Н У Х Т

HR-аналітика з питань оплати праці для майбутніх HR-фахівців

28 березня 2023

HR-аналітика з питань оплати праці для майбутніх HR-фахівців

27 березня на кафедрі економіки праці та менеджменту відбулася відкрита лекція доцентки кафедри Олени Безпалько. Лекційне заняття було присвячене організації оплати праці та її HR-аналітиці. Тема цікава, тема невичерпна за своєю актуальністю та контентом як для здобувачів 3 курсу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу», які займатимуться в майбутньому цим питанням по роду діяльності, так і для присутніх колег-викладачів.

Генрі Форд – відомий американський промисловець і менеджер, людина, яка перевернула уявлення людей про механізми, машини, про організацію роботи, про роботу з персоналом в свій час казав: «Тільки два стимули примушують працювати людей: бажання заробітної плати і боязнь її втратити». Лекторка легко і невимушена довела цю тезу в ході лекційного заняття, акцентуючи увагу на тому, що все що стосується проблематики заробітної плати та її оптимальної організації і аналітики, особливо важливе саме для майбутніх HR-фахівців.

Лекційний матеріал було викладено чітко, системно і послідовно, з виділенням головного. Лекторка з філігранною майстерністю і дуже зрозуміло та доступно пояснила складні речі: чому функції заробітної плати та принципи її організації є «двома сторонами однієї медалі»; що це за «три кити», на яких базується організація оплати праці на підприємстві; в чому полягають особливості аналітики окремих складових тарифної системи плати праці; чому єдина тарифна сітка, яка діє сьогодні в Україні не виконує свого головного призначення; які відмінності між професійними стандартами та кваліфікаційними характеристиками; в чому полягає головний секрет методики проведення факторного аналізу фонду оплати праці та середньорічної заробітної плати, і ще безліч цікавих «чому і як».

У ході лекції весь теоретичний матеріал було підкріплено сучасною статистичною і аналітичною інформацією та змістовними і доречними прикладами, які крім того, що давали можливість краще зрозуміти як це працює на практиці, але й спонукали здобувачів вищої освіти до роздумів і міркувань. Вони зможуть використати отримані знання лекції при написанні курсових проєктів з фахових дисциплін.

Лекторка продемонструвала високий рівень викладацької майстерності, який відчули усі присутні. Викладачі кафедри і здобувачі бажають Олені Безпалько не зупинятися на досягнутому, а й надалі розвиватися, самоудосконалюватися, щоб бути завжди  обізнаною у складних питаннях економіки праці!

Опублікований: 28-03-2023
Читайте також:
Провідні підприємства запрошують на роботу наших випускників

7 лютого уже за традицією став для Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ днем зустрічі студентів-випускників із потенційними роботодавцями. На зустріч до студентів 4-х курсів спеціальностей «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва», «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв», «Технологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Провідні підприємства запрошують на роботу наших випускників 08 лютого 2017

Дуальна освіта: поєднання теорії та реальної роботи

Магістранти кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Дмитро Ковальов і Олександр Карунтаєв, які навчаються за дуальною формою освіти і працюють у компанії «Енікон» – провідній інжиніринговій компанії в сфері промислової тепло- та електроенергетики, у рамках проходження переддипломної практики разом ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуальна освіта: поєднання теорії та реальної роботи 30 вересня 2024

Перше знайомство

15 січня 2018 року відповідно до графіка навчального процесу на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів студенти освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» денної форми навчання другого курсу груп ТІ-2-7 та ТІ-2-8 розпочали ознайомлювально-виробничу практику. Цього ж дня відбулися організаційні збори, інструктаж з охо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше знайомство 17 січня 2018

Гості Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ продовжують давати майстер-класи студентам

3 квітня до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ завітав Максим Івченко. Він є ініціатором та організатором цілої низки майстер-класів від бренд-шефів ресторанів міста Суми, що відбувалися на базі нашого коледжу. Максим вирішив провести власний майстер-клас, адже сам колись працював у сфері ресторанного бізнесу. Він розповів студентам про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гості Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ продовжують давати майстер-класи студентам 03 квітня 2018