Н У Х Т

Деталізація концепції державного забезпечення якості лікарських засобів від фахівчині корпорації «Артеріум»

11 червня 2021

Деталізація концепції державного забезпечення якості лікарських засобів від фахівчині корпорації «Артеріум»

У рамках вивчення дисциплін «Технології мікробного синтезу лікарських засобів» і «Промислова технологія лікарських засобів» майбутні фахівці-біотехнологи третього курсу навчання не оминули нагоди скористатися запрошенням відвідати гостьову лекцію від колишньої студентки нашого університету Анастасії Бондаренко. Зустріч відбулася в онлайн-режимі на платформі Zoom.

У даний час вчорашня випускниця НУХТ працює у відділі реєстрації провідної української фармацевтичної компанії – корпорації «Артеріум», тобто безпосередньо займається реєстрацією лікарських засобів. На початку своєї кар’єри вона здобувала свій фаховий досвід працюючи інженеркою-технологинею у іншій фармацевтичній компанії, де займалася розробленням технологічних регламентів, виробничих рецептур, технологічних інструкцій та інструкцій з пакування.

Тема цієї онлайн-лекції – «Загальна концепція державного забезпечення якості лікарських засобів». Основними пунктами, які детально охарактеризувала лекторка, були стратегія ВООЗ щодо забезпечення якості ЛЗ і належні фармацевтичні практики GхP.

Фахівчиня розповіла про всі тонкощі розроблення, дослідження, а також реалізації лікарських речовин і вимоги, які охоплюють усі етапи життєвого циклу лікарських засобів. Гостя повідала про те, що ж таке насправді фармацевтичне розроблення, належні клінічні та доклінічні дослідження, а також поняття належної виробничої практики (GMP) та основні її вимоги.

Після завершення відеоконференції здобувачі зазначили, що лекція була дуже корисною і цікавою для них, містила багато інформації, що допоможе їм не тільки успішно скласти сесію, але й у подальшому професійному становленні. Їх відгуки є свідченням практичної цінності зустрічей подібного формату. Отже, є сенс продовжувати практику гостьових лекцій і розширювати коло запрошених фахівців і тематик конференцій. Тож, до наступних цікавих зустрічей у наступному навчальному році.

А нашим здобувачам бажаємо успішно скласти сесію і набратися сил для подолання нових пізнавальних сходинок фахового становлення біотехнолога!

Опублікований: 11-06-2021
Читайте також:
Кваліфікаційний іспит – перевірка професійних знань

26 і 27 січня 2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» відбувся заключний етап процесу освіти для випускних груп зі спеціальності 181 «Харчові технології», що навчалися за освітньо-професійними програмами «Зберігання, консервування та переробка м’яса» і  «Зберіган...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кваліфікаційний іспит – перевірка професійних знань 29 січня 2021

МОН розробило та затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах

Міністерство освіти і науки розробило та затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах. Документ передбачає організацію мовних курсів та інтенсивів, володіння англійською мовою на рівні не менш як В1 стане обов’язковою умовою для вступу, В2 – для випуску, частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними та проводити рег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН розробило та затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах 15 липня 2019

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів

Викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів розширюють свої знання з питань безпечності харчових продуктів. Відповідно до нової редакції стандарту ISO 22000 алергени є небезпечним фактором виробництва харчових продуктів. Тому наших фахівців і студентів зацікавила онлайн-конференція «Харчові алергії – все, що хотіли знати, але боял...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів 17 березня 2021

Практичні кейси для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від фахівчині з розвитку персоналу мережі ресторанів «Євразія»

Викладацький колектив кафедри готельно-ресторанної справи продовжує активно залучати фахівців-практиків до навчального процесу. 16 жовтня 2023 року на запрошення лекторки дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», доцентки Оксани Кирпіченкової фахівчиня з розвитку персоналу мережі ресторанів «Євразія» (м. Київ) Ольга Зілінська про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні кейси для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від фахівчині з розвитку персоналу мережі ресторанів «Євразія» 18 жовтня 2023