6 березня відбулася відкрита лекція професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторії Дорохович з дисципліни «Технології кондитерських виробів», яку вона прочитала для здобувачів вищої освіти третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за спеціальністю «Харчові технології». На відкритій лекції були присутні викладачі кафедри.
На сучасних підприємствах кондитерської промисловості виробляють різноманітний асортимент мармеладу, який відрізняється за складом сировини, способами формування та оздоблення поверхні. Тому в програмі навчальної дисципліни передбачено вивчення теми виробництва мармеладу протягом чотирьох лекційних занять.
Тема першої лекції була присвячена загальній характеристиці мармеладу та теоретичним основам драглеутворення. Лекторка Вікторія Дорохович детально розглянула асортимент мармеладу, навела принципові схеми виготовлення мармеладу та коротку характеристику технологічних операцій. Багато уваги викладачка приділила процесам драглеутворення у мармеладних масах, залежно від виду драглетуворювача.
Лекція була прочитана на високому методичному рівні та супроводжувалася мультимедійною презентацією. Лекторка постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади різних виробничих ситуацій, пов’язаних із проблемами драглеутворення мармеладних мас. На завершення лекції був приділений час для закріплення матеріалу, обговорення теми та надання відповідей на запитання студентів.