Н У Х Т

Цілісне уявлення щодо організації проєктного менеджменту в закладі освіти отримала наша викладачка

20 січня 2022

Цілісне уявлення щодо організації проєктного менеджменту в закладі освіти отримала наша викладачка

Доцентка кафедри екологічної безпеки та охорони праці Аліна Сірик пройшла міжнародне стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід», програма якого розроблена фундацією «Зустріч» (Польща) спільно з кафедрою Польсько-Українських Студій Ягеллонського університету (Польща), Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (Україна) та громадською організацією «Соборність» (Україна).

Якісно організована проєктна діяльність у закладах вищої, післядипломної, загальної середньої освіти відкриває нові можливості щодо покращення інфраструктури та впровадження новітніх технологій в освітній процес, тому міжнародне стажування «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» насамперед було спрямоване на активізацію цієї роботи, набуття слухачами необхідних компетентностей та отримання практичного досвіду написання власних проєктів.

Метою стажування було сформувати у слухачів загальне уявлення щодо проєктного менеджменту та практичні навички розроблення власних освітніх проєктів. Очікувані результати стажування – набуття навиків пошуку грантів в інформаційному середовищі, їх аналіз і класифікація; розроблення власної документації; структуроване та цілісне уявлення щодо організації проєктного менеджменту в закладі освіти.

Програма стажування, що передбачала 180 академічних годин/6 кредитів ЄКТС, виконана нашою викладачкою в повному обсязі: 6 модулів базової частини (лекції, семінари, тренінги, тести, групові та індивідуальні завдання) й 1 модуль індивідуального завдання за результатами плідної співпраці з колегами з інших ЗВО України (розроблення власного освітнього проєкту) з подальшим захистом.

Активна форма навчання та ефективна організація заходу надала можливість опанувати необхідні знання, уміння та навички через різноманітні матеріали, завдання та вправи, підготовлені організаторами та лектором Миколою Журбою. У роботі широко використовувалися інструменти проєктного менеджменту: SMART-аналіз, SWOT-аналіз, діаграма Ганта тощо.

Такі види міжнародної співпраці сприяють розумінню та виявленню сучасних трендів у вищій освіті, дозволяють освоїти шляхи удосконалення методичних і теоретичних засад організації наукової, проєктної та фандрейзингової діяльності науково-педагогічних працівників у ЗВО.

Опублікований: 20-01-2022
Читайте також:
Осінній експрес профорієнтаційних зустрічей не збавляє обертів

Для кожного одинадцятикласника актуальними є питання – який професійний шлях обрати і в якому навчальному закладі продовжити навчання після закінчення школи. І від того наскільки обдуманим і виваженим буде цей крок, залежатиме їх майбутній шлях. Тому вкрай важливо володіти якомога докладнішою інформацією про різні спеціальності і навчальні заклади,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Осінній експрес профорієнтаційних зустрічей не збавляє обертів 28 жовтня 2021

Від підготовки сировини до фасування готового продукту – першокурсники знайомляться з виробництвом

15 жовтня доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Микола Бондар та асистент кафедри Ярослав Боярчук провели практичне заняття з дисципліни «Вступ до харчових технологій» студентам групи ТІ-1-3 на міні-пивоварні «АВС Пивоварня» у м. Бровари. Під час заняття вони мали змогу детальніше ознайомитись із технологічними операціями в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від підготовки сировини до фасування готового продукту – першокурсники знайомляться з виробництвом 16 жовтня 2019

Бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» підвищують свої компетенції

З 5 жовтня 2023 року здобувачі 4-го курсу освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технології харчування» під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна у межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства. Модуль 1. Якість та безпечність х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» підвищують свої компетенції 11 жовтня 2023

Актуальні для ЄС напрями досліджень та сучасні наукові тренди з’ясовували викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

26 жовтня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, доценти Людмила Дейниченко, Ірина Корецька, Віра Зуйко, Ігор Устименко, Наталія Стукальська, старший викладач Володимир Захаров відвідали онлайн-захід Еразмус+ CBHE Virtual Fair, організований Національним офісом Еразмус+ в Україні за підтримки Європейського викон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні для ЄС напрями досліджень та сучасні наукові тренди з’ясовували викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 жовтня 2021