Н У Х Т

Карантин, як мотиватор самостійного вивчення дисциплін

14 травня 2020

Карантин, як мотиватор самостійного вивчення дисциплін

Студенти групи БТ-4-1, які вже майже є випускниками-бакалаврами, закінчили вивчати надзвичайно цікавий та, беззаперечно, важливий предмет «Технологія пробіотиків та вакцин».

Як зазначають самі здобувачі, настільки захопливим вивчення предмету дистанційно ще не було! Цікавим для них було все – від складання презентації по індивідуальному препарату пробіотиків чи вакцин до бліц-проходження тесту, коли відповідь потрібно дати менш ніж за одну хвилину. А потім дискусії в чаті групи, про те яким же все-таки методом контролюють якість цього препарату чи, де саме могли припуститися помилки у тесті. Це захоплює, мотивує, навчає працювати самостійно та в команді і вчитися разом, занурюватись у проблемну тему з головою, слухати поради викладача та уважно вчитуватись у підручник ‒ це те що стало запорукою успіху. А найважливіше, що вони змогли ефективно комунікувати онлайн і розуміти один одного навіть на відстані.

Тепер студенти знають свою нормальну мікрофлору, що окрім пробіотиків бувають ще і пребіотики, і це не одне і те ж, що пробіотиків не одне покоління і їх технології досі удосконалюють, що в нашому організмі присутня біоплівка, яка є потужним біологічним захистом і важливою метаболічною системою нашого організму. Вони відкрили для себе тонкощі вирощування пасажів культур для вакцин (це роблять на пташиних ембріонах чи на клітинах нирок собак шеститижневого віку), а також значно поглибили свої знання методик контролю готових пробіотичних препаратів і вакцин.

Не без гумору, студенти кажуть, що отримали ще й життєвий досвід, і тепер знають, 60 секунд ‒ це не просто одна хвилина, це період, за який можна згадати все і навіть більше; вміють вмістити в презентацію на 15 слайдів надзвичайно об’ємний і цікавий матеріал, щоб не упустити жодної деталі і щоб було все чітко і зрозуміло висвітлено; впевнені, що консультація з колегами ефективніша, ніж казати: «окей, гугл»; переконалися, що вміння ефективно працювати в команді дає змогу отримати кращі результати, ніж працюючи самостійно.

Дисципліну здобувачі успішно закрили, й щиро вдячні своєму чудовому лектору, доценту кафедри біотехнології і мікробіології Ірині Волошиній за цей досвід і набуті знання, які вони завжди зможуть із користю використати у повсякденному житті, адже хто з нас не приймав пробіотики під час антибіотикотерапії, і всі вони будуть вакцинувати своїх дітей!

Опублікований: 14-05-2020
Читайте також:
Магістранти освітньої програми «Прикладна механіка» відвідали ПрАТ «Оболонь»

Колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки приділяє велику увагу практичній підготовці здобувачів вищої освіти. Не виключенням стала і цьогорічна переддипломна практика магістрантів другого курсу. Магістранти під час практики ознайомились із технологіями та обладнанням одного із провідних підприємств країни з випуску пива та безалкогольни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти освітньої програми «Прикладна механіка» відвідали ПрАТ «Оболонь» 17 листопада 2023

Науково-дослідні аспекти переддипломної практики магістранток-біотехнологинь

Відомо, що практика є невід’ємною складовою навчального процесу, важливим етапом у житті кожного здобувача вищої освіти. Перший семестр другого року навчання підготував для всіх магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології чудову можливість відпрацювати професійні навички та досконало з’ясувати тонкощі подальшої трудової діяльності в галузі б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-дослідні аспекти переддипломної практики магістранток-біотехнологинь 13 жовтня 2021

Коли розповідають студенти: вичерпно про НУХТ для четвертокурсників Сумського коледжу

16 січня 2020 року до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ із профорієнтаційною метою завітали випускники 2019 року Антон Турчин, Іван Дудко та Роман Майборода, які зараз навчаються на III курсі нашого університету за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньою програмою «Харчові технології та інженерія» на кафедрі технології хлібопе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коли розповідають студенти: вичерпно про НУХТ для четвертокурсників Сумського коледжу 18 січня 2020

Маркетинговий консалтинг для майбутніх професіоналів із готельно-ресторанної справи від гостьової лекторки

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбувся черговий оnline-лекторій для здобувачів вищої освіти. Цього разу гостя факультету – кофаундерка агенції ресторанного маркетингу RED Тереза Даштоян. Професійний бекграунд спікерки – це досвід фахової діяльності на посадах маркетинг-директорки мережі ресторанів «Сито-П’яно» і марке...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетинговий консалтинг для майбутніх професіоналів із готельно-ресторанної справи від гостьової лекторки 21 грудня 2020