Н У Х Т

Із технологіями органічної продукції і тенденціями розвитку органічного сектору знайомилися наші викладачі

20 серпня 2020

Із технологіями органічної продукції  і тенденціями розвитку органічного сектору знайомилися наші викладачі

Доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та Наталія Фалендиш відвідали одну з найбільших агропромислових виставок «Agro-2020», що працювала на території Експоцентру України (ВДНГ).

У рамках «Agro-2020» відбулася масштабна спеціалізована виставка-ярмарок органічних продуктів і технологій «ORGANIC-2020», тематика якої пов’язана з технологіями органічної продукції; виробниками органічної продукції; торгівельними мережами органічної продукції, сертифікованими органічними продуктами харчування та напоями; еко-упаковками, еко-добривами тощо.

Серед заходів  виставки-ярмарку «ORGANIC-2020» відбулася конференція «Органік: знання, досвід, результат». Основною метою конференції було ознайомлення виробників, фермерів, усіх причетних до вирощування та виробництва аграрної продукції з тенденціями розвитку органічного сектору, основними законодавчими нововведеннями, що запрацюють в Україні найближчим часом, досвідом передових господарств по вирощуванню рослинницької продукції, застосуванням дозволених в органічному виробництві допоміжних засобів, створенням продуктів із доданою вартістю, що сприятиме просуванню як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках.

Організаторами конференції виступили Федерація органічного руху України та Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Конференція відбулася за підтримки проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства»; швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Додамо, що серед програм підготовки здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем «магістр» на випусковій кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів є освітня програма «Технології органічних харчових продуктів». Тож отримана викладачами актуальна інформація стане в нагоді при читанні лекційних курсів, проведенні лабораторних і практичних занять, керуванні дипломним проєктуванням.

Опублікований: 20-08-2020
Читайте також:
Освітній проект #Farmak_Lab-2019 триває

19 квітня співробітники фармацевтичної компанії «Фармак» уже вчетверте провели зустріч зі студентами вищих навчальних закладів у рамках освітнього проекту #Farmak_Lab. На захід знову були запрошені студенти НУХТ спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» і 161 «Хімічні технології та інженерія», яких супроводжувала доцент кафедри біотехнологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітній проект #Farmak_Lab-2019 триває 22 квітня 2019

Практичний досвід впровадження вимог ISO 9001:2015 на підприємствах харчової промисловості

2 листопада 2022 року в межах дисциплін «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 3. Системи менеджменту якості харчової продукції», «Системи менеджменту безпечності харчових продуктів» та «Методи оцінки відповідності вимогам клієнтів» відбулася гостьова лекція «Визначення контексту організації при впровадженні системи мен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний досвід впровадження вимог ISO 9001:2015 на підприємствах харчової промисловості 02 листопада 2022

У навчально-науковому комплексі НУХТ прощаються з випускниками

5 липня 2018 року у Свалявському технічному коледжі НУХТ в урочистій атмосфері відбулося вручення дипломів випускникам груп ДОК-159, ДМ-157, ДЕ-158, ДХ-153, ДП-154. Багато теплих слів і побажань студентам закладу було висловлено шановними гостями урочистої церемонії вручення дипломів. Зокрема директор коледжу, к.т.н., доцент Василь Йовбак зазначив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У навчально-науковому комплексі НУХТ прощаються з випускниками 06 липня 2018

Прощаємося з цьогорічними бакалаврами

Урочисті церемонії вручення дипломів нашим цьогорічним бакалаврам – це отримання путівки в їхнє нове, професійне життя. Роки навчання для нинішніх випускників були вкрай важкими – спочатку пандемія Covid-19, потім ракетні обстріли агресором українських міст і Києва, від яких руйнувався і наш університет, перебої зі світлом й труднощі зв'язку під ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прощаємося з цьогорічними бакалаврами 14 липня 2023