Доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та Наталія Фалендиш відвідали одну з найбільших агропромислових виставок «Agro-2020», що працювала на території Експоцентру України (ВДНГ).
У рамках «Agro-2020» відбулася масштабна спеціалізована виставка-ярмарок органічних продуктів і технологій «ORGANIC-2020», тематика якої пов’язана з технологіями органічної продукції; виробниками органічної продукції; торгівельними мережами органічної продукції, сертифікованими органічними продуктами харчування та напоями; еко-упаковками, еко-добривами тощо.
Серед заходів виставки-ярмарку «ORGANIC-2020» відбулася конференція «Органік: знання, досвід, результат». Основною метою конференції було ознайомлення виробників, фермерів, усіх причетних до вирощування та виробництва аграрної продукції з тенденціями розвитку органічного сектору, основними законодавчими нововведеннями, що запрацюють в Україні найближчим часом, досвідом передових господарств по вирощуванню рослинницької продукції, застосуванням дозволених в органічному виробництві допоміжних засобів, створенням продуктів із доданою вартістю, що сприятиме просуванню як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках.
Організаторами конференції виступили Федерація органічного руху України та Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Конференція відбулася за підтримки проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства»; швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).
Додамо, що серед програм підготовки здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем «магістр» на випусковій кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів є освітня програма «Технології органічних харчових продуктів». Тож отримана викладачами актуальна інформація стане в нагоді при читанні лекційних курсів, проведенні лабораторних і практичних занять, керуванні дипломним проєктуванням.