Н У Х Т

Унікальний захист курсових проєктів online – done!

30 april 2020

Унікальний захист курсових проєктів online – done!

Карантин хоч і є вимушеним заходом, хоч і накладає певні обмеження, однак і виявляє приховані можливості. На кафедрі біотехнології і мікробіології у форматі відеоконференції  відбувся захист курсових проєктів з дисципліни «Харчова біотехнологія».

Такого одночасного і масового захисту курсових на кафедрі ще не проводилося – одночасно працювали п’ять комісій! На захистах був задіяний майже весь професорсько-викладацький склад кафедри. Загалом були заслухані доповіді з 46 тем курсових проектів і робіт.

Здобувачі мали у чітко регламентований час стисло, але вичерпно представити обґрунтування вибору стадій виділення і очищення цільового продукту, запропонувати відповідне обладнання і навести методи і методики контролю технологічних процесів і власне самого продукту.

Ось, як це відбувалося на прикладі роботи комісії №1. Пунктуально, у зазначений час у хості відеоконференції для комісії №1 лектор дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв», доцент Вікторія Красінько приєднувала студентів до конференції і чітко контролювала дотримання встановленого часового регламенту для доповіді і обговорення роботи студента. Доценти Ірина Волошина і Людмила Буценко корегували тези студентів і надавали слушні рекомендації щодо внесення важливих поправок до роботи, щоб надалі уникати таких неточностей вже у майбутньому дипломному проєкті.  Асистент Юрій Нечипор, якого можна стовідсотково назвати модним нині словом стейкхолдер, також висловив свої рекомендації стосовно опису і обґрунтування технологічних етапів, пов’язаних із наданням субстанціям певної лікарської форми і реалізації цих процесів на реальному фармацевтичному підприємстві.

Отримані рекомендації до робіт стануть студентам у нагоді, оскільки вже незабаром розпочнеться підготовка дипломного проєкту. Тож захист курсових робіт став, так би мовити, прев’ю до дипломного проекту біотехнологів. І оскільки для його підготовки залишається не так і багато часу, здобувачам слід врахувати і проаналізувати отримані на відеоконференції рекомендації, щоб надалі бути спокійними і впевненими у якості і вичерпності своїх кваліфікаційних робіт.

Члени комісій відзначають високий рівень організованості більшості студентів, які у такій незвичній ситуації змогли мобілізуватися і гідно представити результати власних наукових досліджень та інженерних розробок. Ті ж, хто не зорієнтувався вчасно, мають можливість надолужити відставання упродовж тижня.

Викладачі бажають четвертокурсникам успіхів і наснаги у подоланні цієї унікальної дистанційної сесії!

Published on: 30-04-2020
Read also:
Науковий фаховий семінар здобувача освітнього ступеня доктора філософії відбувся на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту

21 вересня на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту відбувся науковий фаховий семінар випускника аспірантури, здобувача освітньо-наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» Петра Зінькевича. Здобувач представив дисертаційну роботу «Автоматизоване керування систем енергозабезпе...

READ YOURSELF

Науковий фаховий семінар здобувача освітнього ступеня доктора філософії відбувся на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту 22 september 2023

Успішне сходження до вершин наукового Олімпу молодого науковця кафедри технології консервування

21 червня успішно захистила дисертацію «Удосконалення технології томатних соусів із додаванням пасти із насіння томатів» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів старший викладач кафедри технології консервування Ольга Бендерська. Науковий керівник – ...

READ YOURSELF

Успішне сходження до вершин наукового Олімпу молодого науковця кафедри технології консервування 21 june 2019

Європейський підхід для європейського майбутнього

Викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, д.т.н., професорка Людмила Кривопляс-Володіна та к.т.н., доцентка Анастасія Деренівська з 17 по 28 січня 2022 року за підтримки програми Європейського Союзу ERASMUS+ проходили навчання в Міжнародній зимовій школі «Соціальні виміри європейських студій», що працювала в межах імплементації проєкту...

READ YOURSELF

Європейський підхід для європейського майбутнього 03 february 2022

Продегустувати морозиво власного виробництва змогли студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції

17 квітня студенти групи ХЧ 4-1 денної форми навчання напряму підготовки 181 «Харчові технології» отримали змогу приготувати морозиво під керівництвом викладача Ірини Корецької. Виробництво продукту відбувалося у рамках лабораторного заняття з дисципліни «Технології міні-виробництва харчових продуктів у закладах ресторанного господарства». Протяго...

READ YOURSELF

Продегустувати морозиво власного виробництва змогли студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції 19 april 2019