Н У Х Т

Унікальний захист курсових проєктів online – done!

30 квітня 2020

Унікальний захист курсових проєктів online – done!

Карантин хоч і є вимушеним заходом, хоч і накладає певні обмеження, однак і виявляє приховані можливості. На кафедрі біотехнології і мікробіології у форматі відеоконференції  відбувся захист курсових проєктів з дисципліни «Харчова біотехнологія».

Такого одночасного і масового захисту курсових на кафедрі ще не проводилося – одночасно працювали п’ять комісій! На захистах був задіяний майже весь професорсько-викладацький склад кафедри. Загалом були заслухані доповіді з 46 тем курсових проектів і робіт.

Здобувачі мали у чітко регламентований час стисло, але вичерпно представити обґрунтування вибору стадій виділення і очищення цільового продукту, запропонувати відповідне обладнання і навести методи і методики контролю технологічних процесів і власне самого продукту.

Ось, як це відбувалося на прикладі роботи комісії №1. Пунктуально, у зазначений час у хості відеоконференції для комісії №1 лектор дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв», доцент Вікторія Красінько приєднувала студентів до конференції і чітко контролювала дотримання встановленого часового регламенту для доповіді і обговорення роботи студента. Доценти Ірина Волошина і Людмила Буценко корегували тези студентів і надавали слушні рекомендації щодо внесення важливих поправок до роботи, щоб надалі уникати таких неточностей вже у майбутньому дипломному проєкті.  Асистент Юрій Нечипор, якого можна стовідсотково назвати модним нині словом стейкхолдер, також висловив свої рекомендації стосовно опису і обґрунтування технологічних етапів, пов’язаних із наданням субстанціям певної лікарської форми і реалізації цих процесів на реальному фармацевтичному підприємстві.

Отримані рекомендації до робіт стануть студентам у нагоді, оскільки вже незабаром розпочнеться підготовка дипломного проєкту. Тож захист курсових робіт став, так би мовити, прев’ю до дипломного проекту біотехнологів. І оскільки для його підготовки залишається не так і багато часу, здобувачам слід врахувати і проаналізувати отримані на відеоконференції рекомендації, щоб надалі бути спокійними і впевненими у якості і вичерпності своїх кваліфікаційних робіт.

Члени комісій відзначають високий рівень організованості більшості студентів, які у такій незвичній ситуації змогли мобілізуватися і гідно представити результати власних наукових досліджень та інженерних розробок. Ті ж, хто не зорієнтувався вчасно, мають можливість надолужити відставання упродовж тижня.

Викладачі бажають четвертокурсникам успіхів і наснаги у подоланні цієї унікальної дистанційної сесії!

Опублікований: 30-04-2020
Читайте також:
Наукові будні наших аспірантів

Наші аспіранти активно ведуть свої наукові пошуки й користуються усіма можливостями, що дає їм академічна мобільність. Зокрема, здобувач вищої освіти на третьому (освітньо-науковому) рівні за спеціальністю «Харчові технології» Валентин Чорний (науковий керівник – доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тарас Мисюра) розпочав 2022 рі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові будні наших аспірантів 11 січня 2022

Практичне співробітництво між НУХТ та Інститутом технічної теплофізики НАН України

Сучасне виробництва харчових продуктів вимагає ретельного підбору інгредієнтів. Фахівці-технологи університету – професорка кафедри експертизи харчових продуктів, д.т.н., академік УАН Оксана Шульга, доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції (ТРАП), к.т.н. Ірина Корецька та старший викладач кафедри ТРАП, к.т.н. Володимир Польов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне співробітництво між НУХТ та Інститутом технічної теплофізики НАН України 28 березня 2024

НУХТ – у ТОП-10 кращих технічних і ТОП-25 кращих економічних вишів за оцінкою роботодавців

Працедавці України визнали НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців за технічними та економічними спеціальностями. Журнал «Гроші» дослідив шанси випускника зайняти вакансію в престижній компанії й склав рейтинг вищих навчальних закладів України за результатами опитування роботодавців.  Журнал готує і публікує «зарплатні»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-10 кращих технічних і ТОП-25 кращих економічних вишів за оцінкою роботодавців 10 серпня 2018

Завершився NUFT Career Chance-2022

17 листопада NUFT Career Chance-2022 завершив свою роботу. Цього дня відбулися вебінари від ТОВ «ПЕРШИЙ СТОЛИЧНИЙ ХЛІБОЗАВОД» та ПП «Алма-Веко, Фуд». Це були надзвичайно інформативні й одночасно дуже теплі зустрічі, адже 80% керівного складу ТОВ «ПЕРШИЙ СТОЛИЧНИЙ ХЛІБОЗАВОД» і засновники ПП «Алма-Веко, Фуд» – випускники нашого університету. Тому, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершився NUFT Career Chance-2022 17 листопада 2022