Н У Х Т

І знов відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

03 листопада 2020

І знов відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

Найважливіша цінність – це цінність людського спілкування. Саме цю істину відкрило суспільство в період пандемії. Всі ми, і студенти, і викладачі скучили за звичайним чаюванням із запеклими дискусіями у викладацьких рідного університету, спортивними змаганнями у спорткомплексі, і просто за звичайним рукостисканням при зустрічі.

Тому, так організовано і вчасно всі запрошені підключилися до конференції Zoom, де старша викладачка кафедри харчової хімії, кандидатка хімічних наук Тетяна Петренко 3 листопада читала відкриту лекцію з дисципліни «Харчова хімія. Модуль 3. Фізична та колоїдна хімія» для здобувачів другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» (групи ТІ-2-1,2,3). Тема лекції – «Загальна характеристика дисперсних систем, їх класифікація, методи одержання та очищення».

На початку заняття лекторка зауважила, що цей розділ курсу, колоїдна хімія, надзвичайно важливий для застосування у робочій практиці інженера-технолога харчових виробництв і знаходить використання в багатьох процесах. Змістовна мультимедійна презентація ознайомила слухачів із історичним розвитком досліджень теорій дисперсних систем, зокрема, з теоріями Франческо Сельмі та Томаса Грема; основними поняттями колоїдної хімії; ознаками, класифікацією та властивостями дисперсних систем.

Викладачка детально зупинилася на класифікації за взаємодією дисперсної фази і дисперсійного середовища, ефекті Тіндаля. Студенти дізналися, що таке лізолі, гідрозолі й органозолі, та де ми зустрічаємо зазначені системи у виробництві; якими методами диспергування можна отримати колоїдні розчини.

Час наукового спілкування сплинув дуже швидко. Колеги схвально висловилися про проведений навчальний захід і побажали пані Тетяні нових наукових здобутків й педагогічного натхнення.

 

Опублікований: 03-11-2020
Читайте також:
НАЗЯВО оголосило конкурсний донабір експертів з акредитації освітніх програм

13 січня 2020 року Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти оголосило додатковий конкурсний відбір експертів із акредитації освітніх програм у сфері вищої освіти. Ключовим елементом акредитації освітніх програм є оцінювання діяльності закладу вищої освіти незалежною виїзною експертною групою. Із метою забезпечення якісної експерт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НАЗЯВО оголосило конкурсний донабір експертів з акредитації освітніх програм 15 січня 2020

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка сприяє посиленню реалізації інтелектуального потенціалу викладачів у сфері науки та інновацій

Авторський колектив факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка отримав сертифікати за участь у проєкті «КНИГА ВІД ВЧЕНОГО», в рамках якого презентовано підручник «Кулінарна етнологія» (за загальною редакцією професора Віктора Доценка). Колектив факультету гордий науковою працею, над якою автори натхненно і вм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка сприяє посиленню реалізації інтелектуального потенціалу викладачів у сфері науки та інновацій 22 березня 2023

Європейські громади як драйвери партнерства: НУХТ долучається до міжнародного діалогу

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у міжнародному вебінарі «Так» і «ні» у діловій комунікації з європейцями», організованому ініціативою Cities4Cities. Захід був присвячений особливостям міжкультурного діалогу, зокрема з громадами Німеччини, і став ефективною платформою для обміну досвідом. Учасники обгов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейські громади як драйвери партнерства: НУХТ долучається до міжнародного діалогу 14 травня 2025