Н У Х Т

ІІ Міжнародна Школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України»

16 march 2023

ІІ Міжнародна Школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України»

В університеті відбулася ІІ Міжнародна Онлайн-Школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України». Захід був проведений у рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ «Стратегія відновлюваної енергетики ЄС як дороговказ для України» (координаторка – доцентка кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксана Салавор), «Політика та кращі практики Європейського Союзу з управління академічними проєктами» та «Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки» (координатор – завідувач кафедри екологічної безпеки та охорони праці, професор Ігор Якименко).

До роботи Школи долучилося понад 180 учасників практично з усіх куточків нашої країни – учні випускних класів, вчителі дисциплін екологічного спрямування, здобувачі нашого та інших вишів, науковці, громадськість.

З вітальними словами до учасників Школи звернулись ректор університету, професор Олександр Шевченко, керівниця Еразмус+ офісу в Україні Світлана Шитікова, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю нашого університету Наталія Грегірчак і завідувач кафедри екологічної безпеки та охорони праці Ігор Якименко.

Зустріч розпочалась із віртуального туру Національним університетом харчових технологій, підготовленого здобувачами спеціальності 101 «Екологія», який ознайомив присутніх із нашим навчальним закладом.

Зацікавленість, багато запитань і коментарів викликали доповіді ключових спікерів Міжнародної Школи, які говорили про роль екологічного менеджменту у європейському майбутньому України (доцентка Оксана Ничик), стратегію відновлюваної енергетики ЄС (доцентка Оксана Салавор), напрацювання ЄС у біоенергетиці та перспективи для України (доцентка Наталія Бублієнко), застосування цифрових методів в екологічному менеджменті (доцент Євгеній Шаповалов), досвід факультету біотехнології та екологічного контролю як успішного академічного проєкту (доцентка Наталія Грегірчак).

Багаторічним успішним досвідом кафедри екологічної безпеки та охорони праці щодо участі в академічних проєктах програми Еразмус+ поділився професор Ігор Якименко.

Також особливу увагу викликали виступи колег із закордонних університетів і компаній: докторки Юлії Войтенко-Палган про освітні програми та дослідження зі сталого розвитку Лундського університету (Швеція); доктора Сергія Кириленка щодо досвіду роботи в університетах Фінляндії, Чехії, Бразилії та України; доктора Анатолія Гирича про менеджмент дослідницьких проєктів у Німеччині; докторки Антоніни Калініченко про пріоритети Університету Ополе (Польща) у міжнародній співпраці.

І, звісно, дуже зацікавили аудиторію емоційні та пізнавальні доповіді наших нинішніх студентів і випускників. Учасниця Програми академічних обмінів Еразмус+ Ірина Гулевата, яка є студенткою Щецинського університету (Польща) і здобувачкою-екологом третього курсу НУХТ, розповіла про власний досвід академічної мобільності студентів і навчання у двох університетах. А наші здобувачі-екологи Станіслав Усенко і Валерія Кожан поділилися власним баченням сучасного екоменджменту.

Учасники Школи активно долучилися до обговорення одного із ефективних інструментів екоменеджменту – стратегічного екологічного оцінювання. Фахово, цікаво, компетентно ознайомила з цим питанням присутніх випускниця спеціальності 101 «Екологія» Ірина Тищук, яка нині працює екологинею компанії «Укргруппроєкт».

На завершення двох насичених і пізнавальних днів роботи Школи відбулася підсумкова дискусія. Всі учасники були одностайні: захід був дуже корисним і ефективним, такі заходи екологічного спрямування слід продовжувати, а співпрацю між університетом і середньою школою – поглиблювати. Отже, до зустрічі у наступній Міжнародній Школі Жана Моне!

Щира дяка нашим українським Героям, які боронять нашу країну, і завдяки яким ми маємо можливість навчати і готувати молодь до роботи на світле майбутнє України!

Published on: 16-03-2023
Read also:
Практичні поради фахівчині для магістрантів освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

Курс дисципліни «Сучасні технології хлібобулочних та кондитерських виробів спеціального призначення», що викладається для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», завершився надихаючою та змістовною гостьовою лекцією. Спікеркою виступила випускниця НУХТ, докторка філософі...

READ YOURSELF

Практичні поради фахівчині для магістрантів освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 26 may 2025

Науковий Олімп підкорено аспіранткою кафедри технології цукру і підготовки води

25 січня 2024 року відбувся захист дисертації «Технологія модифікованого крохмалю з інкапсулюванням біологічно активних речовин для збагачення харчових продуктів» Аліною Авраменко на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Дисертаційне дослідження виконане під науко...

READ YOURSELF

Науковий Олімп підкорено аспіранткою кафедри технології цукру і підготовки води 26 january 2024

Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

15 лютого 2021 р. здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу затамували подих біля екранів своїх девайсів, адже на них чекала довгоочікувана online-зустріч із кулінарною зіркою нашої країни – неймовірно харизматичним Євгеном Клопотенком. Ми знаємо Євгена як переможця кулінарного шоу «МастерШеф 5» на каналі СТБ (2015)...

READ YOURSELF

Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 17 february 2021

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету

Викладачі кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології м’яса і м’ясних продуктів взяли участь у Міжнародній конференції «Органічна переробка та торгівля: їжа нового покоління!». Цього року головною була обрана тема «Органічне харчування для дітей». Організаторами заходу стали ГС «Органічна Україна», ТОВ «Органік Стандарт...

READ YOURSELF

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету 04 november 2021