Н У Х Т

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів

08 червня 2023

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулися методичні семінари доцентів Оксани Петруші та Богдана Пащенка.

Семінар Оксани Петруші був присвячений організації освітнього процесу у союзній нам Польщі і мав назву «Організація навчального процесу здобувачів вищої освіти у ЗВО Польщі».

Викладачка висвітлила аспекти освітнього процесу здобувачів на прикладі Жешувського університету від вступу до захисту комплексного дипломного заходу, що включає безпосередньо захист дипломної роботи та дипломний іспит, які проходять одночасно. Однією із особливостей навчання є розширена сесія для перездачі та можливість закрити дисципліну у наступному семестрі чи курсі за рішенням керівництва структурного підрозділу.

Під час свого стажування у Жешувському університеті Оксана Петруша брала участь у лабораторних заняттях, тож також поділилася з колегами підходами у організації цих видів занять на технологічній кафедрі.

Про власний досвід використання цифрових засобів і методів при викладанні розповів Богдан Пащенко. У ході свого семінару «Цифрові методи у навчальному процесі» він розповів про новітні онлайн-сервіси та програмні засоби для навчання і взаємодії зі здобувачами освіти, які доцільно використовувати під час своєї роботи викладацькому колективу кафедри. Серед них були згадані зокрема Google Jamboard, Zoom Whiteboards, сервіси Canva, diagrams.net, Coggle, Kahoot, програмні засоби MS Visio, EdrawMax, drawio.

Також викладач наголосив на важливості використання усіх доступних засобів зв’язку для ефективної та належної комунікації зі здобувачами освіти, зокрема через Viber, Telegram, Instagram тощо. Це дозволить не тільки покращити опанування студентами вивченого матеріалу, завдань, тощо, а й дозволить спростити роботу викладача при їх підготовці.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів був зацікавлений представленою інформацією, належним чином оцінив доповіді та прийняв рішення впроваджувати позитивний досвід своїх колег у подальшій викладацькій діяльності.

Опублікований: 08-06-2023
Читайте також:
Стало більше дипломованих фахівців із хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів відбулися останні захисти кваліфікаційних магістерських робіт студентів заочної форми навчання за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія», освітньою програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів».  Екзаменаційна комісія, яку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стало більше дипломованих фахівців із хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 26 лютого 2019

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хлібопекарські дріжджі, аспекти застосування», який провела керівниця пекарського центру «Лесаффр Україна», кандидатка технічних наук Світлана Шинкаренко. Французька компанія «Лесаффр» є одним із найбільших світових виробників дріжджів, стартових культур для з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 червня 2023

Створення електронних освітніх ресурсів опановують гаранти освітніх програм

Гарантка бакалаврської освітньо-професійної програми «Менеджмент», доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Світлана Дунда взяла участь в онлайн-майстерні «Створюємо електронні освітні ресурси».  Онлайн-майстерня акцентувала увагу на: проєктуванні електронних посібників, масових відкритих онлайн-курсів, створенні рукопису підручника нового ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створення електронних освітніх ресурсів опановують гаранти освітніх програм 31 травня 2023

Другокурсники-заочники Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ успішно складають іспити

Дистанційне навчання внесло свої корективи, тому студенти 2-го курсу заочної форми навчання спеціальності «Готельне обслуговування» Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості нашого університету складали  державний іспит з іноземної мови в онлайн-режимі, з використанням сучасних технологій. Складання іспиту відбувалося на плат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники-заочники Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ успішно складають іспити 02 липня 2020