Н У Х Т

Унікальний захист курсових проєктів online – done!

30 april 2020

Унікальний захист курсових проєктів online – done!

Карантин хоч і є вимушеним заходом, хоч і накладає певні обмеження, однак і виявляє приховані можливості. На кафедрі біотехнології і мікробіології у форматі відеоконференції  відбувся захист курсових проєктів з дисципліни «Харчова біотехнологія».

Такого одночасного і масового захисту курсових на кафедрі ще не проводилося – одночасно працювали п’ять комісій! На захистах був задіяний майже весь професорсько-викладацький склад кафедри. Загалом були заслухані доповіді з 46 тем курсових проектів і робіт.

Здобувачі мали у чітко регламентований час стисло, але вичерпно представити обґрунтування вибору стадій виділення і очищення цільового продукту, запропонувати відповідне обладнання і навести методи і методики контролю технологічних процесів і власне самого продукту.

Ось, як це відбувалося на прикладі роботи комісії №1. Пунктуально, у зазначений час у хості відеоконференції для комісії №1 лектор дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв», доцент Вікторія Красінько приєднувала студентів до конференції і чітко контролювала дотримання встановленого часового регламенту для доповіді і обговорення роботи студента. Доценти Ірина Волошина і Людмила Буценко корегували тези студентів і надавали слушні рекомендації щодо внесення важливих поправок до роботи, щоб надалі уникати таких неточностей вже у майбутньому дипломному проєкті.  Асистент Юрій Нечипор, якого можна стовідсотково назвати модним нині словом стейкхолдер, також висловив свої рекомендації стосовно опису і обґрунтування технологічних етапів, пов’язаних із наданням субстанціям певної лікарської форми і реалізації цих процесів на реальному фармацевтичному підприємстві.

Отримані рекомендації до робіт стануть студентам у нагоді, оскільки вже незабаром розпочнеться підготовка дипломного проєкту. Тож захист курсових робіт став, так би мовити, прев’ю до дипломного проекту біотехнологів. І оскільки для його підготовки залишається не так і багато часу, здобувачам слід врахувати і проаналізувати отримані на відеоконференції рекомендації, щоб надалі бути спокійними і впевненими у якості і вичерпності своїх кваліфікаційних робіт.

Члени комісій відзначають високий рівень організованості більшості студентів, які у такій незвичній ситуації змогли мобілізуватися і гідно представити результати власних наукових досліджень та інженерних розробок. Ті ж, хто не зорієнтувався вчасно, мають можливість надолужити відставання упродовж тижня.

Викладачі бажають четвертокурсникам успіхів і наснаги у подоланні цієї унікальної дистанційної сесії!

Published on: 30-04-2020
Read also:
Два перших місця – результат команди «НУХТ-ННІТІ» у Всеукраїнських змаганнях хакатонів «Ігри заводів» 4.0!

Ще одна команда здобувачів освіти нашого університету у числі переможців Всеукраїнських змагань хакатонів для студентів і випускників закладів вищої освіти України в межах освітньо-кар’єрного проєкту «Ігри заводів» 4.0! Цього року організатор ігор, HR-агенція «UGEN» запросила до участі та підготовки технічних кейсів провідні підприємства України: ...

READ YOURSELF

Два перших місця – результат команди «НУХТ-ННІТІ» у Всеукраїнських змаганнях хакатонів «Ігри заводів» 4.0! 03 may 2023

The German internship is over

Students of the engineering-technical institute - Olga Romanyuk, Evgenia Babenko, Darya Husakova and Viktoriya Karpenko come back from a German internship and ready to share new experiences and positive emotions. Together with a group of German students, they studied and completed internships at the Berlin University of Applied Sciences and the Pap...

READ YOURSELF

The German internship is over 27 february 2024

Нові старти маркетологів на вільній індивідуальній траєкторії освіти

Кафедра маркетингу продовжує удосконалювати індивідуальну вільну траєкторію освіти своїх здобувачів. Група забезпечення освітньо-професійної програми «Маркетинг» розробила для майбутніх підкорювачів ринку перелік вибіркових дисциплін, які враховують досвід провідних європейських вишів, надають міцні hard skills і розвивають soft skills. Незабаром з...

READ YOURSELF

Нові старти маркетологів на вільній індивідуальній траєкторії освіти 22 april 2024

Формування конкурентних переваг ЗВО у дослідженнях наших науковців

У травні 2022 року у місті Карлсруе (Німеччина) вийшла друком міжнародна колективна монографія науковців «Prospektive Globale Wissenschaftliche Trends: Wirtschaft, Management, Pädagogik, Psychologie, Sport, Jurisprudenz, Kunstgeschichte  (серія «Європейська наука»)». У монографії представлено комплекс нових ідей, методів, і результатів досліджень у...

READ YOURSELF

Формування конкурентних переваг ЗВО у дослідженнях наших науковців 17 may 2022