Н У Х Т

Корисний для викладання досвід отримали викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

12 листопада 2018

Корисний для викладання досвід отримали викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Довгоочікувана подія зібрала у Києві кращих фахівців, експертів, новаторів і розробників інноваційних технологій навчання англійській мові 9-10 листопада – «Вища освіта: 2-й Міжнародний Форум для фахівців англійської мови».

Колектив кафедри іноземних мов професійного спрямування долучився до цього заходу, адже це нагода ознайомитися зі сучасними трендами та інноваціями у вищій освіті, з практикою їх впровадження у навчальний процес, а також гарна можливість обмінятися ідеями в сфері викладання англійської мови.

Форум зібрав як вітчизняних фахівців, так і закордонних – із Великої Британії, Німеччини, Угорщини, Польщі. На офіційному відкритті заходу були присутні керівник експертної групи з питань аналітики та фінансування директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН України Олександр Смирнов, представниця посольства Великої Британії в Україні Кеті Котрел.

Про питання реформування вищої освіти в Україні, про виклики та можливості говорили українські експерти –  професор Києво-Могилянської Академії, колишній міністр освіти і науки України Сергій Квіт і експерт напрямку «Освіта» аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Микола Скиба.

Які саме навички майбутнього, зокрема й ділові, ми, як викладачі, маємо розвивати у студентів сьогодні, щоб вони були конкурентноздатними на ринку праці через 5-10 років, про те, як розвивати у них критичне мислення, креативність робив акцент у своїй доповіді директор Global Scale of English, лінгвіст, лексикограф Майк Мейор.

Консультант, викладач, головний екзаменатор міжнародних кваліфікацій LCCI Еван Френдо з Німеччини презентував новаційні розробки для викладання ділової англійської мови, а також вів мову про особливості міжкультурної комунікації та необхідні навички, якими повинен володіти сучасний фахівець з іноземної мови.

Надзвичайно цікавою та інформативною була доповідь Майкла Хадсона, викладача з Британії, фахівця з прикладної лінгвістики, з досвідом викладання не лише в європейських країнах, але й в Японії, Китаї, Південній Кореї. Майкл вже двічі бував у нашому університеті: з лекцією для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та презентацією для викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування нової смарт-платформи з вивчення англійської. Він запам’ятався професіоналом своєї справи, який вміє зацікавити своєю темою і долучити всіх слухачів до дискусії.

Під час кави-брейків учасники форуму знайомилися, обмінювалися думками, контактами, мали можливість отримати професійні консультації щодо новинок і тенденцій викладання, зокрема за технологією змішаного навчання, від співорганізаторів Форуму, представників міжнародної освітньо-методичної агенції Dinternal Education і Pearson.

Насамкінець, після підведення підсумків освітнього заходу, звучала джаз-музика…Усі учасники отримали колосальне задоволення, як від мелодійного завершення Форуму, так і від отриманого за два дні корисного для викладання досвіду та нових знайомств. 

 

Опублікований: 12-11-2018
Читайте також:
Мальовничими куточками столиці насолодилися першокурсники-хімтехнологи

По-справжньому літній день, яскраві краєвиди дніпровських схилів, архітектура Маріїнського палацу зі старовинними фонтанами та Замку на горі (Київський академічний театр ляльок) справили незабутні враження на здобувачів першого курсу, що навчаються за освітньою програмою «Хімічні технології та інженерія». Першокурсники разом із наставницями академ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мальовничими куточками столиці насолодилися першокурсники-хімтехнологи 20 вересня 2021

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачами бакалаврського ступеня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Добігли кінця захисти кваліфікаційних робіт технологів-бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування», на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Непросто, напружено і хвилююче проходило підтвердження високого рівня знань випускників-бакалаврів, ад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачами бакалаврського ступеня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 червня 2022

Гаранти освітніх програм Навчально-наукового інституту харчових технологій обговорили зі здобувачами їх удосконалення

На сьогоднішній день знання і розуміння своєї ролі в освітньому процесі є одним із чинників успішної та якісної освіти. І участь здобувачів, як повноправних учасників освітнього процесу, в перегляді освітніх програм, що реалізуються в Навчально-науковому інституті харчових технологій (ННІХТ) НУХТ, є суттєвим фактором для удосконалення  освітньої тр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаранти освітніх програм Навчально-наукового інституту харчових технологій обговорили зі здобувачами їх удосконалення 05 лютого 2021

Семінар від президента Всеукраїнської асоціації пекарів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся семінар «Сучасний стан та тенденції розвитку хлібопекарської галузі» за участю президента Всеукраїнської асоціації пекарів Олександра Тараненка. Олександр Тараненко розповів про досягнення хлібопекарської галузі України за останні десятиліття та зміни, які відбулися внаслідок в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Семінар від президента Всеукраїнської асоціації пекарів 31 травня 2022