Н У Х Т

ІІ Міжнародна Школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України»

16 march 2023

ІІ Міжнародна Школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України»

В університеті відбулася ІІ Міжнародна Онлайн-Школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України». Захід був проведений у рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ «Стратегія відновлюваної енергетики ЄС як дороговказ для України» (координаторка – доцентка кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксана Салавор), «Політика та кращі практики Європейського Союзу з управління академічними проєктами» та «Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки» (координатор – завідувач кафедри екологічної безпеки та охорони праці, професор Ігор Якименко).

До роботи Школи долучилося понад 180 учасників практично з усіх куточків нашої країни – учні випускних класів, вчителі дисциплін екологічного спрямування, здобувачі нашого та інших вишів, науковці, громадськість.

З вітальними словами до учасників Школи звернулись ректор університету, професор Олександр Шевченко, керівниця Еразмус+ офісу в Україні Світлана Шитікова, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю нашого університету Наталія Грегірчак і завідувач кафедри екологічної безпеки та охорони праці Ігор Якименко.

Зустріч розпочалась із віртуального туру Національним університетом харчових технологій, підготовленого здобувачами спеціальності 101 «Екологія», який ознайомив присутніх із нашим навчальним закладом.

Зацікавленість, багато запитань і коментарів викликали доповіді ключових спікерів Міжнародної Школи, які говорили про роль екологічного менеджменту у європейському майбутньому України (доцентка Оксана Ничик), стратегію відновлюваної енергетики ЄС (доцентка Оксана Салавор), напрацювання ЄС у біоенергетиці та перспективи для України (доцентка Наталія Бублієнко), застосування цифрових методів в екологічному менеджменті (доцент Євгеній Шаповалов), досвід факультету біотехнології та екологічного контролю як успішного академічного проєкту (доцентка Наталія Грегірчак).

Багаторічним успішним досвідом кафедри екологічної безпеки та охорони праці щодо участі в академічних проєктах програми Еразмус+ поділився професор Ігор Якименко.

Також особливу увагу викликали виступи колег із закордонних університетів і компаній: докторки Юлії Войтенко-Палган про освітні програми та дослідження зі сталого розвитку Лундського університету (Швеція); доктора Сергія Кириленка щодо досвіду роботи в університетах Фінляндії, Чехії, Бразилії та України; доктора Анатолія Гирича про менеджмент дослідницьких проєктів у Німеччині; докторки Антоніни Калініченко про пріоритети Університету Ополе (Польща) у міжнародній співпраці.

І, звісно, дуже зацікавили аудиторію емоційні та пізнавальні доповіді наших нинішніх студентів і випускників. Учасниця Програми академічних обмінів Еразмус+ Ірина Гулевата, яка є студенткою Щецинського університету (Польща) і здобувачкою-екологом третього курсу НУХТ, розповіла про власний досвід академічної мобільності студентів і навчання у двох університетах. А наші здобувачі-екологи Станіслав Усенко і Валерія Кожан поділилися власним баченням сучасного екоменджменту.

Учасники Школи активно долучилися до обговорення одного із ефективних інструментів екоменеджменту – стратегічного екологічного оцінювання. Фахово, цікаво, компетентно ознайомила з цим питанням присутніх випускниця спеціальності 101 «Екологія» Ірина Тищук, яка нині працює екологинею компанії «Укргруппроєкт».

На завершення двох насичених і пізнавальних днів роботи Школи відбулася підсумкова дискусія. Всі учасники були одностайні: захід був дуже корисним і ефективним, такі заходи екологічного спрямування слід продовжувати, а співпрацю між університетом і середньою школою – поглиблювати. Отже, до зустрічі у наступній Міжнародній Школі Жана Моне!

Щира дяка нашим українським Героям, які боронять нашу країну, і завдяки яким ми маємо можливість навчати і готувати молодь до роботи на світле майбутнє України!

Published on: 16-03-2023
Read also:
Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр

Активну участь в житті кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства беруть стейкхолдери, випускники кафедри. Один із них, засновник пивоварні «Волинський Бровар» Микола Іващишин на запрошення доцента кафедри Романа Мукоїда прочитав лекцію для студентів третього курсу з дисципліни «Технології продуктів спиртового бродіння. Модуль 1. Технол...

READ YOURSELF

Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр 20 november 2020

Завершальне у цьому семестрі засідання Еnglish speaking club відбулося традиційно за участю гостя зі США

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної  комунікації провела завершальне у цьому семестрі засідання Еnglish speaking club традиційно за участю спеціального гостя із Сполучених Штатів Stuart Snuggs і викладача Наталії Божок. Засідання було присвячене цікавій темі – «Millionaires». Розпочалося все з презентації, представленої студентом Навчаль...

READ YOURSELF

Завершальне у цьому семестрі засідання Еnglish speaking club відбулося традиційно за участю гостя зі США 06 december 2019

Потужне наукове представництво на Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації»

23 травня 2023 року в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації», організована кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів. Конференція з міжнародною участю працювала в змішаному форматі та об’єднала понад трьохсот учасників із різних регіонів України...

READ YOURSELF

Потужне наукове представництво на Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації» 29 may 2023

Перші НУХТівські поліграфісти впевнено підтвердили свої знання

Сучасний споживач вимагає якісної безпечної харчової продукції, яка крім гарних смакових властивостей має привабливий зовнішній вигляд. Забезпечення цих властивостей харчових продуктів у більшості випадків гарантує упаковка. Враховуючи потребу виробників у фахівцях, які вміють спроектувати упаковку, створити цікавий привабливий дизайн, організуват...

READ YOURSELF

Перші НУХТівські поліграфісти впевнено підтвердили свої знання 21 june 2019