Н У Х Т

HR-аналітика з питань оплати праці для майбутніх HR-фахівців

28 березня 2023

HR-аналітика з питань оплати праці для майбутніх HR-фахівців

27 березня на кафедрі економіки праці та менеджменту відбулася відкрита лекція доцентки кафедри Олени Безпалько. Лекційне заняття було присвячене організації оплати праці та її HR-аналітиці. Тема цікава, тема невичерпна за своєю актуальністю та контентом як для здобувачів 3 курсу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу», які займатимуться в майбутньому цим питанням по роду діяльності, так і для присутніх колег-викладачів.

Генрі Форд – відомий американський промисловець і менеджер, людина, яка перевернула уявлення людей про механізми, машини, про організацію роботи, про роботу з персоналом в свій час казав: «Тільки два стимули примушують працювати людей: бажання заробітної плати і боязнь її втратити». Лекторка легко і невимушена довела цю тезу в ході лекційного заняття, акцентуючи увагу на тому, що все що стосується проблематики заробітної плати та її оптимальної організації і аналітики, особливо важливе саме для майбутніх HR-фахівців.

Лекційний матеріал було викладено чітко, системно і послідовно, з виділенням головного. Лекторка з філігранною майстерністю і дуже зрозуміло та доступно пояснила складні речі: чому функції заробітної плати та принципи її організації є «двома сторонами однієї медалі»; що це за «три кити», на яких базується організація оплати праці на підприємстві; в чому полягають особливості аналітики окремих складових тарифної системи плати праці; чому єдина тарифна сітка, яка діє сьогодні в Україні не виконує свого головного призначення; які відмінності між професійними стандартами та кваліфікаційними характеристиками; в чому полягає головний секрет методики проведення факторного аналізу фонду оплати праці та середньорічної заробітної плати, і ще безліч цікавих «чому і як».

У ході лекції весь теоретичний матеріал було підкріплено сучасною статистичною і аналітичною інформацією та змістовними і доречними прикладами, які крім того, що давали можливість краще зрозуміти як це працює на практиці, але й спонукали здобувачів вищої освіти до роздумів і міркувань. Вони зможуть використати отримані знання лекції при написанні курсових проєктів з фахових дисциплін.

Лекторка продемонструвала високий рівень викладацької майстерності, який відчули усі присутні. Викладачі кафедри і здобувачі бажають Олені Безпалько не зупинятися на досягнутому, а й надалі розвиватися, самоудосконалюватися, щоб бути завжди  обізнаною у складних питаннях економіки праці!

Опублікований: 28-03-2023
Читайте також:
Нетворкінг із готельєрами

26 лютого 2021 р. здобувачі вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у рамках Меморандуму про співпрацю між  кафедрою готельно-ресторанної справи і Швейцарською освітньою групою (SEG) долучились до онлайн-конференції «I meet Hotel». У фокусі освітньої онлайн-події – стан індустрії гостинності Великобританії після пандемії COVID-19 і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нетворкінг із готельєрами 01 березня 2021

До проведення професійної та переддипломної практики магістрантів на кафедрі технології оздоровчих продуктів готові!

На сучасному етапі розвитку освіти в Україні відбуваються суттєві зміни, які зумовлені специфікою переходу освітніх парадигм від традиційної до компетентнісно орієнтованої, що посилюється ще й процесом входження вітчизняної вищої освіти до європейського простору. У зв’язку з цим особливої актуальності набуває питання вдосконалення системи підготовк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До проведення професійної та переддипломної практики магістрантів на кафедрі технології оздоровчих продуктів готові! 29 грудня 2021

Традиції святкування Різдва в Україні та США порівнювали здобувачі у рамках святкового онлайн-заходу

На кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації відбувся святковий онлайн-захід «Christmas», який організувала та провела викладачка Наталія Божок спільно з давнім партнером кафедри Stuart Snuggs зі студентами 1 курсу факультету автоматизації і комп’ютерних систем. За гарною традицією студенти з викладачами розпочали захід із обговоре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції святкування Різдва в Україні та США порівнювали здобувачі у рамках святкового онлайн-заходу 11 грудня 2020

Лекція від лікаря-дієтолога для третьокурсників спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Студенти третього курсу спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» зустрілися з лікарем-дієтологом, фудотерапевтом, спеціалістом по здоровому харчуванню клініки «Добробут» Катериною Толстіковою . Присутнім було цікаво послухати про те, як правильно  харчуватися, звідки виникають проблеми зі здоров’ям та як позбутися їх з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від лікаря-дієтолога для третьокурсників спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 26 квітня 2018