Н У Х Т

День відкритих лекцій на кафедрі експертизи харчових продуктів

14 жовтня 2024

День відкритих лекцій на кафедрі експертизи харчових продуктів

14 жовтня на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося одразу два відкритих лекційних заняття доцентів кафедри Оксани Мельник та Богдана Пащенка.

Відкрита лекція доцентки Оксани Мельник з дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 3. Системи управління якістю» була присвячена темі «Сучасні методи управління якістю та сфери їх застосування». Лекція читалася для здобувачів груп ХЕ 4-12, ХЕ-4-13+ск освітнього ступеня «бакалавр», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

На лекції розглядалися: метод Тагутті, система «Упорядкування» або методологія «5S», концепція постійного покращання Кайзен, методологія «шість сигм», метод структурування функції якості QFD, аналіз видів і наслідків відмов FMEA.

Ці методи управління якістю допомагають реалізувати необхідні функції в управлінні підприємством і ліквідувати можливі проблеми чи попередити їх при виробництві харчової продукції. Для вдалого функціонування системи управління якістю продукції необхідно розуміти споживача, на якого орієнтована продукція, та постійно розвиватися, що у сучасному світі є дуже важливим аспектом.

Лекція супроводжувалася презентацією з прикладами та відеоматеріалом, що полегшило її сприйняття.

Лекційне заняття Богдана Пащенка з дисципліни «Обладнання харчових виробництв. Модуль 2. Гігієнічний інжиніринг» на тему «Конструкційні матеріали, що допущені до використання при проєктуванні технологічного обладнання харчових виробництв» також проводилося для здобувачів груп ХЕ 4-12, ХЕ-4-13+ск освітнього ступеня «бакалавр», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Воно було присвячене сучасним конструкційним матеріалам, що використовується у виробництві технологічного обладнання для харчової промисловості. Розглядалися вимоги до матеріалів, нормативна документація як міжнародна, так і вітчизняна, а також їх типи.

Викладач надав приклади застосування матеріалів та акцентував увагу здобувачів на вплив застосування матеріалів на якість і безпечність харчових продуктів, що особливо важливо для технологів харчової експертизи.

Для наочного розуміння студентами матеріалів лекції викладачем були наведені приклади та додаткові відеоматеріали.

Опублікований: 14-10-2024
Читайте також:
Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія»

Презентація наукових досліджень завжди хвилюючий момент для науковців. Особливо це відчувається, коли молодий дослідник робить доповідь перед поважними, досвідченими колегами. Ось і на цьогорічній науковій конференції НУХТ викладачі та здобувачі освіти ознайомилися з роботами київських школярок. Юні науковиці з київського ліцею «ЕДЮКЕЙТЕР» виконал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія» 15 квітня 2021

Розпочався ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

25 квітня розпочалося змагання кращих знавців біотехнології серед наукової молоді України. Для участі в олімпіаді були заявлені понад 50 претендентів із 16 вищих навчальних закладів України. На жаль, представники 2 ВНЗ не змогли взяти участь. Тому, в результаті, в змаганнях брали участь 45 учасників із 14 університетів, причому три з них були поза ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочався ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 25 квітня 2018

НУХТівці – найкращі: заступник директора Сумського фахового коледжу НУХТ занесений на обласну Дошку Пошани

На Сумщині відбулася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників, на якій було відзначено освітян, занесених на обласну Дошку Пошани «Педагогічна гордість Сумщини» у 2023 році за вагомий внесок у розвиток освітньої галузі області. Цього року серед переможців заступник директора з навчальної роботи Відокремленого структурного підрозділ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТівці – найкращі: заступник директора Сумського фахового коледжу НУХТ занесений на обласну Дошку Пошани 31 серпня 2023

Економічна гра для ліцеїстів

Доцентки кафедри економіки і права Оксана Відоменко та Мар'яна Задніпряна-Корінна провели економічну гру «Створення власного бізнесу: економічні та правові аспекти» для учнів 10-11 класів ліцею №92 м. Києва. Особливістю гри була робота учнів у командах, з елементами гейміфікації (через використання платформи Kahoot) та змагання. Роль наставників ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Економічна гра для ліцеїстів 21 жовтня 2025