Н У Х Т

Дистанційне навчання: точки дотику

28 квітня 2022

Дистанційне навчання: точки дотику

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології, крім безпосередньої підготовки фахівців-біотехнологів, забезпечує опанування основ загальної та галузевої мікробіологій для здобувачів інших навчальних структур університету.

Для майбутніх технологів різних галузей харчової промисловості знання з мікробіології є невід’ємною складовою якісної професійної підготовки. На кафедрі біотехнології і мікробіології вони, як правило, навчаються два семестри. Протягом першого семестру викладачі намагаються не тільки викласти основи загальних понять з мікробіології, а й зацікавити здобувачів принадами мікросвіту.

Як зазначає один із лекторів, доцент Олександр Воронцов, викладання мікробіології та опанування основних компетентностей з дисциплін вимагає індивідуальної роботи з кожним здобувачем, адже мікроскоп – це пристрій для особистого користування, який потребує певних навичок. Тому, в умовах наслідків повномасштабного вторгнення окупантів, представлення навчального матеріалу в цікавій формі потребує неабиякої фантазії і натхнення. Однак, маючі зворотній зв'язок із аудиторією і враховуючи побажання здобувачів, разом досягають гарних результатів, використовуючи всі доступні можливості сучасних digital-ресурсів. Це дуже важливо, адже знання, здобуті в університеті, допоможуть майбутнім фахівцям ефективно керувати технологічним процесом, а знання, отримані у першому семестрі вивчення мікробіології, здобувачі одразу використовують, вивчаючи спеціальну мікробіологію.

Тож ґрунтовні знання основ мікробіології сприяють ефективному засвоєнню матеріалу спецмікробіології. І, якщо викладачу вдається «завоювати» Zoom-аудиторію, то і сам викладач, і здобувачі завжди будуть у позитиві!

Опублікований: 28-04-2022
Читайте також:
Вітаємо студентів НУХТ – переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології»!

Як уже повідомлялося раніше, у цьому році, у зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації і оголошенням карантину з метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, підсумкова науково-практична конференція (ІІ етап ІІ туру) Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» не проводилася. Переможці ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо студентів НУХТ – переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології»! 21 квітня 2020

«Золото» Чемпіонату України зі стрибків у воду здобув студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Артем Волковинський – переможець Чемпіонату України зі стрибків у воду серед молоді, який відбувся 4-9 листопада у м. Запоріжжя. Артем гідно боровся за медалі національної першості у стрибках з трампліну висотою 3 м. Фізична підготовка і майстерність дозволили йому показати вражаючий результат (32...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Золото» Чемпіонату України зі стрибків у воду здобув студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 13 листопада 2019

Триває активна профорієнтаційна робота кафедри технології оздоровчих продуктів

16 травня відповідальна по кафедрі технології оздоровчих продуктів за профорієнтаційну роботу доцентка Алла Башта відвідала Спеціалізовану школу № 149 та Середню загальноосвітню школу №166 м. Києва, де поспілкувалася зі старшокласниками та адміністрацією. Викладачка розповіла майбутнім вступникам про перспективи навчання у нашому університеті та м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває активна профорієнтаційна робота кафедри технології оздоровчих продуктів 17 травня 2024

Фінішували захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі біотехнології і мікробіології

Ось і дійшли кінця цьогорічні захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня бакалавр на кафедрі біотехнології і мікробіології. Екзаменаційній комісії були представлені 42 кваліфікаційні роботи, кожна з яких є певною мірою унікальною, оскільки перелік тем, який, до речі, щорічно поповнюється, охоплював різноманітні сфери біотехнологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішували захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі біотехнології і мікробіології 22 червня 2021