Н У Х Т

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів

08 червня 2023

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулися методичні семінари доцентів Оксани Петруші та Богдана Пащенка.

Семінар Оксани Петруші був присвячений організації освітнього процесу у союзній нам Польщі і мав назву «Організація навчального процесу здобувачів вищої освіти у ЗВО Польщі».

Викладачка висвітлила аспекти освітнього процесу здобувачів на прикладі Жешувського університету від вступу до захисту комплексного дипломного заходу, що включає безпосередньо захист дипломної роботи та дипломний іспит, які проходять одночасно. Однією із особливостей навчання є розширена сесія для перездачі та можливість закрити дисципліну у наступному семестрі чи курсі за рішенням керівництва структурного підрозділу.

Під час свого стажування у Жешувському університеті Оксана Петруша брала участь у лабораторних заняттях, тож також поділилася з колегами підходами у організації цих видів занять на технологічній кафедрі.

Про власний досвід використання цифрових засобів і методів при викладанні розповів Богдан Пащенко. У ході свого семінару «Цифрові методи у навчальному процесі» він розповів про новітні онлайн-сервіси та програмні засоби для навчання і взаємодії зі здобувачами освіти, які доцільно використовувати під час своєї роботи викладацькому колективу кафедри. Серед них були згадані зокрема Google Jamboard, Zoom Whiteboards, сервіси Canva, diagrams.net, Coggle, Kahoot, програмні засоби MS Visio, EdrawMax, drawio.

Також викладач наголосив на важливості використання усіх доступних засобів зв’язку для ефективної та належної комунікації зі здобувачами освіти, зокрема через Viber, Telegram, Instagram тощо. Це дозволить не тільки покращити опанування студентами вивченого матеріалу, завдань, тощо, а й дозволить спростити роботу викладача при їх підготовці.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів був зацікавлений представленою інформацією, належним чином оцінив доповіді та прийняв рішення впроваджувати позитивний досвід своїх колег у подальшій викладацькій діяльності.

Опублікований: 08-06-2023
Читайте також:
Триває вдосконалення освітньої програми «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації»

22 лютого 2024 р. на кафедрі автоматизації комп’ютерних технологій систем управління в онлайн-форматі відбулася зустріч з обговорення та удосконалення освітньої програми «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Доповідав про стан і перспективи розвитку програми її гарант Віктор Сідле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває вдосконалення освітньої програми «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації» 22 лютого 2024

Практична складова навчання магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Практика – невід’ємна частина підготовки висококваліфікованих фахівців. Для здобувачів це – чудова нагода поглибити знання, здобуті під час навчання та поспілкуватися з фахівцями галузі. Згідно з графіком навчального процесу здобувачі освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична складова навчання магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 вересня 2021

Студенти доповідають про особливості процесів менеджменту персоналу підприємств у сучасних умовах

9 квітня 2025 року відбулося засідання секції «Менеджмент персоналу» в межах 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». До участі активно долучилися здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент», осв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти доповідають про особливості процесів менеджменту персоналу підприємств у сучасних умовах 09 квітня 2025

Про актуальні travel-лайфхаки дізналися викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу

16 липня в рамках проєкту #futurenow від Kyiv Smart City відбувся вебінар «Туризм після пандемії: як коронавірус змінить подорожі», до участі у якому долучилися викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу. Від експертів учасники заходу дізналися про реальний стан туризму в Україні і в світі та отримали корисну інформацію, як спланувати по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про актуальні travel-лайфхаки дізналися викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу 17 липня 2020