародний контрактовий ярмарок, Національний університет харчових технологій, Міністер...

READ YOURSELF

Молоді вчені – пакувальній індустрії 08 june 2021