Викладачі та здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка долучилися до роботи І Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми та перспективи розвитку індустрії гостинності і крафтових виробництв», що відбулася у Харківському національному економічному університеті (ХНЕУ) імені Семена Кузнеця й була присвячена 95-річчю заснування університету.
Зокрема деканка факультету, гарантка освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» Віта Цирульнікова взяла участь у пленарному засіданні з вітальним словом. А здобувачі освіти підготували доповіді на актуальні тематики – здобувач рівня PhD за спеціальністю 181 «Харчові технології» Антон Іллючок (наукова керівниця – завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи, доцентка Лариса Шаран) презентував дослідження на тему «Удосконалення технології м’ясної кулінарної продукції та особливості використання у форматі STREET-FOOD продукт», магістрант спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Ілля Шевченко (наукова керівниця – доценка кафедри готельно-ресторанної справи Ольга Пушка) виступив із доповіддю «Дослідження піностійкості відновленого яєчного білку в коктейлях».
Конференція стала ефективною науковою платформою, що об’єднала понад 300 учасників із закладів освіти, наукових установ і підприємств індустрії гостинності з України та європейських країн. Були представлені змістовні доповіді, що висвітлювали інноваційні підходи у сфері готельно-ресторанного бізнесу, тенденції розвитку крафтових виробництв, а також актуальні виклики галузі та можливі шляхи їх подолання. Обговорення й наукові дискусії стали важливим інструментом для формування нових професійних контактів, започаткування партнерських проєктів і поглиблення міжнародної співпраці.
Колектив факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка і кафедри готельно-ресторанної справи вдячний організаторам за можливість долучитися до наукового заходу у змішаному режимі у незламному Харкові для обміну знаннями і досвідом, а також спільного пошуку ефективних інструментів та інноваційних рішень для подолання викликів сьогодення індустрії гостинності.
Участь кафедри готельно-ресторанної справи у міжнародних науково-практичних заходах є підтвердженням її інтеграції в національний та міжнародний освітньо-науковий простір, а також свідчить про системну міжуніверситетську співпрацю із закладами вищої освіти України та іноземними партнерами, що забезпечує розвиток спільних досліджень, академічної мобільності та підвищення якості освітніх програм.