З 5 жовтня 2023 року здобувачі 4-го курсу освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технології харчування» під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна у межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства. Модуль 1. Якість та безпечність харчових продуктів з основами НАССР» розпочали участь у сертифікатному курсі «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».
Курс викладається на платформі Prometheus за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, проєкту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні». Він розрахований на 4 тижні та складається із 15 лекцій, що дозволяє здобувачам ознайомитись із міжнародним і харчовим законодавством України; вимогами щодо операторів ринку харчових продуктів; вимогами гігієни до харчових продуктів; механізмом перевірки державою операторів ринку харчових продуктів; вимогами законодавства щодо впровадження системи управління безпечністю харчової продукції і послідовністю впровадження НАССР; проведенням аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.
Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції бажають здобувачам успішно опанувати курс і підвищити свої компетенції!