Н У Х Т

І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології: тестування знань – необхідна умова для руху вперед

01 березня 2024

І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології: тестування знань – необхідна умова для руху вперед

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології та біоінженерії. В інтелектуальному змаганні взяли участь найкращі здобувачі 2-4 курсів освітнього ступеня «бакалавр» і здобувачі 1 курсу освітнього ступеня «магістр» спеціальності «Біотехнології та біоінженерія», які у повній мірі мали можливість розкрити свої знання з п’яти базових дисциплін сучасної біотехнології – «Інжиніринг біопроцесів», «Загальна мікробіологія та вірусологія», «Біохімія», «Загальна біотехнологія» та «Генетика». Який фільтр краще обрати за певних умов? Чим відрізняється нуклеотид від нуклеозиду? Ці та багато інших питань були запропоновані здобувачам освіти, щоб визначити, хто ж саме має найбільш повні, універсальні та міжгалузеві знання.

Олімпіада була урочисто відкрита завідувачем кафедри біотехнології і мікробіології, професором, доктором технічних наук Віктором Стабніковим, який звернувся до учасників із мотиваційною промовою та наголосив на важливості як практичних навичок, так і теоретичних знань у професійній кар’єрі біотехнолога.

Протягом двох годин в аудиторії кипів творчий процес. Інтелектуальна робота шуму не терпить, тому всі занурилися у тиху та сконцентровану працю... Хтось трішки нервував, хтось поводився спокійно, але всі були впевнені у своїх знаннях.

Участь у роботі олімпіади взяли професорка, докторка біологічних наук Людмила Буценко та старший викладач кафедри Віктор Удимович, які уважно контролювали перебіг змагання та дотримання правил академічної доброчесності.

Цьогорічні переможці І туру олімпіади:

І місце – Анастасія Охмакевич (група ПФБ-1-1М)
ІІ місце – Ростислав Коваль (група ПФБ-1-1М)
ІІІ місце – Олексій Латушкін (група БТ-3-1).

Варто відзначити також високий рівень знань та активну позицію Марії Дзюби, Олександра Побута (обоє – група ПФБ-1-1М), Олега Висоцького ( група БТ-3-2), Володимира Вербіяна (група БТ-4-1), Максима Клименка (група БТ-2-1), Марії Проценко (група БТ-4-2).

Вітаємо учасників і переможців! Бажаємо подальших видатних здобутків!

Опублікований: 01-03-2024
Читайте також:
Приємне спілкування

Наші викладачі ніколи не втрачають нагоди зустрітися зі студентами відокремених структурних підрозділів університету. Ось і викладачам кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв приємно було поспілкуватися зі здобувачами освіти Полтавського фахового коледжу НУХТ. Згадали про плідну співпрацю, про харчову і переробну промисловість...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємне спілкування 15 грудня 2021

Подяка ректора НУХТ вручена партнерам університету – колективу Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права

Наші викладачі відвідали заклади загальної середньої освіти, фахової передвищої освіти та фахової вищої освіти, випускники яких навчаються в нашому університеті, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди початку нового навчального року і виконати приємну місію – вручити колективам цих закладів подяки ректора. Зокрема, Подяка ректора НУХТ була вруче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подяка ректора НУХТ вручена партнерам університету – колективу Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права 06 вересня 2021

Збільшено держзамовлення на шість галузей знань, за якими готують бакалаврів у нашому університеті

Оприлюднена постанова Кабінету міністрів України, якою затверджені обсяги державного замовлення у 2021 році та перелік державних замовників на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних і робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів. У зв’язку зі збільшенням кількості випускників 11-х класів закладів загальної се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збільшено держзамовлення на шість галузей знань, за якими готують бакалаврів у нашому університеті 14 липня 2021

Магістри кафедри експертизи харчових продуктів довели, що готові до вирішення надскладних завдань

На кафедрі експертизи харчових продуктів завершились захисти магістерських робіт за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», спеціалізацією «Якість, стандартизація та сертифікація». На розгляд екзаменаційної комісії, яку очолювала завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри кафедри експертизи харчових продуктів довели, що готові до вирішення надскладних завдань 26 лютого 2018