Н У Х Т

Деталізація концепції державного забезпечення якості лікарських засобів від фахівчині корпорації «Артеріум»

11 червня 2021

Деталізація концепції державного забезпечення якості лікарських засобів від фахівчині корпорації «Артеріум»

У рамках вивчення дисциплін «Технології мікробного синтезу лікарських засобів» і «Промислова технологія лікарських засобів» майбутні фахівці-біотехнологи третього курсу навчання не оминули нагоди скористатися запрошенням відвідати гостьову лекцію від колишньої студентки нашого університету Анастасії Бондаренко. Зустріч відбулася в онлайн-режимі на платформі Zoom.

У даний час вчорашня випускниця НУХТ працює у відділі реєстрації провідної української фармацевтичної компанії – корпорації «Артеріум», тобто безпосередньо займається реєстрацією лікарських засобів. На початку своєї кар’єри вона здобувала свій фаховий досвід працюючи інженеркою-технологинею у іншій фармацевтичній компанії, де займалася розробленням технологічних регламентів, виробничих рецептур, технологічних інструкцій та інструкцій з пакування.

Тема цієї онлайн-лекції – «Загальна концепція державного забезпечення якості лікарських засобів». Основними пунктами, які детально охарактеризувала лекторка, були стратегія ВООЗ щодо забезпечення якості ЛЗ і належні фармацевтичні практики GхP.

Фахівчиня розповіла про всі тонкощі розроблення, дослідження, а також реалізації лікарських речовин і вимоги, які охоплюють усі етапи життєвого циклу лікарських засобів. Гостя повідала про те, що ж таке насправді фармацевтичне розроблення, належні клінічні та доклінічні дослідження, а також поняття належної виробничої практики (GMP) та основні її вимоги.

Після завершення відеоконференції здобувачі зазначили, що лекція була дуже корисною і цікавою для них, містила багато інформації, що допоможе їм не тільки успішно скласти сесію, але й у подальшому професійному становленні. Їх відгуки є свідченням практичної цінності зустрічей подібного формату. Отже, є сенс продовжувати практику гостьових лекцій і розширювати коло запрошених фахівців і тематик конференцій. Тож, до наступних цікавих зустрічей у наступному навчальному році.

А нашим здобувачам бажаємо успішно скласти сесію і набратися сил для подолання нових пізнавальних сходинок фахового становлення біотехнолога!

Опублікований: 11-06-2021
Читайте також:
Нове поповнення книжкової полички здобувачів від професора кафедри технології консервування

Наші викладачі і в умовах воєнного стану активно працюють над оновленням і удосконаленням навчально-методичного забезпечення навчального процесу. Ось і професор кафедри технології консервування Віталій Шутюк плідно й із користю попрацював влітку над навчальною літературою. Результатом став вихід із друку другого, доповненого видання підручника «Лог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення книжкової полички здобувачів від професора кафедри технології консервування 13 вересня 2022

Кращі амбасадори – здобувачі освіти!

Кращими амбасадорами університету є наші здобувачі освіти. Вони охоче долучаються до профорієнтаційних ініціатив викладачів і діляться своїм досвідом вступу та навчання зі старшокласниками загальноосвітніх закладів, в тому числі і тих, які самі закінчили. У рамках профорієнтаційних заходів кафедри іноземних мов професійного спрямування викладачки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі амбасадори – здобувачі освіти! 16 грудня 2024

Профорієнтаційна зустріч завідувачки Підготовчого відділення зі школярами Баришівки

10 вересня завідувачка Підготовчого відділення Валентина Кудіна відвідала Баришівську загальноосвітню школу I-III ступенів імені Миколи Зерова Баришівської селищної ради, де її гостинно зустрів  директор Сергій Щербак. Він розповів, що в школі три одинадцятих класи, з яких один – математичний і один – біологічний та надав можливість нашій фахивчин...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч завідувачки Підготовчого відділення зі школярами Баришівки 13 вересня 2021

Ще дві докторки філософії з’явилися на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

29 грудня 2021 року відбулися захисти аспіранток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Роботу разових спеціалізованих вчених рад ДФ 26.058.013 і ДФ 26.058.014 очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса. На засіданні разової спеціалізованої ради ДФ 26.058.014 аспірантка Людмил...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще дві докторки філософії з’явилися на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 грудня 2021