Н У Х Т

Гостьова лекція від начальника відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО»

03 жовтня 2018

Гостьова лекція від начальника відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО»

На запрошення лектора дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР», доцента Наталії Грегірчак до студентів-біотехнологів четвертого курсу завітав начальник відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО» Артем Слободянюк. До речі, дана установа є офіційним дистриб’ютором французької компанії «bioMérieux», що є однією з провідних в Європі з продажу приладів і поживних середовищ для лабораторій з контролю якості харчової та фармацевтичної продукції.

Під час дружньої і теплої зустрічі фахівець розповів про свої університетські роки, але найголовнішою частиною спілкування була робота в фармацевтичній компанії. Студенти дізналися про особливості роботи в мікробіологічній лабораторії різних харчових підприємств. Цікавою частиною лекції було обговорення поживних середовищ, як основи якості в лабораторії. Також, Артем розповів про лабораторію контролю якості харчової продукції і наочно пояснив принцип роботи автоматизованих апаратів на виробництві.

Окрім цього, студенти дізналися про нову технологію автоматичного аналізування мікроорганізмів за допомогою аналізатора Vitek 2 Compact, який дозволяє ідентифікувати грамнегативні палички, грампозитивні коки, гемофільні палички, корінебактерії, лактобактерії, гриби (близько 450 позицій). Час отримання результатів складає лише 4-5 год. Артем Слободянюк показав спеціальні картки для ідентифікації, куди заливається суспензія для аналізування. Слід наголосити, що час підготовки таких карток складає всього 1 хвилину, враховуючи підготовку зразка та завантаження картки в прилад.

Завдячуючи високому рівню кваліфікації та професіоналізму Артема Слободянюка, студенти мали можливість ознайомитись із виробничим процесом зсередини та отримали мотивацію рухатись вперед і отримувати нові знання.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний спеціалісту за корисну і актуальну інформацію, змістовну лекцію та дружню атмосферу.

Опублікований: 03-10-2018
Читайте також:
Триває активна профорієнтаційна робота кафедри готельно-ресторанної справи

4 січня 2024 року за сприяння класних керівників 11-х класів і дирекції КЗЗСО І-ІІІ ступенів «Варвинський ліцей №1» відбулася профорієнтаційна зустріч відповідального за профорієнтаційну роботу кафедри готельно-ресторанної справи, асистента Артема Ущаповського зі старшокласниками. Викладач ознайомив зі спеціальностями, за якими здійснюється підгот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває активна профорієнтаційна робота кафедри готельно-ресторанної справи 11 січня 2024

Година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв» відбулася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв», присвячена шостій річниці подій на Євромайдані та вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Виховний захід провели працівники бібліотеки Алла Паутова та Лариса Скиба. Зворушлива змістовна розповідь про революційні події 2014 року, мужність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв» відбулася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 20 лютого 2020

English Speaking Club EcoEurope: Великодні свята

Минулого тижня учасники англомовного клубу EcoEurope, який реалізується в університеті в рамках проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+, зібралися, щоб поговорити про одне з найсвітліших і найтепліших свят – Великдень. Розмова виявилася не лише цікавою, а й неймовірно різноманітною! Обговорювали писанкарство – традиції розпису великодніх яєць і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

English Speaking Club EcoEurope: Великодні свята 28 квітня 2025

Сюрприз від німецьких друзів чекав на наших здобувачів під час четвертої онлайн-зустрічі

Відбулася вже четверта онлайн-зустріч здобувачів освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого зі студентами та викладачами Берлінського університету прикладних наук. За цей час вони стали справжніми друзями, яким усе більше не вистачає запланованого часу для спілкування. Німецькі друзі підготували цікаві відео-п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сюрприз від німецьких друзів чекав на наших здобувачів під час четвертої онлайн-зустрічі 14 грудня 2020