Н У Х Т

Крафтові виробництва столичного регіону з позиції їх туристичної привабливості досліджують наші фахівці

20 січня 2023

Крафтові виробництва столичного регіону з позиції їх туристичної привабливості досліджують наші фахівці

Відбулася перша експедиція викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу в рамках дослідження крафтового туризму столичного регіону України, започаткованого кафедрою у партнерстві зі Всеукраїнською асоціацією гідів. У поїздку відправилися завідувачка кафедри Ірина Мельник, професорка Ірина Антоненко та доцентка Тетяна Мірзодаєва.

Символічним, на думку учасників туру, стало підприємство з випікання найважливішого гастрономічного продукту для кожного українця – хліба.

Витачів – незвичайне місце на крутому березі Дніпра: понад півтора тисячоліття тому тут існувало одне з найдавніших поселень Полянського князівства. Зараз тут, у мальовничому урочищі Городище, між каплицею, створеною за проєктом Тараса Шевченка, та величезним дерев’яним млином розмістилася пекарня «Витач». Її в перші дні повномасштабного вторгнення відкрила родина Олександра та Ірини Собків. Спочатку на волонтерських засадах вони випікали хліб для громади та військових, а згодом почали приймати гостей. Тут можна випити каву, купити хліб на заквасці та помилуватися краєвидом, від якого перехоплює подих.

Господарі пекарні вже є активними членами європейського руху «Slow Food» і «Дороги вина та смаку Київщини».

Викладачі кафедри мають намір досліджувати крафтові виробництва регіону з позиції їх туристичної привабливості та промоції крафтових туристичних маршрутів навколо столиці України.

Опублікований: 20-01-2023
Читайте також:
Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»

На кафедрі хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Це нова спеціальність у нашому університеті, тому велика увага приділяється її першим випускникам, які власними здобутками та наполегливою працею довели ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів за спеціальністю «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» 23 лютого 2017

Кава як мистецтво і бізнес: лекторій для майбутніх готельно-ресторанних фахівців

На кафедрі готельно-ресторанної справи в рамках вивчення дисципліни «Барна справа та організація роботи сомел'є» відбувся лекторій від випускника факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені В.Ф. Доценка, магістра з готельно-ресторанної справи, бариста-тренера, керівника напрямку розвитку кав’ярень та дріп-кави компанії Gemini Esp...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кава як мистецтво і бізнес: лекторій для майбутніх готельно-ресторанних фахівців 21 жовтня 2025

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи активно готується до зустрічі гостей у День відкритих дверей

На кафедрі готельно-ресторанної справи триває активна підготовка до Дня відкритих дверей, який відбудеться уже цієї суботи, 8 квітня, у змішаному форматі. У період з 4 по 7 квітня здобувачі вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та викладачі кафедри провели зустрічі в онлайні та офлайні з учнями шкіл, ліцеїв, гімназій, училищ,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи активно готується до зустрічі гостей у День відкритих дверей 07 квітня 2023

Про ресторанний бізнес в умовах війни здобувачам освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа від управлінця»

24 жовтня 2022 р. відбулася гостьова лекція для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» від стейкхолдера, керуючого кав’ярні «Львівська майстерня шоколаду» і компанії ресторанного консалтингу «Кронамі» Андрія Собіна. Із аналізом діяльності закладів ресторанного господарства до війни та в умовах воєнного стану знайомилися з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про ресторанний бізнес в умовах війни здобувачам освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа від управлінця» 25 жовтня 2022