Н У Х Т

Мандрівка у світ харчових технологій: гостьова лекція викладачів НУХТ у школі №282

16 травня 2025

Мандрівка у світ харчових технологій: гостьова лекція викладачів НУХТ у школі №282

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, гарант освітньої програми «Технології харчування», професор Олег Кузьмін та асистентка кафедри Марія Омельченко провели ряд зустрічей зі старшокласниками школи Ⅰ-Ⅲ ступенів №282 Деснянського району міста Києва.

Викладачі прочитали тематичну лекцію «Мандрівка у світ НАССР», присвячену розкриттю основ системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах ресторанного господарства. Учні дізналися про значення аналізу небезпечних факторів, принципи визначення критичних контрольних точок, способи моніторингу й контролю на всіх етапах виробництва та реалізації страв. Лекція була наповнена практичними прикладами впровадження системи НАССР у ресторанній сфері та акцентувала увагу на важливості її дотримання для збереження здоров’я споживачів і репутації закладу. Учасники заходу із зацікавленням долучилися до обговорення ситуацій з практики та виявили високий рівень зацікавленості у професійній діяльності технологів і рестораторів.

Наші фахівці не оминули нагоду ознайомити школярів зі структурою університету, спектром освітніх програм, сучасною матеріально-технічною базою та досягненнями студентства. Окрему увагу було приділено умовам вступу у 2025 році, можливостям підготовки до складання НМТ на підготовчому відділенні та перевагам освітньої програми «Технології харчування» як сучасного напряму з потужним практичним компонентом і широким спектром кар’єрних перспектив.

Зустрічі були організовані в межах співпраці між університетом і школою №282, що здійснюється на основі Договору №55/24, укладеного за ініціативи професора Олега Кузьміна, асистентки Марії Омельченко та директорки школи Олени Ніколаєвої.

Лектори НУХТ вдячні директорці школи Олені Ніколаєвій за ініціативність і підтримку співпраці, заступниці директора з виховної роботи Ларисі Кащенко та педагогу-організатору Денису Бельмезі за сприяння в організації заходів.

Опублікований: 16-05-2025
Читайте також:
Навчальний рік здобувачів освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» завершився проходженням практики у закладах гостинності

Навчальний рік здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» завершився проходженням практики, яка є обов’язковим елементом освітньо-професійної підготовки, у закладах гостинності. Для здобувачів першого року навчання це була перша навчальна практика, під час якої вони познайомилися з кращими вітчизняними готельними підприємства...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчальний рік здобувачів освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» завершився проходженням практики у закладах гостинності 13 липня 2023

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів зустрілася зі студентами Кам’янець-Подільського коледжу харчових технологій НУХТ

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш зустрілася зі студентами 641 групи Кам’янець-Подільського коледжу харчових технологій НУХТ, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». Для заохочення майбутніх випускників до подальшого навчання в нашому університеті та здобуття освітнього рівня «бакал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів зустрілася зі студентами Кам’янець-Подільського коледжу харчових технологій НУХТ 04 жовтня 2018

Тренінги та інтерактивні бесіди для першокурсників кафедри економіки і права

Восени у навчальних закладах розпочинаються «трудові будні», і перші тижні вересня сповнені радісних емоцій від зустрічей після тривалих літніх канікул із друзями та колективом, що вже стало приємною традицією. А також щороку в цей теплий час ми приймаємо до нашої дружньої родини першокурсників. Саме одного із теплих вересневих днів першокурсники ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренінги та інтерактивні бесіди для першокурсників кафедри економіки і права 12 вересня 2019

Профорієнтаційна зустріч у Чернігівській області

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга разом із професором кафедри харчової хімії Сергієм Шульгою завітали до Кобижчанського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Бобровицької міської ради Бобровицького району Чернігівської області. Цей навчальний заклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч у Чернігівській області 09 квітня 2024