У рамках вивчення дисципліни «Харчові міні-технології в закладах готельно-ресторанного господарства» відбулися виїзні лабораторні заняття для здобувачів вищої освіти 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Світлана Ковальчук разом зі студентами відвідали бар-пивоварню «Lisopylka» та крафтову пивоварню «VARVAR».
Їх гостинно зустрічала випускниця НУХТ, мікробіологиня крафтової пивоварні Олена Дерій. Професійний пивовар Роман Нищун (також випускник НУХТ) ознайомив із історією розвитку крафтової пивоварні «VARVAR». На майбутніх бакалаврів з готельно-ресторанної справи очікувало знайомство з особливостями технології виробництва крафтового пива і з обладнанням міні-пивоварні.
Продукція пивоварні «VARVAR» отримала безліч нагород і представлена в елітних ресторанних підприємствах. Здобувачі ознайомилися з асортиментом крафтового пива. Одним із відомих сортів пивоварні є Milk Stout – темний крафт англійського стилю з додаванням лактози, що позбавляє пиво гіркоти внаслідок обсмажування солоду. Для виробництва крафтових зразків технологи експериментують із різними сортами хмелю і солоду для отримання унікального смаку пива.
Наші здобувачі вищої освіти переконалися, що крафтове виробництво пива базується на авторському підході до процесу створення напоїв.
Дякуємо пані Олені Дерій за надану можливість провести лабораторні заняття в умовах сучасних ресторанних підприємств, а викладачці кафедри готельно-ресторанної справи Світлані Ковальчук – за імплементацію нетрадиційних форм навчання в освітній процес здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».