У рамках вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» студенти групи ТУ-2-10 спеціальності 242 «Туризм і рекреація» разом із доценткою кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяною Мірзодаєвою створили і пройшли екскурсійний маршрут по вулиці Хрещатик.
Кожний другокурсник підготував розповідь про одну із локацій на обраному маршруті і виступив у ролі екскурсовода.
Під час підготовчого етапу здобувачі ознайомилися з головними рекомендаціями з підготовки і проведення екскурсії: час розповіді – не більше 5 хвилин; можна користуватися планшетом (якщо є) або Телеграм-групою для демонстрації ретросвітлин; роздрукованим або електронним текстом користуватися можна, але не читати, а використовувати як підказки; у розповіді зазначати історію закладу, сучасний стан, відомих відвідувачів, особливості кухні, дизайну, можливості для туристів; на екскурсію приходити у зручному взутті.
Маршрут включав цікаві гастромагніти сучасності і минулого: Бессарабський ринок; заклад швидкого харчування «Київська перепічка»; кафе «Грот»; кав’ярню «Жорж»; пам’ятник архітектору Городецькому з філіжанкою кави у Пасажі; ресторан «Столичний».
Це була перша «проба пера» майбутніх турагентів, і викладачка зазначила, що вони цілком впоралися.