Н У Х Т

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся тематичний захід «Українські автентичні солодощі»

14 травня 2024

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся тематичний захід «Українські автентичні солодощі»

Традиційно кожного року навесні наставниці академічних груп кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі здобувачами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій проводять тематичні заходи. Цього року студенти підготували яскраві і змістовні презентації, присвячені українським автентичним солодощам.

Українська історія і культура відображається у багатстві смаків та ароматів українських страв і десертів, якими пригощалися в будні і святкові дні. Традиційними солодощами, які готували здавна на території України, є гомбовці, соложеник з яблуками, мандрики, пампухи, вергуни, кіфлики, пляцки і медові пряники. Як мелодично звучать назви цих солодощів, а ще вони мають незабутній смак та аромат. Саме про ці смаколики розповіли студенти груп ТІ-1-4, ТІ-2-4, ТІ-2-5, ТХ-3-4, ТХ-3-5, ТХ-3-5ск. Багато з цих солодощів є прародичами сучасних страв – печива, рогаликів, тістечок, рулетів, пончиків.

Щиро дякуємо нашій молоді, яка вивчає солодкі традиції рідної країни. І здобувачі, і викладачі розширили свій світогляд завдяки проведеному заходу, мали змогу обмінятися думками та поспілкуватися.

Опублікований: 14-05-2024
Читайте також:
Під час лабораторних робіт провести майстер-клас можливо!

Нещодавно для майбутніх випускників спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» було проведене завершальне лабораторне заняття в рамках курсу «Хімія та технологія косметичних засобів», яке закарбувалося в пам’яті кожного студента. За ініціативи доцента кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Під час лабораторних робіт провести майстер-клас можливо! 20 травня 2019

Блискучий приклад запровадження дуальної освіти на кафедрі технології молока і молочних продуктів: працює і в карантин

На кафедрі технології молока і молочних продуктів уже другий рік успішно продовжується практика запровадження елементів дуальної форми здобуття освіти, що передбачає поєднання навчання в університеті з навчанням на робочому місці на молокопереробному підприємстві. У 2019-2020 навчальному році тристоронній договір щодо підготовки фахівця освітнього...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискучий приклад запровадження дуальної освіти на кафедрі технології молока і молочних продуктів: працює і в карантин 30 квітня 2020

Управлінці персоналом підкорюють міжнародний конкурс Black Sea Science 2018

В Одеській національній академії харчових технологій відбувся міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science 2018». До складу оргкомітету цього престижного освітнього заходу входять науковці з ОНАХТ, вишів Польщі, Болгарії, Казахстану, Сербії, Білорусі, Молдови, Ізраїлю, Китаю, Швейцарії, а власне конкурс проводиться у два тури:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управлінці персоналом підкорюють міжнародний конкурс Black Sea Science 2018 01 червня 2018

Вічна пам'ять, колезі…

З глибоким сумом і скорботою сповіщаємо, що 24 березня 2024 року, на 72-му році, обірвалося життя доцента кафедри технології цукру і підготовки води Ігоря Борисовича Петриченка. Пішла з життя щира, порядна і добра людина. У цей болісний час колектив університету приносить свої співчуття родині Ігоря Борисовича. Ігор Борисович зробив значний внесо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вічна пам'ять, колезі… 25 березня 2024