Н У Х Т

Крафтові виробництва столичного регіону з позиції їх туристичної привабливості досліджують наші фахівці

20 січня 2023

Крафтові виробництва столичного регіону з позиції їх туристичної привабливості досліджують наші фахівці

Відбулася перша експедиція викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу в рамках дослідження крафтового туризму столичного регіону України, започаткованого кафедрою у партнерстві зі Всеукраїнською асоціацією гідів. У поїздку відправилися завідувачка кафедри Ірина Мельник, професорка Ірина Антоненко та доцентка Тетяна Мірзодаєва.

Символічним, на думку учасників туру, стало підприємство з випікання найважливішого гастрономічного продукту для кожного українця – хліба.

Витачів – незвичайне місце на крутому березі Дніпра: понад півтора тисячоліття тому тут існувало одне з найдавніших поселень Полянського князівства. Зараз тут, у мальовничому урочищі Городище, між каплицею, створеною за проєктом Тараса Шевченка, та величезним дерев’яним млином розмістилася пекарня «Витач». Її в перші дні повномасштабного вторгнення відкрила родина Олександра та Ірини Собків. Спочатку на волонтерських засадах вони випікали хліб для громади та військових, а згодом почали приймати гостей. Тут можна випити каву, купити хліб на заквасці та помилуватися краєвидом, від якого перехоплює подих.

Господарі пекарні вже є активними членами європейського руху «Slow Food» і «Дороги вина та смаку Київщини».

Викладачі кафедри мають намір досліджувати крафтові виробництва регіону з позиції їх туристичної привабливості та промоції крафтових туристичних маршрутів навколо столиці України.

Опублікований: 20-01-2023
Читайте також:
Діалог зі старшокласниками викладачів кафедри економіки і права

Викладачі нашого університету намагаються завжди підтримувати діалог не лише з випускниками та студентами, а також зі вступниками. Одним із методів підтримки такого діалогу є відвідування шкіл. Доцент кафедри економіки і права Ольга Ткаченко в прохолодні дні листопада завітала до  Щигліївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Коростишівськог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Діалог зі старшокласниками викладачів кафедри економіки і права 26 листопада 2019

Триває профорієнтація від студентів

З метою інформування майбутніх вступників щодо переваг навчання та найкращих моментів студентського життя на кафедрі біотехнології і мікробіології студентка ІV курсу Валерія Бондарчук завітала до учнів 10 та 11 класів Житомирської загальноосвітньої школи № 14 І-ІІІ ступенів, які з цікавістю слухали розповідь про спеціальність біотехнолога. Студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває профорієнтація від студентів 20 листопада 2019

Майбутні експерти на онлайн-екскурсії у оператора ринку з виробництва хліба

Освітньо-професійна програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» передбачає вивчення комплексної дисципліни «Харчові технології». З метою кращого засвоєння отриманих теоретичних знань здобувачі групи ХЕ-2-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою відвідали в онлайн-форматі х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні експерти на онлайн-екскурсії у оператора ринку з виробництва хліба 14 лютого 2023

Сильне студентство – сильна країна!

Члени студентського самоврядування університету днями взяли участь у двох подіях, що стали важливими кроками у прагненні молоді до змін і розвитку країни. Перша подія – зустріч із Президентом України, де обговорювали стан і реформи освіти та економічний розвиток України. Президент наголосив на важливості доступної та якісної освіти для кожного гр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сильне студентство – сильна країна! 22 листопада 2024