Н У Х Т

Мандрівка у світ харчових технологій: гостьова лекція викладачів НУХТ у школі №282

16 травня 2025

Мандрівка у світ харчових технологій: гостьова лекція викладачів НУХТ у школі №282

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, гарант освітньої програми «Технології харчування», професор Олег Кузьмін та асистентка кафедри Марія Омельченко провели ряд зустрічей зі старшокласниками школи Ⅰ-Ⅲ ступенів №282 Деснянського району міста Києва.

Викладачі прочитали тематичну лекцію «Мандрівка у світ НАССР», присвячену розкриттю основ системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах ресторанного господарства. Учні дізналися про значення аналізу небезпечних факторів, принципи визначення критичних контрольних точок, способи моніторингу й контролю на всіх етапах виробництва та реалізації страв. Лекція була наповнена практичними прикладами впровадження системи НАССР у ресторанній сфері та акцентувала увагу на важливості її дотримання для збереження здоров’я споживачів і репутації закладу. Учасники заходу із зацікавленням долучилися до обговорення ситуацій з практики та виявили високий рівень зацікавленості у професійній діяльності технологів і рестораторів.

Наші фахівці не оминули нагоду ознайомити школярів зі структурою університету, спектром освітніх програм, сучасною матеріально-технічною базою та досягненнями студентства. Окрему увагу було приділено умовам вступу у 2025 році, можливостям підготовки до складання НМТ на підготовчому відділенні та перевагам освітньої програми «Технології харчування» як сучасного напряму з потужним практичним компонентом і широким спектром кар’єрних перспектив.

Зустрічі були організовані в межах співпраці між університетом і школою №282, що здійснюється на основі Договору №55/24, укладеного за ініціативи професора Олега Кузьміна, асистентки Марії Омельченко та директорки школи Олени Ніколаєвої.

Лектори НУХТ вдячні директорці школи Олені Ніколаєвій за ініціативність і підтримку співпраці, заступниці директора з виховної роботи Ларисі Кащенко та педагогу-організатору Денису Бельмезі за сприяння в організації заходів.

Опублікований: 16-05-2025
Читайте також:
Лекція від випускника, а нині – провідного фахівця міжнародної компанії

Студенти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, які опановують спеціальність «Видавництво та поліграфія» скористалися чудовою нагодою послухати лекцію «Технології виготовлення гнучкої упаковки та можливості компанії «Immer Group» від випускника НУХТ, а нині – начальника сектора департаменту R&D компанії «Immer Ukrplasti...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від випускника, а нині – провідного фахівця міжнародної компанії 03 березня 2020

День вишиванки на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

18 травня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбувся діджитал-флешмоб до Дня вишиванки. Вишиванка – генетичний код нашої нації, символ та оберіг українського народу. Носити вишиванку – це сучасно, автентично, самобутньо. Одягаючи вишиванку, ми плекаємо національну ідентичність і зберігаємо традиці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вишиванки на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка 19 травня 2023

Наукові видання університету входять до переліку наукових фахових видань України

У нашому університеті від самого створення один із пріоритетних напрямків – розвиток наукових досліджень. А де дослідження – там і оприлюднення їх результатів. Тож наукові видання завжди були невід’ємною частиною наукового процесу. Вступникам, що вже зараз задумуються не лише про вибір спеціальності, але й про своє можливе наукове майбутнє, безпере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові видання університету входять до переліку наукових фахових видань України 05 серпня 2021

Підсумкова атестація на відділенні туризму та готельно-ресторанної справи Волинського коледжу НУХТ

На відділенні туризму та готельно-ресторанної справи Волинського коледжу НУХТ триває підсумкова атестація. Насиченим, емоційним й важливим став цей період для студентів четвертого курсу спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» та учнів професії «Агент з організації туризму. Адміністратор». Студенти групи Т-41 складали два випускних і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумкова атестація на відділенні туризму та готельно-ресторанної справи Волинського коледжу НУХТ 06 лютого 2020